Rotterdam The Hague Airport krijgt ‘The Kitchen’ van HMSHost
Luchthaven – HMSHost is gestart met de bouw van een nieuw restaurant in de vernieuwde vertrekhal van Rotterdam The Hague Airport. De versmarktlocatie die de naam ‘The Kitchen’ krijgt, gaat eind april open.
Het restaurant, waaraan sinds begin dit jaar wordt gebouwd, krijgt een all-day aanbod voor alle reizigers op de luchthaven. Er komt een open keuken, waar gasten aan tafel kunnen schuiven, zoals de Çhef’s Table’ dat ook nog eens een apart aanbod krijgt. De aankleding van het restaurant is qua sfeer en inrichting geïnspireerd op de steden Rotterdam en Den Haag, zo laat Rotterdam The Hague Airport weten. Commercieel manager Yassin Saddiki van de luchthaven: “Passagiers kunnen straks in de nieuwe versmarkt veel beter hun maaltijd nuttigen. Er zijn meer zitplekken beschikbaar, de beleving wordt flink verbeterd, alles is uitgebreider en je hebt meer diversiteit in aanbod, zoals met halal en vegetarisch.”
Bij de bouw wordt rekening gehouden met duurzaamheidsaspecten. Zo wordt er gewerkt met energiezuinige apparatuur en kijkt HMSHost ook naar andere aspecten, zoals het terugdringen van het gebruik van (verpakkings)materialen. Ook kijkt het horecabedrijf naar de inzet van meer lokale producten. Voorbeelden hiervan zijn pastries van Dudok, Rotterdamse Oude Kaas, lokale koek en chocolade, lokaal bier en andere elementen die nog bepaald zullen worden.
Bron: Rotterdam The Hague Airport/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtRotterdam The Hague Airport opent Starbucks Kiosk
Luchthaven – Afgelopen week heeft Avolta (voorheen HMSHost) een nieuwe Starbucks geopend op luchthaven Rotterdam The Hague Airport. De locatie is gevestigd aan airside en was voorheen een zogenaamde pop-uplocatie.
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtFEBO opent vestiging op Schiphol Plaza
Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.
Lees berichtSteeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd
Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.
Lees bericht