Smaak wordt beoordeeld aan situatie waarin consument zich bevindt

Inflightcatering - De situatie waarin consumenten zich bevinden, is van grote invloed op hoe zij de smaak van voedingsmiddelen beoordelen. Dat concluderen experts van Wageningen Food & Biobased Research na onderzoek met vliegtuigmaaltijden. Zij toonden aan dat een real-life situatie, zoals die aan boord, in het lab goed is na te bootsen. De studie, gepubliceerd in de Journal of Sensory Studies, biedt fabrikanten aanknopingspunten om de voorspellende waarde van producttests, en...

Lees bericht

Horecatalenten met een beperking runnen bedrijfsrestaurant Essent

Catering - Bedrijfscateraar Appèl heeft dinsdag 7 maart een bijzonder bedrijfsrestaurant binnen het hoofdkantoor van Essent geopend: Happiness. Het restaurant wordt gerund door talenten met een beperking. Met Happiness willen Appèl en Essent de leefwereld van de mensen vergroten en hun een kans geven om zichzelf te ontwikkelen. Het horecaconcept Happiness is een co-creatie van Appèl, Essent en Cello. Toine van der Pol, bestuurder Cello: “Met Happiness creÃ...

Lees bericht

Actie van Foodstep voor gratis scannen bedrijfsrestaurant op duurzaamheid

Acties - Onderzoeksbureau Foodstep houdt in maart een actie waarbij facilitair managers kans maken gratis hun bedrijfsrestaurant te laten scannen op gezondheid en duurzaamheid. Foodstep ziet dat gezonde en duurzame voeding een steeds belangrijker thema is, een transitie die direct zijn uitwerking op de foodservicebranche heeft. Hiervoor heeft Foodstep de monitor Gezonder eten & drinken ontwikkeld, een interactieve tool die de gezondheid en duurzaamheid van het aanbod van cateraars meet aan...

Lees bericht

Schoolcateraar Bram Stolk met Scoolcompany uit JOGG Akkoord gezet

Catering - De Rotterdamse schoolcateraar Bram Stolk neemt met Scoolcompany niet langer deel aan het Akkoord Gezonde Schoolkantine dat in samenspraak met de organisatie Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) is opgesteld. Scoolcompany heeft tijdens de onafhankelijke monitoring door het Voedingscentrum, en in de gesprekken hierna onvoldoende blijk van commitment laten zien, volgens de organisatie. Daarom is het bedrijf door het JOGG van het Akkoord uitgesloten. Directeur René Bos van Bram...

Lees bericht


Oud-bestuurders Kruidenier Groep mogelijk aansprakelijk

Groothandel – De oud-bestuurders van de Kruideniers Groep lopen mogelijk het risico aansprakelijk te worden gehouden voor het tekort in de boedel. Dat staat te lezen in het faillissementsverslag van Leonard Boender, curator van groothandel Kruidenier Groep. Reden? De failliete Rotterdamse levensmiddelenhandel Kruidenier Groep zou de boekhouding niet op orde hebben. Al eerder bleek uit de cijfers die door een account waren vastgesteld dat er enkele vragen waren over de boekhouding....

Lees bericht

202 automaten Mars halen doelstelling JOGG 2016 niet

Schoolcatering – Mars Nederland wordt in het jaarverslag van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) bekritiseerd over het feit dat 600 automaten van de chocoladefabrikant op scholen niet voldoen aan het zilver-niveau. Volgens Mars zelf gaat het ‘slechts’ om 202 automaten die niet voldoen aan de presentatienormen voor zilver, deels omdat deze zijn uitgerust met een verkeerd koelelement. Voor het einde van het eerste kwartaal verwacht Mars Nederland alle apparaten te hebben omgebouwd volgens...

Lees bericht

Kok aan bed in Meander Medisch Centrum met ‘meals on wheels’-wagen

Catering - Meander Medisch Centrum biedt vanaf maandag voor patiënten in haar ziekenhuizen een kok aan bed die gebruik maakt van een ‘meals on wheels’-wagen. Mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen vanwege kanker, hebben vaak geen trek in eten. In Meander Medisch Centrum spelen de koks daarop in met maatwerk voor de patiënt. De kok komt persoonlijk bij de patiënten langs met zijn ‘meals on...

Lees bericht

Verkiezing ‘Zorgmedewerker van 2017’ van start

Campagnes - Het online platform Voeding in de Zorg organiseert dit voorjaar voor de eerste keer de verkiezing van ‘Zorgmedewerker van het Jaar’. Voeding in de Zorg werd in april 2016 gelanceerd door de Nederlandse zuivelreus FrieslandCampina. De verkiezing van ‘Zorgmedewerker van het Jaar’ is in het leven geroepen om bijzondere zorgmedewerkers een podium te bieden. Zorgmedewerkers kunnen tussen 8 februari en 19 maart worden genomineerd voor de titel ‘Zorgmedewerker van 2017’. Een onafhankelijke...

Lees bericht


Horesca ondertekent Akkoord Gezonde Voeding op Scholen

Groothandel – Onlangs werd door Horesca Nederland, namens alle Horesca-vestigingen, het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen ondertekend. Horesca neemt hiermee haar verantwoordelijkheid omtrent gezondere voeding op scholen. Organisaties als scholen, sportverenigingen en kinderopvangcentra willen steeds vaker een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl van jongeren. Horecagroothandel Horesca wil deze organisaties ondersteunen en heeft zich daarom aangesloten bij het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen (2016-2020) van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Horesca...

Lees bericht

Veranderingen in cateringbranche centraal in masterclass Foodstep

Nieuws - Onderzoeksbureau Foodstep organiseert in maart een masterclass waarin de ontwikkelingen en veranderingen in de cateringbranche in Nederland centraal staan. De cateringbranche is in ontwikkeling en veranderingen zijn aan de orde van de dag. Volgens Foodstep laat het Nationaal Catering Onderzoek zien dat het cateringkanaal rijp is voor het delen van nieuwe ideeën en sterke oplossingen. Over tien jaar is een van de drie werkenden een ‘millennial’. Personen...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid