Startup Local Heroes na proef officieel van start


V.l.n.r. Bart Drenth (

Platform - Op de dag van de ondernemer vorig week is de startup Local Heroes officieel geopend. Het e-commerce platform, waarmee het mogelijk is om boodschappen te bestellen bij de lokale ondernemer, is voortaan beschikbaar op vier plekken in Amsterdam en via 23 click & collect locaties bij bakkers door heel Nederland.

Het digitale startschot werd verricht door wethouder Everhardt van de Gemeente Amsterdam en voorzitter MKB-Amsterdam Bart Drenth vanaf de locatie bij station Amsterdam Lelylaan. De overige Amsterdamse locaties werden geopend door lokale ondernemers van de winkelgebieden Amsterdam Oost en Oud-West.

Succesvolle proef

Oprichter Maarten Coumans wil met zijn bedrijf Local Heroes de kleine lokale ondernemers helpen. In zijn ogen wordt die markt nu te veel gedomineerd door grote (online) supermarktketens. Na een succesvolle proef met Local Heroes op de Ten Katemarkt in Amsterdam Oud-West rolt het initiatief nu ook landelijk uit, want naast de vier locaties in Amsterdam is het ook mogelijk om op 23 locaties bij lokale bakkers je brood online te bestellen.

“Een enorme mijlpaal,” aldus Coumans. "De pilot heeft laten zien dat mensen heel graag online lokaal kopen als het maar makkelijk en eenvoudig is. Vandaag openen we onze pick-up points in Amsterdam Oost (Dappermarkt), Oud-West (Ten Katemarkt), de Noordermarkt en Station Lelylaan”. Naar verwachting volgt binnenkort ook Amsterdam Zuid met de Albert Cuyp markt.

Meer lokaal gekocht

De gemeente Amsterdam is vanaf het begin enthousiast geweest over het Local Heroes systeem. De app sluit aan bij het Digitaliseringsoffensief van de Gemeente Amsterdam en MKB-Amsterdam om ondernemers uit de regio te helpen met hun digitale bedrijfsvoering. Wethouder Everhardt (Economische Zaken);  “De afgelopen 1,5 jaar hebben we gezien dat Amsterdammers steeds vaker kopen bij lokale zaken. Dat is goed nieuws, want ook lokale ondernemers hebben het zwaar in deze coronatijden. Startup Local Heroes verzamelt je boodschappen bij lokale winkels en vervolgens haal je alles af bij een pick-up point of laat je het thuisbezorgen. Een mooi initiatief dat kleine ondernemers helpt omzet te maken.“

Bron: Local Heroes/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ledenraden COOP en PLUS stemmen in met fusie

Supermarkten – De ledenraden Coop Nederland U.A (COOP) en PLUS hebben tijdens algemene ledenvergaderingen laten weten in te stemmen met de fusie tussen beide partijen. De instemming betekent een belangrijke stap richting de afronding van de fusie.

Lees bericht


CBL wil nieuw inzamelsysteem flesjes en blikjes

Inzameling – Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de brancheorganisatie van de supermarkten in Nederland, pleit voor het opzetten van een nieuw landelijk inzamelsysteem waarmee blikjes en andere verpakkingssoorten en producten in de toekomst kunnen worden ingezameld.

Lees bericht

Rechtbank wijst alle vorderingen van Jumbo en Coop op Sligro af

Rechtbank -  De rechtbank in Amsterdam heeft alle vorderingen van Jumbo en Coop op groothandel Sligro, voortvloeiend uit de transactie rond de verkoop van EMTÉ in 2018, afgewezen. Beide partijen maken geen aanspraak op de gevorderde 83 miljoen euro. Bovendien zijn Jumbo en Coop veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. De uitspraak is in lijn met de verwachtingen die Sligro meermaals...

Lees bericht

Raad voor Volksgezondheid: “Niet alleen snackbars benoemen”

Actie - In het maatschappelijke debat over de gezondheidsachterstand in Nederland, mogen snackbars en fastfoodwinkels niet als enige bedrijfstak worden genoemd als veroorzaker van het probleem. Dat zegt Stannie Driessen, directeur van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, bij de overhandiging van het manifest door ProFri.

Lees bericht


Nederlanders geïnteresseerd in abonnement op drank en voeding

Onderzoek – Nederlanders zijn het meest geïnteresseerd in een abonnement op dranken en voeding. Dit blijkt uit Product Abonnementen, een onderzoek van Multiscope onder bijna 3.500 Nederlanders. Mede door de belangstelling voor abonnementen op dranken en voeding, groeit de totale markt voor productabonnementen het komende jaar naar verwachting van €1,4 miljard naar €2,4 miljard.

Lees bericht

60 miljoen boterhammen redden tijdens Verspillingsvrije Week

Actie – Wat zorgvuldiger omgaan met brood en broodproducten, kan in een week tijd 60 miljoen boterhammen besparen. Dat is ook de inzet van bakkers en supermarkten die meedoen aan de campagne van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling om broodverspilling onder consumenten te voorkomen, tijdens de nationale Verspillingsvrije Week van 7 tot en met 13 september.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid