Staatssecretaris Van Rijn neemt Richtlijnen Gezondere Sportkantines in ontvangst
Sportkantine - Felix Cohen, directeur van het Voedingscentrum, heeft, in het Westland Greenhouse vor de finale van het WK-hockey, het eerste exemplaar van de Richtlijnen Gezondere Sportkantines overhandigd aan Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het Voedingscentrum heeft de richtlijnen in opdracht van het ministerie van VWS samengesteld. In de Richtlijnen Gezondere Sportkantines zijn 3 niveaus gedefinieerd: Brons, Zilver en Goud. Hoe ‘edeler’ het metaal, hoe gezonder de...
Lees berichtCoca-Cola Enterprises loopt voor op haar duurzaamheidsprogramma
Industrie – Coca-Cola heeft haar CO2-footprint van de core business operations sinds 2007 met 23 procent teruggebracht. Dat is meer dan de 15 procent die het bedrijf zich tot doel had gesteld. Coca-Cola Enterprises meldt dit haar Corporate Responsibility & Sustainability verslag 2013/2014. Coca-Cola werkt al geruime tijd aan een ambitieuze strategie rond Duurzame Verpakkingen & Recycling. Een belangrijke mijlpaal in Nederland vormde daarin het gebruik van 50% gerecycled PET in alle 1,5 literflessen. Recyclaat kan zowel afkomstig...
Lees berichtNederlander overschat zijn dagelijkse groenteconsumptie
Onderzoek - Nederlanders denken te snel dat zij dagelijks voldoende groente eten. Bijna driekwart schat die consumptie te hoog in, terwijl bekend is dat slechts 5 procent van de volwassenen in Nederland de aanbeveling van 200 gram groente per dag haalt. Ook het aanbod van groente in de horeca beter, vindt de consument. Daarnaast kan meer informatie over het bereiden van groente de consumptie stimuleren. Dat blijkt uit het Duurzaamheidkompas, een periodiek...
Lees berichtGrandioze foodvariëteit bij Pinkpop 2014
Leisure – Pinkpop 2014 kende niet alleen een geweldige line-up met The Rolling Stones en Metallica, maar ook het aanbod aan food & drinksconcepten tijdens het festival was grandioos. Van vegetarisch tot glutenvrij, van hamburgers tot 'fresh food', het was er allemaal. Inclusief gratis gekoeld Limburgs drinkwater in verband met de hoge temperaturen. Op het festivalterrein waren tientallen kramen omgetoverd tot tijdelijke horecaconcepten waar Mexicaanse, Aziatische, Hollandse en Italiaanse maaltijden genuttigd konden worden....
Lees berichtBelang goede tafelaankleding vaak onderschat door horeca
Onderzoek - Het belang van goede tafelaankleding wordt in de Nederlandse horeca onderschat. Volgens maar liefst 91% van de bezoekers is een goed gedekte tafel een essentieel onderdeel van het visitekaartje van een zaak. Tafellaken en servetten worden zelfs op grotere waarde geschat dan een zout- en pepervaatje op tafel. Omgekeerd leveren slechte voorzieningen veel ergernis op. Een stinkende asbak, vieze tafellakens en smoezelige servetten zijn sfeerbedervers tijdens een avondje uit....
Lees berichtGroothandel noteert voorzichte plus
Groothandel – Groothandelsbedrijven in de voeding lieten in het eerste kwartaal van 2014 een voorzichtige plus zien van 0,6 procent. Dat schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag in een rapport over de sector. De groothandel verkeerde de afgelopen jaren in zwaar weer. De teruglopende bestedingen in food (vooral buitenshuis) voelden ook zij sterk. Maar de kentering lijkt er nu te zijn. De groothandel in voedings- en genotmiddelen zette een bescheiden omzetplus...
Lees berichtCBS: Mooie weer helpt horeca aan forse groei
Horeca - In het eerste kwartaal van 2014 behaalde de traditionele horeca een seizoengecorrigeerde volumegroei van 1,4 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De omzet van de horeca groeide in deze periode met 1,6 procent. Dit zijn de hoogst gemeten groeicijfers in een eerste kwartaal sinds 2006. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend gemaakt. Consumenten en ondernemers gaven in het eerste kwartaal seizoengecorrigeerd meer geld uit in horecagelegenheden...
Lees berichtHeineken zwaait met stunt Nederlands elftal uit
Industrie – Bierbrouwer Heineken kon het niet laten en bedacht een stunt. Als vanavond het Nederlands elftal vertrekt, vliegt het over de brouwerij heen. Reden om het team uit te zwaaien. De medewerkers van de brouwerij bedachten een ludiek afscheidsgebaar. Met bijna 135.000 bierkratten is de tekst ‘Oranje boven’ gemaakt. Een enorme stapelklus, maar het effect mag er zijn. Bron: FoodClicks
Lees berichtAmsterdam gaat horecaondernemers belonen en minder straffen
Horeca – De gemeente Amsterdam gaat ondernemers belonen en minder straffen. Met het zogenaamde bonussysteem wil de gemeente het handhavingsbeleid een nieuwe draai geven. Burgemeester Eberhard van der Laan laat weten dat hij gemerkt heeft dat er vaak gedacht wordt vanuit het ‘verzinnen wat er niet mag, in plaats van te stimuleren wat gewenst is’. Met het beloningssysteem hoopt hij daarmee een verandering in gang te kunnen brengen. Het nieuwe systeem...
Lees berichtDijksma: ‘Catering- en horecasector moeten meer gebruik maken van duurzaam voedsel’
Overheid - Consumenten kiezen vaker voor dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel. In het afgelopen jaar gaven zij hier 257 miljoen euro meer aan uit ten opzichte van 2012: een stijging van 10,8% naar in totaal circa 2,5 miljard euro omzet. Dat blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel. Geconstateerd wordt dat bedrijven in de catering- en horecasector meer gebruik zouden kunnen maken van de waardering van de consument voor duurzaam voedsel. De uitgave aan voedsel...
Lees bericht