Topchef Kranenborg biedt opleiding aan jongeren met leerbeperking

Opleiding - Robert Kranenborg start een eigen academie in Amsterdam. De meesterkok is in september gestart met de Robert Kranenborg Academie. De opleiding is een initiatief van re-integratiebureau In2Work in samenwerking met het UWV, het ROC van Amsterdam en Robert Kranenborg zelf. Met de naar hem vernoemde academie biedt Kranenborg (63) een select aantal jongeren met een leerbeperking een opleiding van dertien weken aan. “Zonder een dergelijk initiatief dreigt dit...

Lees bericht

Gastronomie krijgt eigen Restaurant Award

Verkiezing - De 500 beste chef-koks van Nederland gaan voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse gastronomie zelf bepalen wie de titel “Beste Restaurant van Nederland” verdient. De uitreiking van de nieuwe award voor én door vakbroeders vindt plaats tijdens een feestelijk galadiner in januari 2015. De 500 chefs zijn geselecteerd op basis van de noteringen van de drie bekendste restaurantgidsen van Nederland. De kritische jury wordt gevraagd een oordeel uit...

Lees bericht

Grote bezorgdheid bij Makro-personeel over najaarsdrukte

Groothandel – Er is grote bezorgdheid onder het personeel van Makro of de groothandel de komende najaars- en kerstdrukte wel aankan. Door het saneren van afdeling Ontvangst Goederen en het wegbezuinigen van personeel in de groothandelsvestigingen zelf, is de overblijvende capaciteit onvoldoende om de werkdruk aan te kunnen, zo is de inschatting. Dit laten werknemers en ex-werknemers weten aan @FoodClicks. Volgens een reactie van Makro loopt het niet zo’n vaart...

Lees bericht

Ook ‘Hardenberg’ zet stappen

Beurzen – De beurs Horeca & Food Inspiratie in Evenementenhal Hardenberg kent deze editie een iets andere opzet. De beurs, die nog tot vandaag is, kent voor het eerst een verdeling in themapleinen. De beurs die zich graag wil verbreden en meer publiek wil aantrekken vanuit de rest van het land, in plaats vanuit hoofdzakelijk de noordelijke provincies, heeft wel precies tijdens de openingsdagen te maken met concurrentie vanuit de havenstad met...

Lees bericht


Henk Markus van Het Ambacht winnaar Keltum Restaurantprijs 2014

Verkiezing - Tijdens de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam 2014 is de Keltum Restaurantprijs 2014 uitgereikt aan Henk Markus van Het Ambacht in Heerenveen. Hiermee spreekt het bestuur van Euro-Toques Nederland, de grootste restaurantvereniging van Nederland, haar waardering uit voor de prestaties van Henk Markus en zijn team. Euro-Toques Nederland kiest jaarlijks het beste restaurant uit haar leden. Een strenge maar vakkundige jury beoordeelt de restaurants onder andere op het uitdragen van...

Lees bericht

Jaarlijks betrekt La Place 2,3 miljoen kilo groenten en fruit uit eigen land

Formulenieuws – La Place neemt bij voorkeur groenten en fruit af bij lokale boeren en telers. Vooral tijdens het ‘volle grondseizoen’, dat loopt van maart tot en met oktober worden veel grondstoffen uit Nederland gehaald. Jaarlijks betrekt La Place ruim 2,3 miljoen kilo aan groenten en fruit bij Nederlandse boeren en telers. La Place wil haar gasten een goed en verantwoord assortiment aanbieden. Om dat te bereiken werkt La Place uitsluitend met...

Lees bericht

De Groene Weg opent nieuw slagerijconcept in Markthal Rotterdam

Formulenieuws - Dinsdag 30 september onthult De Groene Weg een nieuw paradepaardje in de Markthal Rotterdam; een nieuwe slagerij waar smaak en beleving centraal staan. Dit gebeurt tijdens het openingsbal voor leveranciers, franchisenemers en klanten. Een dag later staat de officiële opening door Koningin Maxima op het programma. De Groene Weg presenteert het publiek in de Rotterdamse Markthal ‘een andere kijk op vlees’. “We vertellen het publiek een verhaal vol...

Lees bericht

Tweede editie Gastvrij Rotterdam levert in op ‘horecasfeer’

Beurzen - De eerste dag van Gastvrij Rotterdam is enthousiast verlopen. De overweldigende reacties na de eerste editie beloofden veel voor de tweede editie, die tot en met morgen open is. Of die zelfde verwachtingen nu gehaald worden, is nog te bezien. De beurs straalt minder ‘echte horeca’ uit en is door het toegenomen aantal deelnemers ook minder duidelijk en een beetje verworden tot een exclusievere horecabeurs. Maar misschien is...

Lees bericht


IZICO branchewinnaar bij De Succesfactor

Fastservice – Het bedrijf IZICO is door de Nominatiecommissie van de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar in de snackbranche. Door de samenvoeging Beckers Benelux en Favory is in het begin van 2013 het bedrijf IZICO ontstaan. De onderneming heeft zich ondanks zijn jonge leeftijd ontwikkeld tot een professioneel producent van diepvriessnacks, aldus de Nominatiecommissie. De Nationale Business Succes Award is een prijs van TV Media Partners die, in relatie tot...

Lees bericht

Sial richt zich met jubileumeditie op innovaties

Beurzen - Tijdens de aankomende jubileum beurseditie van de Sial, van 19 t/m 23 oktober in Parijs, presenteren meer dan 6.000 bedrijven hun laatste noviteiten. In de SIAL Innovatieruimte (hal 6), bevinden zich de meest opvallende innovaties en ontdekken bezoekers de laatste trends. In het kader van de aankomende vijftigste editie van de SIAL, worden bezoekers uitgenodigd om, naast het ontdekken van de laatste innovaties, samen het jubileum te vieren. Op maandag 20 oktober...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid