Restaurant Rebelz biedt ex-gedetineerde vrouwen tweede kans


Horeca – Een restaurant wat van zichzelf al een kunstwerk is en waar ex-gedetineerde vrouwen een tweede kans krijgen. Rebelz aan de Rotte, dat volgende week opent, wordt in meerdere opzichten een speciale locatie. Wie bij Rebelz aan de Rotte binnentreedt, stapt als het ware een verhaal binnen. Een verhaal over het maken van keuzes in je leven, die soms weleens minder goed uitpakken. Karin Nijman en Klaasjan Krook, initiatiefnemers van Rebelz aan de Rotte meenden dat het nastreven van een maatschappelijk doel prima hand in hand kan gaan met het runnen van een goed restaurant. Karin: “We hebben nagedacht hoe dat elkaar kan versterken. We geloven dat iedereen een tweede kans verdient om een zonnige toekomst tegemoet te kunnen zien.” Vanuit hun stichting Back on Trek bedachten ze Rebelz aan de Rotte, een ‘instituut voor verbetering’, voor iedereen die binnenkomt. Voor gasten moet een bezoek aan Rebelz aan de Rotte namelijk een bijzondere ervaring zijn; vandaar dat eten in het restaurant voelt als eten in een kunstwerk. Stichting Back on Trek begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt deze duurzaam te overbruggen. Door selectie, opleiding en begeleiding wordt al vanaf 2014 een aantal ex-gedetineerde vrouwen aan een opleiding en een baan geholpen. Dit bleek in een horeca-omgeving het beste te werken. Reden voor Karin Nijman van stichting Back on Trek om een eigen horeca onderneming op te willen richten. Klaasjan Krook wilde een onderneming starten die maatschappelijke verantwoordelijkheid echt onderdeel van de opzet kon laten zijn. Samen hebben zij hun droom vorm gegeven met Rebelz aan de Rotte. Per jaar worden tot 15 ex-gedetineerde vrouwen naar een nieuwe plek op de arbeidsmarkt begeleid. Kunstenaarsduo Arno Coenen en Iris Roskam, bekend van de Hoorn des Overvloeds in de Rotterdamse Markthal, tekenden voor de eigenzinnige inrichting van Rebelz en Syrische chef-kok Maher Al Sabbagh verrast met een originele keuken waar  invloeden uit het Midden-Oosten samengaan met het lekkerste dat de mediterrane keuken te bieden heeft. Bron: Rebelz

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid