PLUS verruimt assortiment biologische melk


Supermarkt - Sinds juni 2021 is alle dagverse melk, karnemelk en yoghurt in een literpak en halve literpak van het PLUS huismerk, standaard biologisch. Deze week zet PLUS een volgende grote stap: alle anderhalve- en twee literpakken dagverse melk zijn ook standaard biologisch.

Hiermee verhoogt de supermarktketen haar volume aan biologische zuivel van 7,8 naar 13,6 miljoen liter, omgerekend wel 68 miljoen glazen melk per jaar. De supermarkt doet dat zonder de prijs te verhogen voor de consument want de meerprijs voor biologische melk neemt de supermarktorganisatie voor haar rekening. De supermarkt wil op die manier de consument de kans bieden om in tijden van hoge inflatie, toch duurzame aankopen te blijven doen.

Toegankelijk voor iedereen

PLUS wil haar klanten helpen met het ontwikkelen van een duurzamere leefstijl en moedigt hen aan om te kiezen voor producten die daarbij passen. Daarom zijn nu, in navolging van halve- en literpakken melk, karnemelk en yoghurt, de anderhalve- en twee literpakken melk aan de beurt. Ook deze worden vanaf september standaard gevuld met biologische melk van Nederlandse koeien. Zonder hier een meerprijs voor te vragen. Michaël Wilde, directeur van Bionext, ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding: “De stap die PLUS hiermee zet, zet geen enkele andere reguliere supermarkt. Biologische producten zijn onderdeel van de oplossing voor veel van de maatschappelijke uitdagingen die we tegenkomen, zoals afname van biodiversiteit, uitputting van de bodem, stikstof, watervervuiling, gezondheid en klimaatverandering.”

Bron: PLUS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jumbo opent zeventiende thuisbezorglocatie

Thuisbezorging - Jumbo Supermarkten heeft in Bergen op Zoom maandag haar 17e thuisbezorghub geopend. Vanuit de nieuwe distributielocatie worden de online bestelde boodschappen via Jumbo.com en de Jumbo app rechtstreeks bezorgd bij klanten in de regio Brabant‑Zuidwest en het zuiden van Zuid‑Holland.

Lees bericht


Plus in Soesterberg opent afzonderlijke tabakszaak

Tabak – Plus-ondernemer Gerard van Soest in Soesterberg is naar alle waarschijnlijkheid  de eerste supermarktondernemer die in de aanloop naar het verbod op de tabaksverkoop vanaf 2024 de tabak uit de supermarkt heeft gehaald en een nieuwe tabakswinkel is gestart. De tabakszaak is donderdag open gegaan.

Lees bericht

Eerste pilotwinkel geopend van PLUS Vandaag

Formulenieuws – PLUS heeft de eerste winkel geopend met het nieuwe formuleconcept: PLUS Vandaag. De winkel is geopend in Noorden. Volgende week worden nog een tweetal winkels volgens dit nieuwe formuleconcept geopend, in Niekerk en Den Haag.

Lees bericht

‘Online supermarkten nemen de bezorgmarkt over’

Analyse - De populariteit voor online supermarkten is afgelopen jaar enorm gestegen. In één jaar zien de online supermarkten het zoekvolume naar hun bezorgservices 195% stijgen, terwijl de populariteit van de fysieke supermarkt met bijna 50% is gedaald. Dat blijkt uit het onderzoek naar online zoekgedrag dat het onderzoeksbureau RouteLogic heeft uitgevoerd.

Lees bericht


‘Consument zoekt straks eerder de discounter op’

Onderzoek – Driekwart van de Nederlander gaat door hoge energierekeningen en inflatie straks andere keuzes maken aanzien van winkels. Discount supermarkten zoals Lidl zullen hiervan profiteren en zien naar verwachting klanten overlopen van o.a. Albert Heijn en Jumbo. Niet alleen worden andere winkels en merken gekozen, ook wordt langer op aanbiedingen gewacht. Dit blijkt uit onderzoek van Q&A.

Lees bericht

CBL roept boeren op acties te beëindigen

Boerenacties - Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de brancheorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, roept protesterende boeren op per direct de blokkades van distributiecentra op te heffen. De belangenorganisatie vindt de blokkades onacceptabel.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid