Tweede editie Gastvrij Rotterdam groeit fors

Beurzen – De horecabeurs Gastvrij Rotterdam groeit naar verwachting in beursoppervlakte met zo’n 25 tot 30 procent. Dat zegt Robert Melaard, exhibition manager van de beurs. De beurs die vorig jaar de eerste editie beleefde blonk uit in duidelijkheid en overzichtelijkheid. Bovendien waardeerden bezoekers en exposanten vooral ‘de horecasfeer’ van de nieuwe beurs. Of die blijvend is met de uitbreiding van het aantal vierkante meters is straks op 22 tot en met 24 september...

Lees bericht

Eerste biologische frietwinkel in Utrecht open

Fastservice – Aan de Vinkenburgstraat 10 is de eerste biologische frietwinkel van Utrecht geopend. Frietwinkel by Dapp is de opvolger als winkel van de succesvolle Frietfiets. De Frietwinkel kende, sinds de opening zaterdag, de eerste dagen een veelbelovende start. De initiatiefnemers Roderick Heijning en Siem van Bruggen willen Frietwinkel geen snackbar noemen omdat de beleving in de winkel anders is. Geen vitrine en tegeltjes, maar meer eetwinkel met een basic-assortiment. De menukaart...

Lees bericht

Gebruik oud vet belangrijke reden bij welvaartziekten door frituren

Onderzoek -  ‘Hoe vaker je gefrituurde producten eet, hoe groter de kans op diabetes type 2 of hart- en vaatziekten.’ Belangrijke oorzaken voor het krijgen van deze welvaartziekten zijn vooral het gebruik van oud vet en het feit dat er grotere porties bij frituren worden genuttigd. Dat concluderen onderzoekers in een recente Amerikaanse studie. De onderzoekers aan de Harvard School of Public Health hebben gekeken naar specifieke verbanden  tussen het eten...

Lees bericht

Vion investeert miljoenen in Beierse vleesbedrijven

Industrie - Vion Food investeert miljoenen euro's in zijn Beierse bedrijven. Afgelopen juli hebben CEO Michiel Herkemij, COO Beef Bernd Stange en COO Pork Godert Tegelberg de nieuwe strategie gepresenteerd. Hierbij is het investeren in en het uitbreiden van de Duitse vestigingen aangekondigd. De eerste concrete maatregelen op de productielocaties Waldkraiburg, Landshut en Vilshofen worden nu doorgevoerd, zo laat het bedrijf weten. Bijna de helft van alle investeringen gaat naar...

Lees bericht


82% beursaanbieders Sial richt zich op horeca

Beurs - Niet minder dan 82% van de exposanten op de Sial heeft ook een aanbod voor de horeca. Van de 150.000 bezoekers aan de laatste SIAL in 2012, was 20% afkomstig uit deze sector. De internationale voedingsmiddenvakbeurs, die van 19 t/m 23 oktober in Parijs gehouden wordt, is daarmee niet alleen een vakbeurs voor supermarkten, maar ook vooral een inspiratiebeurs voor professionals uit de horeca- en foodservicebranche. De SIAL bestaat dit jaar 50 jaar en...

Lees bericht

FWS nuanceert discussie over etiketvermelding dierlijke producten

Industrie - De Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS) is van mening dat in de discussie of dierlijke producten wel of niet moeten worden vermeld op het etiket, wanneer het gaat om dierlijke producten als hulpstof, een nuancering op z’n plaats is. Een hulpstof is geen ingredient, is de mening. De discussie over het al dan niet vermelden van dierlijke ingrediënten en hulpstoffen, kwam vorige week op...

Lees bericht

Royaan komt met ovensnacks onder merknaam Kwekkeboom

Introductie - Snackfabrikant Royaan komt onder merknaam Kwekkeboom met een nieuw assortiment ovensnacks en –hapjes. Omdat de producten voorzien zijn van een unieke gepatenteerde krokante-korst-technologie kunnen luchtvaartmaatschappijen, tankstations, evenementorganisatoren, cateraars, horeca en bioscopen volgens de fabrikant voortaan ook croquetten en bitterballen van Kwekkeboom verkopen. “Voor deze partijen was het tot op heden niet altijd mogelijk om krokante en lekkere snacks op hun locaties aan te bieden omdat ze daar niet...

Lees bericht

Nederland grootste frietverkoper in Europa

Cijfers – In Nederland werd in 2013 ter waarde van 1,1 miljard euro aan diepvriesaardappelen geproduceerd. Daarnaast werd voor een bedrag van ongeveer 230 miljoen euro aan diepvriesaardappelen ingevoerd. Verreweg het meeste, 87 procent, is bestemd voor de export. Nederland produceerde (in euro’s) in 2013 bijna een derde van de totale Europese productie van bevroren aardappelproducten. Daarmee is Nederland de grootste producent van friet, aardappelschijfjes en rösti van Europa. De Nederlandse bevroren-voedselbranche verwerkte minder...

Lees bericht


Oerburger winnaar hamburger wedstrijd Heinz

Wedstrijd - Uit meer dan 1300 inzendingen is vandaag beslist wie de allerbeste hamburger van Nederland bakt. Het werd de Oerburger van Dave Schiphorst uit Apeldoorn. Zijn burger mag in de maand september op de menukaart van restaurant Gastrobar van top-kok Ron Blaauw. Tijdens de finale op het Amsterdamse Westergasterrein werkte Schiphorst zich samen met twee andere finalisten in het zweet boven de bakplaat. Na beoordelingen van het publiek en een...

Lees bericht

ProFri wil meer inzage in bezoek aan de snackbar

Fastservice - ProFri, de vakvereniging van professionele frituurders, houdt in de aanloop van de Week van de Friet, een enquête onder consumenten naar het gebruik van hun favoriete snackbar. Centraal staan de vragen hoe vaak een snackbar wordt bezocht, wat de bestelling is en welke bedrijven gezien worden als alternatief voor de snackbar. Vakvereniging ProFri, initiatiefnemer van de eerste Nationale Week van de Friet, die van 4 t/m 12 oktober...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid