Royaan komt met ovensnacks onder merknaam Kwekkeboom

Introductie - Snackfabrikant Royaan komt onder merknaam Kwekkeboom met een nieuw assortiment ovensnacks en –hapjes. Omdat de producten voorzien zijn van een unieke gepatenteerde krokante-korst-technologie kunnen luchtvaartmaatschappijen, tankstations, evenementorganisatoren, cateraars, horeca en bioscopen volgens de fabrikant voortaan ook croquetten en bitterballen van Kwekkeboom verkopen. “Voor deze partijen was het tot op heden niet altijd mogelijk om krokante en lekkere snacks op hun locaties aan te bieden omdat ze daar niet...

Lees bericht

Nederland grootste frietverkoper in Europa

Cijfers – In Nederland werd in 2013 ter waarde van 1,1 miljard euro aan diepvriesaardappelen geproduceerd. Daarnaast werd voor een bedrag van ongeveer 230 miljoen euro aan diepvriesaardappelen ingevoerd. Verreweg het meeste, 87 procent, is bestemd voor de export. Nederland produceerde (in euro’s) in 2013 bijna een derde van de totale Europese productie van bevroren aardappelproducten. Daarmee is Nederland de grootste producent van friet, aardappelschijfjes en rösti van Europa. De Nederlandse bevroren-voedselbranche verwerkte minder...

Lees bericht

Oerburger winnaar hamburger wedstrijd Heinz

Wedstrijd - Uit meer dan 1300 inzendingen is vandaag beslist wie de allerbeste hamburger van Nederland bakt. Het werd de Oerburger van Dave Schiphorst uit Apeldoorn. Zijn burger mag in de maand september op de menukaart van restaurant Gastrobar van top-kok Ron Blaauw. Tijdens de finale op het Amsterdamse Westergasterrein werkte Schiphorst zich samen met twee andere finalisten in het zweet boven de bakplaat. Na beoordelingen van het publiek en een...

Lees bericht

ProFri wil meer inzage in bezoek aan de snackbar

Fastservice - ProFri, de vakvereniging van professionele frituurders, houdt in de aanloop van de Week van de Friet, een enquête onder consumenten naar het gebruik van hun favoriete snackbar. Centraal staan de vragen hoe vaak een snackbar wordt bezocht, wat de bestelling is en welke bedrijven gezien worden als alternatief voor de snackbar. Vakvereniging ProFri, initiatiefnemer van de eerste Nationale Week van de Friet, die van 4 t/m 12 oktober...

Lees bericht


Robert Kranenborg en Wilfred Genee koken voor gezonde sportkantine

Sportkantines - Zondag 17 augustus maken 150 vrijwilligers van voetbalkantines onder leiding van topkok Robert Kranenborg in De Kookfabriek in Amsterdam kennis met de Vullen of voeden-gerechten voor de voetbalkantine. Dit naar aanleiding van de weddenschap tussen Johan Derksen en Wilfred Genee om voor het einde van dit jaar 50 voetbalkantines gezonder te laten eten. Het Convenant Gezond Gewicht en het ministerie van VWS en OCW steunen het initiatief van Vullen of Voeden....

Lees bericht

Bram Ladage organiseert voor de derde keer de aardappeloogstdag

Fastservice - Traditiegetrouw viert cafetariaketen Bram Ladage de start van de nieuwe aardappeloogst en wordt op dat moment het eerste kistje patataardappelen symbolisch geveild voor een goed doel. Dit jaar zal het feest plaatsvinden op zaterdag 13 september van 10.00 tot 16.00 uur tussen de aardappelvelden aan de Groene Kruisweg 14 te Numansdorp. Later wordt bekendgemaakt naar welk doel de opbrengst van het eerste kistje toegaat. Bram Ladage is trots dat dit evenement nu...

Lees bericht

Restaurant toont voedingswaarden op menukaart

Horeca – Hemingway, het restaurant van Grand Hotel de Draak & Résidence Dagmara in Bergen op Zoom heeft een speciale menukaart waarop de voedingswaarden staan vermeld. De chefkoks hebben van elk gerecht aangegeven de hoeveelheid calorieën, vetten, koolhydraten en eiwitten. Het restaurant neemt daarmee een voorschot op de allergenendeclaratie die eind dit jaar van kracht wordt. Op de site is de menukaart te downloaden. De menusamenstelling bij Hemingway is klassiek...

Lees bericht

ProFri zet wetgeving allergenen voor frituurders op een rijtje

Fastservice – ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders, heeft in aanloop van de ‘Warenwetregeling allergeneninformatie niet-voorverpakte levensmiddelen’ de noodzakelijke informatie op een rijtje geplaatst. Volgens ProFri is er veel onduidelijkheid en is het verstrekken van alle noodzakelijke informatie geen overbodige luxe. Via de website van het Nederlands Frituurcentrum, het kennis- en innovatie platform van friturend Nederland stelt ProFri deze informatie beschikbaar. Op 13 december 2014 treedt de ‘Warenwetregeling allergeneninformatie niet-voorverpakte levensmiddelen’ in werking...

Lees bericht


Van der Valk Apeldoorn verbouwt eigen groenten voor restaurant

Horeca – Hotel Van der Valk De Cantharel in Apeldoorn blijkt sinds enige tijd achter het hotel de eigen groente voor het restaurant te verbouwen. Het initiatief ‘Vers uit eigen tuin’ werd door Kim van Velzen gespot en geprobeerd. Op zijn eigen blog schrijft Kim van Velzen, strategie en trends in horeca: ‘Achter het hotel zit de tuin. Een hectare vol met groente en kruiden. Het staat vol met lollo rosso,...

Lees bericht

KHN en SVO starten vakopleiding voor de Aziatische keuken

Fastservice - Op vrijdag 15 augustus 2014 geven partners KHN en SVO vakopleiding food het officiële startsein van de Asian Food Academy. Beide partners tekenen dan een samenwerkingsovereenkomst waarmee koks (en andere geïnteresseerden) geschoold kunnen worden voor de Aziatische keuken. Aziatische horecabedrijven kampen met een groot tekort aan koks met de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Dit tekort wordt alleen maar groter met de veranderde wet- en regelgeving waarmee het...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid