Mountain Dew presenteert eerste Europese ‘Dew Tour Am Series’

Event - Op 31 augustus promoot de energydrank Mountain Dew in Amsterdam de allereerste Europese Dew Tour Am Series: een sensationele,  eendaagse skatecompetitie. Zo’n 100 skaters gaan de strijd met elkaar aan op het Museumplein, waar gevochten wordt om een VIP reis naar de Dew Tour Toyota City Championship in Brooklyn, New York. De competitie maakt deel uit van het grootste culturele festival van Nederland, de Uitmarkt.  Skateboarders Keelan Dadd, Theotis...

Lees bericht

Chefkok Karpathios met restaurant Vork & Mes op Mysteryland

Leisure - Omdat de organisatie van Mysteryland goed en lekker eten belangrijk vindt voor de festivalgangers, is superchef Jonathan Karpathios dit jaar gevraagd het restaurant Vork & Mes te openen tijdens het festival. Bezoekers kunnen in het restaurant genieten van een 7-gangen, 3-gangen of uitgebreid tapasmenu terwijl ze uitkijken over het festivalterrein. Daarnaast worden van ’s morgens tot ’s avonds champagne en cocktails geserveerd. Veel ingredienten voor de menu's komen uit...

Lees bericht

Vleesschandaal drukt omzet McDonald’s

Fastfood – McDonald’s ondervindt tegenwind in Azië. Een recent vleesschandaal bij een Chinese leverancier van de fastfoodketen drukt de omzet van de fastfoodketen. Alleen al in Japan daalde de omzet vorige maand met ruim 17 procent in vergelijking met een jaar eerder. Maar ook in China en in andere Aziatische landen voelde McDonald's de pijn als gevolg van het schandaal. Onlangs werd bekend dat de Chinese leverancier Shanghai Husi vlees verkocht...

Lees bericht

Nederlander Jord Althuizen ‘wereldkampioen’ BBQ-en in Estland

Competitie – Ter gelegenheid van de 25ste nationale barbecuecompetitie in het land, organiseerde Estland voor de eerste keer ook een internationale BBQ-editie. Winnaar werd de Nederlander Jord Althuizen van Smokey Goodness. Hij mag zich nu wereldkampioen BBQ-en noemen. De Barbecue Association in Estland had voor het kampioenschap teams uitgenodigd vanuit de hele wereld om deel te nemen aan de eerste internationale Whole Hog Barbecue WK. Teams uit België, Denemarken, Litouwen, Polen,...

Lees bericht


Interesse in festivals weer in de lift

Leisure - In de hoeveelheid festivals die in ons land worden georganiseerd zit weer een stijgende lijn, zo blijkt uit de Respons Festival Monitor 2014. Afgelopen jaar telde Nederland 9 procent meer festivals dan in 2012. Na een daling in het aantal festivals in 2012 zit deze markt weer in de lift. In de periode 1 januari tot en met 31 december telde informatie- en onderzoeksbureau Respons 774 kunst- en cultuurfestivals, met meer dan drieduizend bezoekers. Dit...

Lees bericht

‘Ketels aan de Kade’ brengt in Rotterdam foodhistorie tot leven

Event - Op zaterdag 30 augustus vindt in historisch Delfshaven ‘Ketels aan de Kade’ plaats; een Food festival waar de voedselhistorie tot leven wordt gebracht. ‘Food’ is actueler dan ooit en Rotterdam, zeker met de op handen zijnde opening van de Markthal. Ketels aan de Kade voegt daar een nieuwe dimensie aan toe: het eetverleden. Delfshaven bestaat dit jaar 625 jaar en kent een lange geschiedenis van o...

Lees bericht

Nijmegen wederom goedkoopste terrasstad

Horeca - Nijmegen is de goedkoopste terrasstad van Nederland, zo blijkt uit onderzoek van Spronsen en Partners. Het horeca-adviesbureau signaleerde, naast traditionele hardlopers als rosé en witbier, tevens nieuwe populaire zomerdrankjes. Wie in Nederland een terrasje pakt is het voordeligst uit in Nijmegen. Voor het vijfde jaar op rij is de Gelderse stad door Spronsen en Partners uitgeroepen tot goedkoopste terrasstad van ons land. De gemiddelde prijs voor een rondje...

Lees bericht

Lars van Galen ontvangt titel SVH Meesterkok

Horeca - Lars van Galen, patron cuisiner van Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink in Hengelo, is geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Hij mag zich hiermee officieel meesterkok noemen. Dennis Kuipers, meesterkok bij restaurant Vinkeles in Amsterdam, en Marc van Gulick, meesterkok bij Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, namen de proef af. In aanwezigheid van secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Van Galen werd tijdens de proef bijgestaan door zijn hele team....

Lees bericht


Rapport: ‘Zoutreductie voeding heeft effect’

Voeding - Het gemiddelde zoutgehalte in levensmiddelen is  tussen 2011 en 2013 met circa 9 procent gedaald. Zo blijkt uit een rapport van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het rapport ‘Monitoring van het gehalte aan keukenzout in diverse levensmiddelen 2013’ laat zien dat met name de groep conserven een behoorlijke reductie in zout laat zien (27 procent), net als kaas (24 procent) en brood (15 procent). Volgens de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) exact de categorieÃ...

Lees bericht

Farm Frites zet project Rusland in de ijskast

Fastservice - De plannen van Farm Frites voor een nieuwe productielocatie bij St. Petersburg staan on hold. De partij waar het bedrijf zaken mee wil doen mag van de Europese Commissie geen geld meer verstrekken voor projecten in Rusland. Farm Frites zou in Rusland friet gaan produceren voor de lokale vestigingen van McDonald's. De nog te bouwen fabriek, die de eerste locatie van het bedrijf in Rusland zou zijn, zou...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid