Domino’s Pizza groeit tegen de klippen op
Omzetcijfers - Domino's Pizza Enterprises Limited (DPE), moederorganisatie van Domino's Pizza Nederland, heeft de wind in de zeilen. De pizzagigant realiseerde een record in groei, dankzij technologische ontwikkelingen, innovatieve marketing en een sterke groei in het aantal geopende vestigingen. DPE rapporteerde een netto winst van 64 miljoen dollar, ruim 40 procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Ook Nederland laat sterke groeicijfers zien. De vestigingen behaalden recordomzetten en van die omzet wordt...
Lees berichtStrandtent vrijgevig na ‘miscommunicatie’
Goede doelen - Waar het wegsturen van een gast al niet goed voor is: de Bloemendaalse strandtent Parnassia, die afgelopen weekeinde de hoon van Nederland over zich heen kreeg omdat het personeel de Haarlemse ALS-patiënt Pieter Steinz zou hebben weggestuurd, doneert 16.666 euro aan de ALS-stichting: de dagopbrengst van zondag. De vrouw van Steinz vroeg aan een van de medewerkers of haar ernstige zieke man even op het terras mocht...
Lees berichtHoreca Academie betrekt voormalig ministerie
Opleidingen - De Horeca Academie heeft de sleutels gekregen van hun nieuwe locatie, in het voormalige Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De Haagse Horeca Academie vertrekt van het Esperantoplein naar het Beatrixkwartier bij het station Laan van NOI. Operationeel directeur Antoine Defesche: “Heel speciaal om na bijna een jaar van gesprekken en voorbereidingen, nu eindelijk de sleutel te krijgen. Nu kunnen we echt aan de slag met onze plannen...
Lees berichtNederland kampt met tekort aan koks
Personeel - Stichting Vakbekwaamheid Horeca luidt de noodklok: er is een tekort aan koks. Vooral in het westen van het land, met name in de Randstad, blijven vacatures soms wel een halfjaar openstaan. Dat zegt Ricardo Eshuis, directeur van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca, in gesprek met NU.nl. “Nu wij uit de recessie komen, gaan mensen meer uit eten en komen er veel nieuwe eetgelegenheden bij. Daar zijn dus meer...
Lees berichtHeineken valt ook vooral buiten Nederland in de smaak
Cijfers – Heineken valt vooral in de smaak in opkomende markten in Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Daar plusten de verkopen, terwijl in Europa sprake was van een teruglopende bierafzet Er werd in totaal 1 procent meer bier verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar, de effecten van overnames niet meegerekend. Het ging bij elkaar om ruim 98 miljoen hectoliter, vergelijkbaar met meer dan 39 miljard vaasjes van 25 centiliter. Heineken deed vooral goede...
Lees berichtAmsterdam roept hotelontwikkeling een halt toe
Hotellerie – De gemeente Amsterdam roept nieuwe hotelontwikkeling een halt toe. Dit is het gevolg het nieuwe hotelbeleid dat de deelraad onlangs vaststelde. Volgens het vorige hotelbeleid moesten in het centrum er 1000 hotelkamers bij komen. Anders zou Amsterdam zich uit de markt prijzen. Die doelstellingen zijn ruimschoots gehaald. Nieuwe hotelontwikkeling is volgens deelraad dan ook onwenselijk. Kliklijn Er werd al duidelijk dat Amsterdammers die tijdens de zomer last hebben van illegale...
Lees berichtGastvrij Rotterdam erg in trek
Beurzen - Topchefs, smaakprofessoren, vinologen, horecagoeroes; horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is aanstaande. Van maandag 21 t/m woensdag 23 september 2015 opent de innovatieve beurs voor de derde keer haar poorten. Het evenement in Ahoy is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke vakbeurs voor de ambitieuze horecaprofessional. “Een nieuwe keuken voor het restaurant? De smaakpapillen verkwikken met sublieme culinaire innovaties? Nieuw kooktalent spotten of gelauwerde chefs de cuisines aan het werk zien? Het...
Lees berichtBurger King heeft de stijgende lijn te pakken
Kwartaalcijfers – Daar waar McDonald’s het moeilijk heeft om de omzet op peil te houden, heeft Burger King de stijgende lijn te pakken. De ‘Whopperverkoper’ zag de verkopen in het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 6,7 procent stijgen. Volgens de hamburgerketen was de stijging te danken aan de introductie van nieuwe gerechten. Het aantal Burger King-restaurants nam tussen april en juni met 141 toe ten opzichte van...
Lees berichtZwarte Cross piekt in publiek en snacks
Event – Bijna 200.000 bezoekers trok de Zwarte Cross afgelopen weekend. Een record. Ook de 27 snackverkooppunten van De Timp Eventcatering draaiden piekuren. Maar liefst 30.000 hamburgers werden er in ruim drie dagen tijd gebakken. Een deel daarvan was duurzaam volgens het Lekker Lokaal-concept. Eigenaar Luuk Domhof van De Timp Eventcatering heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Deze zomer ontwikkelde hij de Lekker Lokaal- en de Groentainer-concepten. Lekker Lokaal is wat de naam...
Lees berichtMcDonald’s blijft het moeilijk houden
Fastservice – McDonald’s heeft een slecht tweede kwartaal achter de rug. Hoewel het aantal verkochte hamburgers in Europa met 1,2 procent toenam, is wereldwijd de verkoop fors ingezakt. Vooral in Amerika daalde het aantal verkochte hamburgers met 2 procent ondanks de inzet van goedkope hamburgers en menu’s. De stijging in Europa komt voornamelijk door groei in Duitsland en Groot-Brittannië. In andere Europese landen heeft de hamburgerketen het lastiger. Eerder liet directeur...
Lees bericht