YoungOnes en SVH gaan freelancers in horeca trainen


Veel horecaondernemers kunnen de hogere inkoop- en energieprijzen niet doorberekenen aan de gasten

Opleiding – Freelanceplatform YoungOnes en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) werken vanaf nu samen in het trainen van duizenden freelancers die via het platform van YoungOnes in de horeca aan de slag gaan.

Beide partijen willen zo voorzien in de behoefte van horecaondernemers die op zoek zijn naar vakbekwame mensen in de flexibele schil van hun bedrijf. Het e-learningsaanbod van SVH draagt bij aan het snel inwerken en vergroten van kennis en vaardigheden van deze freelancers. Via YoungOnes kan deze groep nu starten bij horecazaken en nieuwe kennis over bijvoorbeeld wijnen of allergenen direct toepassen in de praktijk op de werkvloer. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Met alle tekorten aan personeel is het een forse uitdaging voor elke ondernemer om goed opgeleide mensen te vinden. De samenwerking met YoungOnes zorgt ervoor dat freelancers die via YoungOnes hun diensten aanbieden voor de horeca, nu volledig toegang krijgen tot SVH Horecatalent, het e-learningplatform van SVH.”

Margot Roubos, commercieel directeur YoungOnes: “Freelancen is al langer populair onder jongeren, maar de impact van de huidige krappe arbeidsmarkt is gigantisch. We pakken alle kansen aan om freelancers zo goed mogelijk te ondersteunen. Bijvoorbeeld over voedingswensen van de gast of de nieuwste gastvrijheidsconcepten en trends binnen het horecavak. Op die manier wordt hun kans op opdrachten verhoogd, kunnen ze een hoger tarief vragen en staan ze met meer vakkennis en zelfvertrouwen op de werkvloer.”

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht


Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht


Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment

Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.

Lees bericht


Omzet horeca nagenoeg gelijk in vierde kwartaal

Analyse - In 2023 heeft de horeca 13,2 procent meer omgezet dan in 2022. Ook in het vierde kwartaal steeg de omzet, zij het licht met 0,1 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) daalde in het laatste kwartaal van 2023 wel met 0,6 procent, zo meldt het CBS.

Lees bericht

Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid