Grandioze foodvariëteit bij Pinkpop 2014

Leisure – Pinkpop 2014 kende niet alleen een geweldige line-up met The Rolling Stones en Metallica, maar ook het aanbod aan food & drinksconcepten tijdens het festival was grandioos. Van vegetarisch tot glutenvrij, van hamburgers tot 'fresh food', het was er allemaal. Inclusief gratis gekoeld Limburgs drinkwater in verband met de hoge temperaturen. Op het festivalterrein waren tientallen kramen omgetoverd tot tijdelijke horecaconcepten waar Mexicaanse, Aziatische, Hollandse en Italiaanse maaltijden genuttigd konden worden....

Lees bericht

Belang goede tafelaankleding vaak onderschat door horeca

Onderzoek - Het belang van goede tafelaankleding wordt in de Nederlandse horeca onderschat. Volgens maar liefst 91% van de bezoekers is een goed gedekte tafel een essentieel onderdeel van het visitekaartje van een zaak. Tafellaken en servetten worden zelfs op grotere waarde geschat dan een zout- en pepervaatje op tafel. Omgekeerd leveren slechte voorzieningen veel ergernis op. Een stinkende asbak, vieze tafellakens en smoezelige servetten zijn sfeerbedervers tijdens een avondje uit....

Lees bericht

Groothandel noteert voorzichte plus

Groothandel – Groothandelsbedrijven in de voeding lieten in het eerste kwartaal van 2014 een voorzichtige plus zien van 0,6 procent. Dat schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag in een rapport over de sector. De groothandel verkeerde de afgelopen jaren in zwaar weer. De teruglopende bestedingen in food (vooral buitenshuis) voelden ook zij sterk. Maar de kentering lijkt er nu te zijn. De groothandel in voedings- en genotmiddelen zette een bescheiden omzetplus...

Lees bericht

CBS: Mooie weer helpt horeca aan forse groei

Horeca - In het eerste kwartaal van 2014 behaalde de traditionele horeca een seizoengecorrigeerde volumegroei van 1,4 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De omzet van de horeca groeide in deze periode met 1,6 procent. Dit zijn de hoogst gemeten groeicijfers in een eerste kwartaal sinds 2006. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend gemaakt. Consumenten en ondernemers gaven in het eerste kwartaal seizoengecorrigeerd meer geld uit in horecagelegenheden...

Lees bericht


Heineken zwaait met stunt Nederlands elftal uit

Industrie – Bierbrouwer Heineken kon het niet laten en bedacht een stunt. Als vanavond het Nederlands elftal vertrekt, vliegt het over de brouwerij heen. Reden om het team uit te zwaaien. De medewerkers van de brouwerij bedachten een ludiek afscheidsgebaar. Met bijna 135.000 bierkratten is de tekst ‘Oranje boven’ gemaakt. Een enorme stapelklus, maar het effect mag er zijn. Bron: FoodClicks

Lees bericht

Amsterdam gaat horecaondernemers belonen en minder straffen

Horeca – De gemeente Amsterdam gaat ondernemers belonen en minder straffen. Met het zogenaamde bonussysteem wil de gemeente  het handhavingsbeleid een nieuwe draai geven. Burgemeester Eberhard van der Laan laat weten dat hij gemerkt heeft dat er vaak gedacht wordt vanuit het ‘verzinnen wat er niet mag, in plaats van te stimuleren wat gewenst is’. Met het beloningssysteem hoopt hij daarmee een verandering in gang te kunnen brengen. Het nieuwe systeem...

Lees bericht

Dijksma: ‘Catering- en horecasector moeten meer gebruik maken van duurzaam voedsel’

Overheid - Consumenten kiezen vaker voor dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel. In het afgelopen jaar gaven zij hier 257 miljoen euro meer aan uit ten opzichte van 2012: een stijging van 10,8% naar in totaal circa 2,5 miljard euro omzet. Dat blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel. Geconstateerd wordt dat bedrijven in de catering- en horecasector meer gebruik zouden kunnen maken van de waardering van de consument voor duurzaam voedsel. De uitgave aan voedsel...

Lees bericht

Oprichter McDonalds Nederland Jan Sybesma overleden

Persoonlijk – Vorige week is Jan Sybesma overleden. Hij was de oprichter en architect van McDonald's Nederland. Nadat Albert Heijn de formule naar Nederland had gehaald, wist Sybesma de fastfoodformule in Nederland op de kaart te zetten. Sybesma kwam bij McDonalds Nederland in beeld een jaar na de introductie in 1971. Albert Heijn had een aantal locaties dat niet voldeed omdat deze op de verkeerde locaties waren gepland en faillissement dreigde voor...

Lees bericht


Aalt Dijkhuizen: ‘Verduurzaming voedselketen moet sneller’

Foodservice - Aalt Dijkhuizen, de nieuwe voorzitter van de Alliantie Verduurzaming Voedsel, wil dat het tempo van verduurzaming in de voedselketen sneller gaat. De Alliantie zet fors in op ‘de bodem omhoog’: dat wil zeggen dat al het voedsel dat via supermarkten, restaurants en cateraars aan consumenten wordt aangeboden, op steeds duurzamere wijze wordt geteeld, verwerkt en gedistribueerd. Dijkhuizen deed zijn uitspraak op een bijeenkomst van de Alliantie Verduurzaming Voedsel...

Lees bericht

Kef van Helbergen nieuwe verantwoordelijke Makro Nederland

Personen - Kef van Helbergen is de nieuwe Managing Director van Makro Nederland. Van Helbergen combineert deze positie met de nieuwe rol van Regional Operating Officer Benelux, waardoor Nederland en België onder zijn verantwoordelijkheid vallen. Dit heeft Makro bekend gemaakt. De Nederlander Van Helbergen heeft sinds 1995 verschillende functies bekleed bij Metro Group; in onder andere Indonesië, China, Polen en Duitsland. Voor zijn functie als Regional Operating Officer was hij Head...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid