Veganistische hamburger ziet levenslicht


Innovatie – Het heeft wat voeten in aarde gehad. En het heeft wat dollars gekost. Maar de veganistische hamburger is er eindelijk. Vijf jaar lang werkten 125 technici aan de zogenoemde Impossible Burger, een stuk ‘vlees’ ontwikkeld in Silicon Valley dat niet van zijn dierlijke evenknie zou zijn te onderscheiden. De Volkskrant bericht erover. De Impossible Burger moet op termijn de gewone hamburger vervangen. En dat is volgens de makers goed voor het milieu: zo bespaar je 7 vierkante meter aarde, genoeg water voor een douche van tien minuten, en genoeg broeikasgassen voor een autorit van 29 kilometer. Het geheim van de Impossible Burger is heme. Het goedje komt voor in dierlijke spieren als myoglobine en is daar aanjager van de suikers en aminozuren die vlees zijn kenmerkende smaak helpen geven. Impossible Foods heeft volgens eigen zeggen als eerste deze stof geïsoleerd. De Impossible Burger werd gisteren in het New Yorkse restaurant Momofuku Nishi gelanceerd. De proevers, onder wie veel journalisten, concludeerden: bijna perfect, op de textuur na. Het is de verwachting dat de Impossible Burger een tiende procent van de Amerikaanse hamburgerconsumptie kan vervangen. Bron: De Volkskrant   Innovatie – Het heeft wat voeten in aarde gehad. En het heeft wat dollars gekost. Maar de veganistische hamburger is er eindelijk. Vijf jaar lang werkten 125 technici aan de zogenoemde Impossible Burger, een stuk ‘vlees’ ontwikkeld in Silicon Valley dat niet van zijn dierlijke evenknie zou zijn te onderscheiden. De Volkskrant bericht erover. De Impossible Burger moet op termijn de gewone hamburger vervangen. En dat is volgens de makers goed voor het milieu: zo bespaar je 7 vierkante meter aarde, genoeg water voor een douche van tien minuten, en genoeg broeikasgassen voor een autorit van 29 kilometer. Het geheim van de Impossible Burger is heme. Het goedje komt voor in dierlijke spieren als myoglobine en is daar aanjager van de suikers en aminozuren die vlees zijn kenmerkende smaak helpen geven. Impossible Foods heeft volgens eigen zeggen als eerste deze stof geïsoleerd. De Impossible Burger werd gisteren in het New Yorkse restaurant Momofuku Nishi gelanceerd. De proevers, onder wie veel journalisten, concludeerden: bijna perfect, op de textuur na. Het is de verwachting dat de Impossible Burger een tiende procent van de Amerikaanse hamburgerconsumptie kan vervangen. Bron: De Volkskrant  

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid