Koks en jagers in actie om Nederlands wild op de menukaart te houden

Horeca – Jonnie Boer van De Librije, persoonlijk lid van Euro-Toques Nederland en meester-kok van De Librije, heeft twee wilde eenden overhandigd gekregen van Laurens Hoedemakers directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging. Met de overhandiging van de wilde eenden van Nederlandse bodem, bezegelen zij de start van hun samenwerking. In de komende periode zullen de koks en de jagers een aantal gezamenlijke activiteiten opzetten met als doel het wild uit...

Lees bericht

Heineken wijst overname bod SABMiller af

Industrie - Heineken wijst het overnamebod van bierbrouwer SABMiller af. Gisteren werd bekend dat SABMiller, de op een na grootste bierbrouwer ter wereld, Heineken wil overnemen. Heineken geeft in een reactie aan dat ze "het erfgoed en de identiteit van Heineken als onafhankelijk bedrijf" wil voortzetten en dat de brouwer niet te koop is. Het bod zou bedoeld zijn om Heineken te beschermen tegen een mogelijk bod van de grootste...

Lees bericht

Goed Genieten centraal tijdens De Nationale Week van de Croquet

Fastservice – Deze week loopt, tot zondag 21 september, voor het tweede jaar op rij de Nationale Week van de Croquet. Het door snackfabrikant Royaan opgezette event heeft in deze week het Goed Genieten centraal staan. In deze week kunnen consumenten op aantrekkelijke wijze kennismaken met de snackproducten van Kwekkeboom en Van Dobben. Daarnaast wil de snackfabrikant ondernemers helpen om niet alleen het bereiden, serveren en consumeren van snacks gemakkelijker te maken,...

Lees bericht

FSIN: Fast Fine wordt nieuw ketenkindje

Ontwikkeling - Consumenten zitten in een spagaat: ze willen gezond, lekker en écht eten terwijl de praktijk flexibiliteit en compromissen vraagt. Daarom is, volgens het Food Instituut Nederland (FSIN) innovatie nodig. En wat blijkt? We staan aan de wieg van een pasgeboren en veelbelovend ketenkindje: Fast Fine. In de Verenigde Staten is foodservice al een paar stappen verder als het gaat om het verenigen van gezond en gemak. De keten...

Lees bericht


Pierre Wind eerste Kok des Vaderlands

Horeca - Nederland kent sinds vandaag een Kok des Vaderlands: Pierre Wind. De Kok des Vaderlands is een initiatief van Natuur & Milieu. De stichting vraagt hiermee aandacht voor duurzaam én gezond eten. Pierre Wind laat zich als Kok des Vaderlands zich gedurende het jaar - op momenten van nationaal belang - inspireren door de actualiteit en gaat bijzondere gerechten toevoegen aan de Nederlandse culinaire traditie. De benoeming van Pierre Wind...

Lees bericht

Aardappelrooi-dag voor kinderen

Actie – In het kader van de Week van de Friet organiseert ProFri op 4 oktober een aardappelrooi-dag voor kinderen bij een boer in Wieringerwerf (NH). Kinderen van 4 tot 12 jaar mogen op die dag, tussen 10.30 en 15.30 uur, zelf een emmer aardappelen rooien en deze meenemen naar huis om daar zelf frietjes van te bakken. Kinderen kunnen zo zelf de oorsprong ontdekken van friet. De excursie ‘van aardappel tot frietje’ wordt georganiseerd in...

Lees bericht

Investeren in loyaliteit lonend voor hotels

Hotels – Het winnen van trouwe gasten is ook voor hotels steeds belangrijker. Met de komst van onder meer online travel agents (OTA’s), die zelf ook loyaliteitsprogramma opstarten, is het voor hotels nog moeilijker geworden om een band op te bouwen met hun gasten. Toch loont het om met loyaliteitsprogramma’s te investeren in trouwe gasten, blijkt uit onderzoek van Deloitte. Wie de race om de gasten wil winnen, moet...

Lees bericht

Sligro opent tweede 3.0-vestiging in Gouda

Groothandel - Dinsdag 30 september opent Sligro haar nieuwe zelfbedieningsgroothandel in Gouda. Het voormalige ‘Gamma-pand’ aan de Hanzeweg 13 werd de afgelopen maanden uitgebreid en verbouwd. De bestaande Sligro-vestiging in Gouda werd te klein en stond verdere groei in de weg, aldus de groothandel. Gouda is na Maastricht de tweede stad in Nederland waar horecaondernemers de beschikking krijgen over ‘Sligro 3.0’, het volledig nieuwe groothandelsconcept van Sligro. Het is de bedoeling dat deze...

Lees bericht


Leeftijdscontrole in winkels en cafés op één lijn

Regelgeving – Nieuws uit Den Haag: alle supermarkten, tankstations en cafés moeten een door de overheid erkend systeem gaan gebruiken om de leeftijd te controleren van klanten die alcohol en tabak willen kopen. Dit stelt ChristenUnie voor. Jongeren onder de achttien mogen sinds begin dit jaar geen alcohol en tabak meer kopen. Maar volgens Tweede Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie schiet de handhaving van die leeftijdsgrens nogal tekort....

Lees bericht

Opnieuw optimistische cijfers over horecaomzet

(UPDATE) Omzetten – Opnieuw voorzichtig positieve geluiden over de verkopen in de Nederlandse horeca. De sector boekte volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in het tweede kwartaal van 2014 gemiddeld een omzetgroei van 1,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar is de omzet zelfs met 5,1 procent gestegen. Het is het tweede kwartaal op rij waarin hotels, restaurants en cafés profiteren van het...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid