Facilicom realiseert winstgroei van 52%

Catering - Dienstverlener Facilicom Services Group uit Schiedam heeft in 2013 een winstgroei behaald van 52%. Het bedrijf realiseerde dit onder moeilijke omstandigheden. Dit blijkt uit de jaarstukken 2013. Winstgroei wist het bedrijf met name te boeken doordat het concern vol inzette op het aanbieden van integrale dienstverlening, kostenbeheersing en operational excellence. De nettowinst kwam uit op 22,2 miljoen euro. De concernomzet daalde opnieuw licht en kwam uit op 1,018 miljard euro (-2%). Begin 2013 sprak...

Lees bericht

Succesvolle jubileumeditie ‘Smaak Dagen’ bij 140 Prorest-locaties

Catering – Prorest organiseerde voor de vijfde keer de Smaak Dagen. Inmiddels zijn de dagen uitgegroeid tot een succesvol fenomeen binnen de 140 Prorest bedrijfsrestaurants. De Smaak Dagen begonnen 12 mei en eindigen eind deze week. In de afgelopen twee weken zijn speciale gerechten aangeboden en waren er opvallende acties. Voor de lunch werd gevarieerd met combinaties zoals een wrap met gerookte makreel, pittige zoetzure saus en fijne rauwkost of een boerentosti, met 2...

Lees bericht

Lunch wordt duurder door wegvallen subsidies

Bedrijfscatering - De lunch wordt naar verwachting fors duurder. Doordat de baas nu vaak nog meebetaalt aan de soep en de kroket zijn de prijzen kunstmatig laag, maar veel bedrijven denken momenteel nadrukkelijk na over het laten vervallen van deze subsidie. Dit zegt Jos van Straten van de Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties) in een interview met de NOS. Gemiddeld heeft een werknemer 2,70 euro over voor de lunch. Kost het meer,...

Lees bericht

Biologisch merk de Rit start actie voor behoud bijen in Nederland

Actie - Biologisch merk De Rit, onderdeel van Royal Wessanen, zet zich in om de bijensterfte in Nederland tegen te gaan. Met de ‘Blije Bijenactie’ verwacht het merk 20 miljoen bijen te kunnen redden. Sinds 1945 is het aantal bijen in Nederland gehalveerd en de bijenpopulatie krimpt nog steeds jaarlijks. Hierdoor loopt de voedselproductie in Nederland direct gevaar, aangezien bijen verantwoordelijk zijn voor de bestuiving van meer dan 70% van al onze gewassen....

Lees bericht


ABN AMRO FM Leveranciersaward 2014 voor Hutten Catering

Catering - Hutten heeft de ABN AMRO Facility Management Leveranciersaward 2014 gewonnen. Dit jaar stond de award in het teken van duurzaamheid. ABN AMRO Facility Management nomineerde drie organisaties. Naast Hutten waren dat Van Gansewinkel en Cofely. Culinaire en gastvrijheidsdienstverlener Hutten werd door de aanwezige leveranciers met 55% van de stemmen als winnaar aangewezen. Hutten werd door ABN AMRO genomineerd vanwege haar duurzame werkgeverschap en inzet voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo werkt Hutten...

Lees bericht

Guinness Book Record voor team UFS met Hellmann’s Sandwich Sauzen

Record -1.000 broodjes smeren met tien mensen in 3 minuten en 1 seconde. Dat is het Guininess World Record dat vanochtend in Brussel werd gerealiseerd door een team van Unilever Food Solutions. De recordpoging was georganiseerd om de lancering en het gebruiksgemak van vier nieuwe Hellman’s Sandwich Sauzen kracht bij te zetten. Met het officiële wereldrecord wil Hellman’s zich internationaal profileren als culinair kwaliteitsmerk. Om het gebruiksgemak te onderstrepen...

Lees bericht

Hoe gefocust kun je blijven met Vifit?

Industrie - Hoe gefocust blijf je als er ineens dingen om je heen gebeuren die je niet verwacht? FrieslandCampina maakte een filmpje in een leeszaal voor studenten om dit uit te testen. Conclusie: met Vifit blijf je scherp. Script van het filmpje: Hoe gefocust kun je blijven als een bloedmooie, supersexy vrouw alles doet om je aandacht te trekken? Terwijl deze studenten in de blibliotheek zitten te blokken voor hun...

Lees bericht

GIJS streekproducten start samenwerking met cateraar Albron

Catering – Cateraar Albron gaat samenwerken met Gijs streekproducten. Dat heeft de cateraar vandaag bekend gemaakt. Vanaf mei zijn in ruim 100 bedrijfsrestaurants met de formule Onze Keuken producten van Hollandse bodem verkrijgbaar die bereid zijn door echte ambachtslieden. Rond de zomer moet dat aantal gegroeid zijn tot 300 á 400 restaurants. Albron en StreekSelecties, de organisatie achter de productlijn GIJS streekproducten, hebben na een succesvolle pilot bij 10 Onze Keuken locaties besloten om 30 GIJS producten...

Lees bericht


Jongeren hebben hun buik vol van voedingshypes

Onderzoek - Superfoods, voedselzandloper, suikervrij en glutenvrij eten. Uit een online poll van jongerenkrant 7Days en Scholieren.com, die werd ingevuld door 1152 jongeren, blijkt dat zij zich hierdoor niet gek laten maken. De helft heeft zelfs de buik vol van alle hypes. De helft heeft zelfs zo genoeg van alle hypes en eet gewoon wat hij of zij lekker vindt. 16% vindt voedingshypes onzin maar houdt zich wel aan de Schijf...

Lees bericht

Gezondheidsclaim Zespri Green Kiwi op darmfunctie toegekend

Industrie - Zespri heeft in Nieuw-Zeeland als eerste een gezondheidsclaim voor vers fruit toegekend gekregen door de Food Standards Australia-New Zealand (FSANZ). Dit meldt AGF.nl . Onderzoek wijst uit dat de Zespri Green Kiwi een bewezen positief effect heeft op de darmfunctie. Volgens dr. Dave Tanner, General Manager Science & Innovation bij Zespri, is het een wereldwijde primeur dat de gezondheidsclaim wordt toegekend aan vers fruit. De onderbouwde claim van de...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid