Wokakkoord voor banen in Aziatische keuken

Horeca - De Aziatische horeca en minister Asscher hebben gisteren het zogenaamde wokakkoord gepresenteerd. Dankzij deze overeenkomst, tussen de sector, SZW en UWV, krijgt de sector werkvergunningen voor Aziatische koks. Er dreigde een tekort te komen aan Aziatische koks door een minder soepele toelatingsprocedure voor Chinese koks naar ons land. In het akkoord is opgenomen dat werkloze Nederlandse koks worden omgeschoold en dat er taalcursussen worden aangeboden aan Aziatische koks....

Lees bericht

Markthal Rotterdam: goed voedsel, van dagvers tot lang houdbaar

Foodservice - De Markthal in Rotterdam is open. Het is de eerste overdekte versmarkt in Nederland, geïnspireerd op versmarkten in Stockholm, Barcelona en Valencia.In de Markthal staat goed voedsel – in al haar facetten – centraal. Onder de 40 meter hoge boog kunnen bezoekers winkelen, uit eten gaan, een terrasje pakken, wonen en parkeren. De Markthal ligt midden in het centrum van Rotterdam, in het Laurenskwartier. De Markthal biedt in 96 versunits...

Lees bericht

Food-investeerder Pulsar Network Capital start met Sustainable Food Fund

Investeringsfonds - Investeerder en onafhankelijke participatiemaatschappij in gezonde & duurzame voeding Pulsar Network Capital start - na ruim een jaar van voorbereiding – met het Sustainable Food Fund:  een nieuw investingsfonds met een beoogd fondskapitaal van €75 miljoen. Dit is het eerste fonds met 100% focus op gezonde en duurzame voeding. Het fonds heeft als doel te investeren in zo'n 15 tot 20 innovatieve en groeiende bedrijven in de segmenten sustainable food, nutrition, foodtech en agritech....

Lees bericht

Brandmanager Vrumona verkozen tot grootste vrouwelijke talent

Verkiezing - Sophia Kerkhof-Schneider, Senior Brand Manager bij Vrumona, is verkozen tot het grootste jong vrouwelijk talent in de leeftijd tot en met 30 jaar. De prijs werd bekend gemaakt tijdens de verkiezing van de Topvrouw van het Jaar 2014. Sinds dit jaar is er ook een prijs voor jong vrouwelijk talent. De jury bestond uit Margreet de Boer, Lid Eerste Kamer voor Groen Links (juryvoorzitter), Ellen Faber, Topvrouw 2011, Louise van Nispen,...

Lees bericht


Lipton PerfectT wil met smaak Speculoos meer ‘theebeleving’

Industrie - Wist u dat 63% van uw gasten graag iets nieuws probeert van de kaart? En dat zelfs 32% dit bij elk bezoek doet? Lipton meldt dit en komt om die reden met een nieuwe winterspecial: Lipton PerfectT Speculoos. De smaakvariant geeft ondernemers de mogelijkheid meer 'theebeleving' voor de gasten te realiseren. Thee is sinds jaar en dag een populaire drank. In elk hotel, restaurant of lunchroom is wel een kopje...

Lees bericht

Lars van Galen geïnaugureerd als SVH Meesterkok

Horeca - Lars van Galen, Patron Cuisinier van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink in Hengelo, is officieel geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Tijdens de feestelijke bijeenkomst reikte oud-profvoetballer en voetbalanalyticus Jan van Halst op verzoek van Van Galen hem de officiële versierselen uit. Van Galen slaagde op 29 juli jl. voor zijn SVH Meesterproef, die werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles in Amsterdam) en Marc van Gulick (Bilderberg...

Lees bericht

Finalisten voor de Euro-Toques Young Chef Award bekend

Verkiezing - Op de beurs Gastvrij Rotterdam vond op dinsdag 23 september de halve finale van de Euro-Toques Young Chef Award plaats. Uit zes finalisten, werden drie kandidaten gekozen voor de finale op 10 november. De opdracht was om uit de blackbox een hoofdgerecht voor vier personen te koken. In de box zat als hoofdingrediënt wilde eend en de deelnemers mochten de Canard à la Orange naar eigen inzicht doorgeven, al hadden...

Lees bericht

Topchef Kranenborg biedt opleiding aan jongeren met leerbeperking

Opleiding - Robert Kranenborg start een eigen academie in Amsterdam. De meesterkok is in september gestart met de Robert Kranenborg Academie. De opleiding is een initiatief van re-integratiebureau In2Work in samenwerking met het UWV, het ROC van Amsterdam en Robert Kranenborg zelf. Met de naar hem vernoemde academie biedt Kranenborg (63) een select aantal jongeren met een leerbeperking een opleiding van dertien weken aan. “Zonder een dergelijk initiatief dreigt dit...

Lees bericht


Gastronomie krijgt eigen Restaurant Award

Verkiezing - De 500 beste chef-koks van Nederland gaan voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse gastronomie zelf bepalen wie de titel “Beste Restaurant van Nederland” verdient. De uitreiking van de nieuwe award voor én door vakbroeders vindt plaats tijdens een feestelijk galadiner in januari 2015. De 500 chefs zijn geselecteerd op basis van de noteringen van de drie bekendste restaurantgidsen van Nederland. De kritische jury wordt gevraagd een oordeel uit...

Lees bericht

Grote bezorgdheid bij Makro-personeel over najaarsdrukte

Groothandel – Er is grote bezorgdheid onder het personeel van Makro of de groothandel de komende najaars- en kerstdrukte wel aankan. Door het saneren van afdeling Ontvangst Goederen en het wegbezuinigen van personeel in de groothandelsvestigingen zelf, is de overblijvende capaciteit onvoldoende om de werkdruk aan te kunnen, zo is de inschatting. Dit laten werknemers en ex-werknemers weten aan @FoodClicks. Volgens een reactie van Makro loopt het niet zo’n vaart...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid