Meer jongeren kiezen voor foodopleiding HAS

Opleiding - Steeds meer jongeren kiezen voor een opleiding in de agro, food en groene ruimte aan HAS Hogeschool. De afgelopen jaren is HAS Hogeschool jaarlijks 15 tot 20 procent gegroeid. In vijf jaar tijd groeide de instroom van ruim 400 naar ruim 1.000 studenten. “Ondanks de groei weten we onze kwaliteit te versterken”, aldus collegevoorzitter Dick Pouwels. Verschillende onderzoeken laten zien dat HAS Hogeschool groeit in kwaliteit, zoals de Nationale Studentenenquête (NSE),...

Lees bericht

Kwalitaria heeft met index 109 goed tweede kwartaal

Cafetaria – Cafetariaformule Kwalitaria laat in het tweede kwartaal een index zien van 109. “Dat is zo’n 10% beter dan de cafetaria-markt, die index vertoont zelfs een kleine krimp” volgens Martijn Boone, marketing manager van ffc. Kwalitaria vergelijkt iedere week de omzet en transactie indexen van onze eigen benchmark met die van de Foodservice branche.  “Op de wedstrijddagen van Oranje scoorde de Kwalitaria-winkels flink met omzetten die wel tot 40% hoger waren dan...

Lees bericht

Vion gaat inkoop non-food professionaliseren en investeren

Industrie - Vion gaat inkoopspecialisten van proQure uit Amsterdam inschakelen om het bedrijf te ondersteunen in het proces om de kosten van inkoop non-food structureel te verlagen. De kostenbesparing is noodzakelijk om de investeringen te finacieren die noodzakelijk zijn voor de veranderingen die het bedrijf wil doorvoeren. Jacques Straathof, CFO Vion: ‘Om  het vertrouwen terug te winnen van klanten en van de markt, gaan we de komende twee jaar 100 tot 150...

Lees bericht

Vion moet meer producten produceren met hogere marge

Industrie – Naast reorganiseren en het sluiten van enkele Duitse bedrijven, zal de uitdaging voor vleesconcern Vion vooral liggen in het produceren van producten met een hogere marge. Vion Food gaat de komende tijd inzetten op kostenbesparing en investeren in locaties, zodat deze vervolgens duurzamer kunnen produceren. Deze kostenbesparing kan worden gerealiseerd door betere samenwerking tussen de verschillende locaties, inkoop en efficiëntere supply chain. De sluiting van enkele locaties van...

Lees bericht


Zeeuwse stranden de schoonste van Nederland

Strandpaviljoens – Schoon, schoner, schoonst. De Zeeuwse stranden scoren volgens de inspecteurs van de ANWB en bezoekers gemiddeld een 9,7 omdat ze zo opgeruimd zijn. Zuid-Holland scoort met een 9,2, het laagste van de kustprovincies. Noord-Holland haalt een 9,3, Friesland een 9,4. “De Zeeuwen hebben als eersten begrepen dat je goed moet samenwerken om zwerfvuil tegen te gaan. Gemeenten, paviljoenhouders en campingeigenaren maken daar al jaren goede afspraken over het opruimen van de rommel. En...

Lees bericht

Strandpaviljoen Que Pasa Playa in Zandvoort grotendeels in as

Strandpaviljoen - Strandpaviljoen Que Pasa Playa in Zandvoort is vanmorgen grotendeels afgebrand. De schade aan het pand is enorm. De brand werd om half 5 ontdekt door voorbijgangers. Als gevolg van een wolkbreuk die even daarvoor had, was de brandweer snel ter plaatse. Die kon niet voorkomen dat het pand grotendeels afbrandde. Volgens de brandweer is het vuur ontstaan in de keuken. Hoe de vuurhaard is ontstaan is onduidelijk. De brand...

Lees bericht

Rotterdam start actie gratis veiligheidsscan voor fastservicebedrijven

Fastservice - Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam als voorzitter van de Taskforce Overvalcriminaliteit samen met Jos van der Vegt, landelijk bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), gisteren het startsein gegeven voor de gratis veiligheidsscan voor fastservicebedrijven. Ondanks een daling waren in 2013 in de regio Rotterdam-Rijnmond toch nog zo'n 23 horecaondernemers het doelwit van overvallers. Daarom hebben KHN, het ministerie van Veiligheid en Justitie, de Nationale Politie en de regio Rotterdam de handen...

Lees bericht

Tilburgse visspeciaalzaak Het Vishuys geeft Fish en Chips in oude kranten mee

Speciaalzaak - Visspeciaalzaak Het Vishuys in Tilburg heeft sinds kort Fish & Chips op de menukaart staan en geeft dat aan de klanten mee in ‘oude kranten’. De verpakking is ontwikkeld door het Versplatform. Fish en chips is een typisch Britse afhaalmaaltijd die bestaat uit in beslag gedoopte en gefrituurde vis in combinatie met gefrituurde aardappelsliertjes. De friet of patat is echter opmerkelijk slapper bij chips. Traditioneel werden de fish en...

Lees bericht


Nederlanders in 2014 minder vaak op vakantie

Leisure – Het aantal door Nederlanders ondernomen vakanties daalt dit jaar met 1%. Daarmee staat het aantal vakanties voor het tweede jaar op rij onder druk. Onzekerheid over de arbeidsmarkt en de eigen financiën blijven een belangrijke rem op de bestedingen. Bijna een kwart (22%) van de huishoudens geeft aan dit jaar minder budget te hebben voor de zomervakantie, daarentegen 12% heeft een hoger budget dan in 2013 (ING Budget Barometer, maart 2013). Het aantal...

Lees bericht

WK-wedstrijden zorgen voor 3% extra jaaromzet cafés

Horeca – Het Wereldkampioenschap voetbal zorgt voor 3 procent extra jaaromzet in de cafés. Over de zeven wedstrijden wordt er 40 miljoen euro extra omzet gerealiseerd. Dat heeft onderzoeksbureau Foodstep becijferd op basis van gegevens vanuit de Foodservice Monitor waarin de omzetten in diverse sectoren worden bijgehouden, ook die van de drankverstrekkende horeca. Per wedstrijd van Nederland neemt het bezoek aan het café met gemiddeld een half miljoen bezoekers toe. Per bezoeker...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid