Food Valley kiest eigen streekkroket

Streekproducten - Bezoekers van de eetmanifestatie Ede Smakelijk kiezen komende zaterdag een eigen streekkroket voor het gebied rond Ede-Wageningen, dat ook wel bekend staat als de Food Valley. De bezoekers hebben de keuze uit twee kroketten. Fabrikant Zeldenrijk Snacks in Utrecht zal 6.000 van deze kroketten in een kleine variant komende donderdag vers produceren. Bedoeling is dat de winnende kroket vervolgens vast in productie wordt genomen en verkocht wordt via afzetpunten...

Lees bericht

Maoz maakt naam in New York

Foodconcept - Het Nederlandse vegetarische concept Maoz maakt naam in New York. De gezaghebbende internetkrant Huffington Post noemt Maoz in een lijstje met succesvolle niet-Amerikaanse foodformules die in New York actief zijn. Maoz startte twintig jaar geleden in Amsterdam. Het concept dat falafel als kernproduct heeft, is het geesteskind van de Nederlandse ondernemer Dov Mélo. Maoz heeft in de VS inmiddels 12 vestigingen, waarvan zich 7 in New York bevinden. In...

Lees bericht

Bacon wordt schaars, olijfolie peperduur

Voedselprijzen - Bacon en olijfolie worden peperduur. De twee veelgebruikte smaakmakers in de horeca en foodservice worden schaars en kampen hierdoor met sterk stijgende prijzen. De voorspelling is zelfs dat er binnenkort aan bacon wereldwijd tekorten ontstaan. Olijfolie is schaars door misoogsten in Spanje als gevolg van grote droogte. De afgelopen drie maanden steeg de wereldmarktprijs van olijfolie met liefst 62 procent. Bacon is een verhaal apart. Het is vooral in...

Lees bericht

Britse klant prijst Burger King

Fastfood - Burger King heeft in de UK McDonald's ingehaald op het gebied van klanttevredenheid. Dit blijkt uit het Britse National Customer Satifsaction-onderzoek. Burger King kreeg van de consument 71 van het maximale aantal van 100 punten, McDonald's 69. Burger King maakte hiermee een forse sprong op het gebied van klanttevredenheid, want in het voorlaatste onderzoek was nog sprake van 66 punten. Ook McDonald's scoorde trouwens beter dan voorheen; de score steeg met een...

Lees bericht


Belgische werknemers leggen werk neer in Center Parcs

Staking - Werknemers van Albron Catering in Belgie, die in de vakantieparken van Center Parcs de horeca en supermarkten regelen, hebben in Erperheide Peer het werk neergelegd uit onvrede met de herstructureringsplannen bij Albron. De horecagelegenheden zijn momenteel gesloten en er wordt overleg gevoerd met de directie, volgens de Belgische vakbonden. Albron Catering verzorgt horecavoorzieningen en supermarkten op de bugalowparken Vossemeren in Lommel en Erperheide in Peer. Het gaat op...

Lees bericht

Landal neemt Hof van Saksen over

Leisure - Landal GreenParks neemt de verhuur en exploitatie over van het luxe vakantieresort Hof van Saksen in Drenthe. Het resort zal op korte termijn haar deuren weer openen. Met de overname door Landal komt een einde aan een onzekere periode en heeft het resort weer toekomstperspectief. “Hof van Saksen is een zeer bijzonder resort. Mooie architectuur, schitterend aangelegd en gastvrijheid op hoog niveau,” aldus algemeen directeur Thomas Heerkens van...

Lees bericht

Bijna helft Nederlanders denkt dat biologisch gezonder is

Onderzoek - Uit de Foodmonitor van Food for Food en Intomart GfK blijkt dat nog steeds 45% van de Nederlanders denkt dat biologisch voedsel gezonder is. 32% denkt dat het een beetje gezonder is en slechts 13% is ervan overtuigd dat het veel gezonder is. Dit meldt de site van Food foor Food. De uitkomst van de laatste groep is conform de resultaten van het rapport van Stanford University dat eerder deze maand...

Lees bericht

Nieuwe website Vers 24/7 van Deli XL live

Groothandel - Vandaag is de volledig vernieuwde webwinkel van Vers 24/7 gelanceerd. Vers 24/7 is de regionale online versmarkt voor de horeca en een activiteit van foodservice groothandel Deli XL. De nieuwe website biedt restaurants in West-Nederland de keuze uit ruim 2.400 dagverse producten, waarvan ruim 1.000 van lokale specialisten. Deli XL introduceerde Vers 24/7 in het afgelopen voorjaar, na een pilot in Zeeland in 2011. Met dit platform speelt de groothandel in op de groeiende...

Lees bericht


Klemzuipen met strippenkaart

Overheid - Een nieuw fenomeen in Amsterdam: klemzuipen met een strippenkaart. De politie en gemeentebestuurders maken zich grote zorgen. Via de zogenoemde pubcrawls, tochten langs cafés op de bekende uitgaanspleinen, zijn jongeren en toeristen voor nog geen twee tientjes stomdronken. Met alle zorg tot gevolgd. Zo rijden ambulances in de hoofdstad af en aan. Inmiddels neemt het aantal ambulanceritjes voor dronken personen fors toe en verdrinken er geregeld beschonken...

Lees bericht

Karel de Vos (53) overleden

Horecajournalist - Horecajournalist Karel de Vos is afgelopen zaterdag op 53-jarige leeftijd overleden. De Vos had samen met zijn vrouw Puck Kerkhoven in Hilversum het bedrijf Red Fox Media, dat helemaal gespecialiseerd is in werk voor media in de horeca en foodservice. De Vos was in het verleden hoofdredacteur van de vakbladen Misset Horeca en Snackkoerier. De laatste jaren was hij onder meer betrokken bij FoodService Instituut Nederland (FSIN) en...

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid