Pierre Wind eerste Kok des Vaderlands


Horeca - Nederland kent sinds vandaag een Kok des Vaderlands: Pierre Wind. De Kok des Vaderlands is een initiatief van Natuur & Milieu. De stichting vraagt hiermee aandacht voor duurzaam én gezond eten. Pierre Wind laat zich als Kok des Vaderlands zich gedurende het jaar - op momenten van nationaal belang - inspireren door de actualiteit en gaat bijzondere gerechten toevoegen aan de Nederlandse culinaire traditie. De benoeming van Pierre Wind is een knipoog naar de Dichter de Vaderlands, maar wel met een serieuze bedoeling vanuit Natuur & Milieu. De stichting wil laten zien dat duurzaam eten naast gezond ook heel lekker kan zijn. In de woorden van Pierre Wind: "Gezond, duurzaam, leuk om te bereiden en vooral hartstikke lekkâh !" Natuur & Milieu kiest voor Pierre Wind om zijn brede expertise: hij was werkzaam in diverse toonaangevende restaurants, fervent voorvechter van smaaklessen op scholen en bevlogen om op innovatieve wijze te koken met duurzame ingrediënten met zo min mogelijk verspilling. Bron: Natuur & Milieu

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid