Nieuwe bedrijfsopleiding MVO voor MKB bij HAS Hogeschool

Opleiding – De Has Hogeschool start een nieuwe bedrijfsopleiding op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) voor kwaliteitsmanagers in de voedingsmiddelenindustrie. De cursus start in januari 2015 en is ontwikkeld in samenwerking met N&S Quality Consultants. ‘MVO in Food’, zoals de cursus heet, is een basiscursus voor kwaliteitsmanagers die kennis willen maken met MVO en het doel hebben er praktisch mee aan de slag te gaan. De cursus richt zich...

Lees bericht

Paviljoens organiseren eerste landelijke Kinderstranddag

Strandpaviljoens - De strandpaviljoenhouders langs de kust en in het binnenland nodigen op zondag 7 september alle kinderen van Nederland uit om te komen spelen en te sporten op het strand. De scholen zijn weer begonnen en om nog even aan de vakantie vast te houden organiseert Strand Nederland de Kinderstranddag bij verschillende strandpaviljoens langs de Nederlandse kust en bij de binnenlandse stranden. De ambassadeur van de Kinderstranddag is mevrouw Helene...

Lees bericht

Bram Ladage maakt video over eigen patat

Fastservice - Heb je er ooit wel eens bij stil gestaan hoeveel er bij komt kijken voordat jouw patat, patat is? Die vraag zet Bram Ladage centraal in een nieuwe commercial die het verhaal vertelt van het Rotterdamse cafetariabedrijf. Het verhaal van Bram is al sinds 1967 onveranderd. Iedere dag worden verse aardappelen  met de hand gesneden. Begin 2014 is Bram begonnen om zijn verhaal beter te vertellen. Na zoveel jaar bleek...

Lees bericht

Over vier jaar vaker pinnen in horeca dan contant afrekenen

Horeca - Brancheorganisaties, als Beta en KHN, en banken willen ervoor zorgen dat er over vier jaar meer pinbetalingen plaatsvinden dan contante betalingen. Pinnen is veiliger en efficiënter in het gebruik dan contant geld. De afspraken zijn vastgelegd in aanwezigheid van minister Dijsselbloem bij de verlenging van het Convenant Betalingsverkeer. Ook het laag houden van de kosten en het voorkomen van pinstoringen is een doelstelling. KHN ziet de samenwerking...

Lees bericht


Echtpaar opent naast eigen super een Délifrance in Reeuwijk

Formulenieuws – Het supermarktechtpaar Koster heeft naast hun eigen Jumbo supermarkt in Reeuwijk ook een Délifrance restaurant geopend. De combinatie restaurant en supermarkt versterkt elkaar, aldus Koster, maar ook de functie van het winkelcentrum als totaal. Het restaurant is ideaal voor bezoekers aan de naastgelegen supermarkt, die na de boodschappen even willen zitten. Maar ook voor andere bezoekers biedt het restaurant genoeg. Een uitgebreid ontbijt, lunch of heerlijke high wine...

Lees bericht

Daktuin Hoog Catharijne genomineerd voor Dutch Design Award

Innovatief - Hoog Catharijne is straks één van de grootste voedselproducerende daken van Nederland. De daktuin wordt straks een van de trekpleisters van het vernieuwde gebouw. De tuinen op het complex zijn aangelegd door De Tuinfabriek van Esther van de Wiel. Voor het initiatief heeft  Van de Wiel een nominatie gekregen voor de Dutch Design Award 2014, die 18 oktober bekend worden gemaakt. Van het organische afval van bedrijven en bewoners op...

Lees bericht

Distributieaandeel Jupiler en Hertog Jan groeien, Heineken daalt

Marktontwikkeling - In de biercategorie groeit het distributieaandeel in de Horeca van Jupiler en Hertog Jan het sterkst in de afgelopen 4 jaar. Het aandeel van het grootste merk Heineken daalde met bijna 4 procentpunt naar 34%. Dat blijkt uit een analyse van bureau Datlinq, dat data verzamelt over de markten van eten en drinken. Uit de gegevens blijkt verder dat bij de overige merken in de top 10 Bavaria ook groeit en Grolsch...

Lees bericht

Minder cafés, gasttevredenheid onverminderd hoog

Horeca – Hoewel er een veldslag plaatsvindt in het Nederlandse cafélandschap, is de gast er onverminderd tevreden. Gemiddeld krijgen de cafés in Nederland een 7,9. Men is vooral tevreden over de service en de kwaliteit, zo blijkt uit het Nationaal Formule Onderzoek (NFO) waarover FoodClicks deze week bericht. Het NFO is een gezamenlijk initiatief van @FoodClicks en onderzoeksbureau Foodstep. De uitkomsten van het NFO zijn gebaseerd op de Horecamonitor, een...

Lees bericht


‘Mister Schiermonnikoog’ Fischer overleden

Persoonlijk - Zaterdag 30 augustus is Johan Laurens Karel Fischer overleden. Voor vaste bezoekers van Hotel van der Werff op Schiermonnikoog is zijn markante persoonlijkheid onlosmakelijk verbonden aan een bezoek aan het eiland en aan het hotel. Als student economie fungeerde Fischer al als ober in Hotel van der Werff, dat toen nog in handen was van Juffrouw Dien. In die tijd verwierf hij de bijnaam ‘Jan Blauwpak’, vanwege zijn rotsvaste...

Lees bericht

Ster-restaurant ‘t Vlasbloemeken in zee met Groupon

Horeca - Groupon start deze week haar samenwerking met Michelinster-restaurant ’t Vlasbloemeken in Koewacht, Zeeuws-Vlaanderen. Dit is de 23e samenwerking voor Groupon met een Nederlands sterrenrestaurant. Tot op heden waren er al 22 samenwerkingen met Michelin restaurants met 1 ster en één met 2 sterren. Andere Michelinster-restaurants die deals via Groupon aanbieden zijn onder andere De Saffraan, De Karpendonkse Hoeve, Het Koetshuis, Kaatje bij de Sluis en The Glorious (Antwerpen). Restaurant ‘t Vlasbloemeken...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid