Tandjong Priok sluit, maar chef Gerlsma blijft Indonesische keuken trouw


Restaurant – Na bijna negen jaar hebben eigenaren Esther en Sicco Gerlsma besloten om hun Indonesisch restaurant Tandjong Priok in het Friese Arum per 1 juli 2014 te sluiten. Chef Esther Gerlsma blijft echter actief en de hedendaagse Indonesische keuken uitdragen. Tandjong Priok wordt tot de 500 beste restaurants van Nederland gerekend. Het feit dat de Indonesische keuken in Nederland zo ver is afgedreven van zijn oorsprong blijft voor Esthers een uitdaging. Zij zal zich daarom gaan toeleggen op het verzorgen van partijen, catering, private dining en de kookclub die zij jarenlang in Tandjong Priok had. Chef Esther Gerlsma staat bekend om haar hedendaagse Indonesische gerechten, waarbij ze geen concessies doet aan de Nederlandse smaak, maar wel gebruik maakt van zoveel mogelijk regionale Friese producten. Het echtpaar Gerlsma wil een andere koers varen omdat de combinatie van restaurant en hun gezin met twee kinderen steeds zwaarder valt. Sicco Gerlsma (67 jaar): “Het besluit om te stoppen met ons restaurant heeft veel moeite gekost, maar we kiezen nu bewust voor meer balans in ons leven. Na 1 juli gaan we bekijken welke opties binnen onze balans passen.” Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid