Tweede SPOT-locatie opent in Bennebroek


De SPOT-locatie in Bennebroek telt slechts 11 vierkante meter

Formulenieuws – SPOT opende onlangs een tweede locatie in Nederland. Het winkelconcept van Convenience Concept in Bennebroek is een franchise winkelconcept primair gericht op de verkoop van tabak met daarnaast een assortiment kansspelen en dagbladen.

De eerste locatie van de franchiseformule werd geopend in Naarden. In de SPOT-winkels is er ruimte voor zichtbaarheid van de tabakscategorie en de mogelijkheid om de consument te informeren. Het winkelconcept wordt gezien als antwoord op de veranderende wetgeving rondom tabak, die supermarkten vanaf 2024 niet meer toestaat dat er tabaksproducten mogen worden verkocht..

Afgedekt

SPOT is een vertaling van het woord ‘de plek’. Naast tabak en tabak-gerelateerde producten, kansspelartikelen en kranten heeft het shopconcept geen verdere producten in het assortiment. De shop in Bennebroek is slechts 11 vierkante meter groot. Drie kwart is ingeruimd voor tabak. Hoewel het in deze winkel niet per se noodzakelijk is dat de tabaksproducten binnen worden afgedekt, is daar wel voor gekozen. Hierdoor zijn de producten ook van buitenaf bij het openen van de deuren niet zichtbaar voor de passanten. Zichtbaarheid van tabak van buiten de winkel is niet toegestaan.

Turn-key

Convenience Concept, is onderdeel van Lekkerland, en biedt de formule SPOT turn-key aan bij geïnteresseerde ondernemers. Assortiment, inrichting en lichtplan maken daar onderdeel vanuit. Naast SPOT heeft Convenience Concept ook de Giftclub-formule. Een Giftclub ondernemer biedt een compleet assortiment aan cadeaus en wenskaarten aan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsConvenience Concept opent de eerste Kansspelclub-winkel

Gemaksformat – De Kansspelclub, een format van Convenience Concept, opende deze week in Amstelveen de eerste winkel onder de CIGO-formule. In de winkel wordt  voornamelijk ingezet op kansspelen (de destination, red.), aangevuld met de categorieën  die passen bij een buurtwinkel. Kansspelclub CIGO de Posthoorn in Amstelveen behoort tot de top van Nederland in kansspelen en is wil die positie de...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid