Maas International bezorgt elektrisch

Innovatie – Duurzamer facilitair beheer, de gemeente Amsterdam is er voorstander van. Maas International, warme dranken- en foodleverancier, zet, in nauwe samenwerking met Dienstverlening en Facilitair Management van de gemeente Amsterdam, daarom twee volledig elektrische bedrijfsauto’s in voor de dagelijkse verzorging van koffie-, fris- en snackautomaten. Maas verzorgt ruim 500 automaten op veel locaties bij de diverse stadsdelen en diensten. Er wordt gebruikt gemaakt van een bedrijfsauto om de ingrediënten...

Lees bericht

Brancheorganisatie VOCC officieel van start

Catering – De Vereniging Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) is aan de slag gegaan. De leden van de nieuwe brancheorganisatie voor kleinere cateraars kwamen deze week voor eerst samen tijdens de eerste ledenvergadering. De nieuwe branchevereniging bestaat uit tal van cateraars, onder meer Cater Concept BV, De Kroon, De Vos Groep, Kragtwijk catering, LEO op het werk, PDX services, Twins Catering, Van Lier, We Canteen. De kleinere cateraars zijn al langer bezig...

Lees bericht

Starbucks opent vestiging in kantorencomplex op Schiphol

Koffie – Medewerkers van Schiphol Central Business District kunnen nu ook aan de Starbucks-koffie. Starbucks Coffee Company en horecaexploitant HMSHost openen vandaag namelijk een nieuwe Starbucks vestiging in The Base. The Base is de nieuwe naam voor een kantorencomplex van 36.000 m2 in het zakelijk centrum van luchthaven Schiphol, gesitueerd voor de terminal. The Base is een bestaand kantorencomplex dat een volledige make-over heeft ondergaan. Het pand is in het afgelopen jaar...

Lees bericht


Grote bezorgdheid bij Makro-personeel over najaarsdrukte

Groothandel – Er is grote bezorgdheid onder het personeel van Makro of de groothandel de komende najaars- en kerstdrukte wel aankan. Door het saneren van afdeling Ontvangst Goederen en het wegbezuinigen van personeel in de groothandelsvestigingen zelf, is de overblijvende capaciteit onvoldoende om de werkdruk aan te kunnen, zo is de inschatting. Dit laten werknemers en ex-werknemers weten aan @FoodClicks. Volgens een reactie van Makro loopt het niet zo’n vaart...

Lees bericht

Ook ‘Hardenberg’ zet stappen

Beurzen – De beurs Horeca & Food Inspiratie in Evenementenhal Hardenberg kent deze editie een iets andere opzet. De beurs, die nog tot vandaag is, kent voor het eerst een verdeling in themapleinen. De beurs die zich graag wil verbreden en meer publiek wil aantrekken vanuit de rest van het land, in plaats vanuit hoofdzakelijk de noordelijke provincies, heeft wel precies tijdens de openingsdagen te maken met concurrentie vanuit de havenstad met...

Lees bericht

Arla Foods in actie tegen eenzaamheid ouderen

Actie - Arla Foods Nederland komt in actie voor het Nationaal Ouderenfonds. Samen met stichting DoSocial - waarvan Arla Foods één van de oprichters is - steunt de zuivelonderneming de campagne van het Nationaal Ouderenfonds en Geer en Goor door zoveel mogelijk geld in te zamelen om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan. Met het geld willen de partijen onder meer ‘sociale ontmoetingstuinen’ realiseren. Door bezuinigingen in de zorg is...

Lees bericht

PS viert registratie duizendste merk

Industrie – Vier jaar geleden begon PS met het registeren van productinformatie van tachtig foodservice merken in hun database. Inmiddels hebben duizend merken hun productinformatie laten registeren bij het bedrijf. Steeds meer fabrikanten zien de noodzaak in om productinformatie op één centrale plek te borgen. Eind 2014 gaat er met de Europese Verordening 1169/2011 Voedselinformatieverstrekking een aantal nieuwe regels van kracht. Voor zowel voorverpakte als ook voor onverpakte producten worden er eisen gesteld...

Lees bericht

Henk Markus van Het Ambacht winnaar Keltum Restaurantprijs 2014

Verkiezing - Tijdens de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam 2014 is de Keltum Restaurantprijs 2014 uitgereikt aan Henk Markus van Het Ambacht in Heerenveen. Hiermee spreekt het bestuur van Euro-Toques Nederland, de grootste restaurantvereniging van Nederland, haar waardering uit voor de prestaties van Henk Markus en zijn team. Euro-Toques Nederland kiest jaarlijks het beste restaurant uit haar leden. Een strenge maar vakkundige jury beoordeelt de restaurants onder andere op het uitdragen van...

Lees bericht

Jaarlijks betrekt La Place 2,3 miljoen kilo groenten en fruit uit eigen land

Formulenieuws – La Place neemt bij voorkeur groenten en fruit af bij lokale boeren en telers. Vooral tijdens het ‘volle grondseizoen’, dat loopt van maart tot en met oktober worden veel grondstoffen uit Nederland gehaald. Jaarlijks betrekt La Place ruim 2,3 miljoen kilo aan groenten en fruit bij Nederlandse boeren en telers. La Place wil haar gasten een goed en verantwoord assortiment aanbieden. Om dat te bereiken werkt La Place uitsluitend met...

Lees bericht

De Groene Weg opent nieuw slagerijconcept in Markthal Rotterdam

Formulenieuws - Dinsdag 30 september onthult De Groene Weg een nieuw paradepaardje in de Markthal Rotterdam; een nieuwe slagerij waar smaak en beleving centraal staan. Dit gebeurt tijdens het openingsbal voor leveranciers, franchisenemers en klanten. Een dag later staat de officiële opening door Koningin Maxima op het programma. De Groene Weg presenteert het publiek in de Rotterdamse Markthal ‘een andere kijk op vlees’. “We vertellen het publiek een verhaal vol...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid