ING: Omzetvolume horeca groeit met 2%

Horeca - De horeca profiteert in 2014 van relatief gunstige marktomstandigheden. Het omzetvolume groeit daardoor naar verwachting met 2%. Dat verwacht het Economisch Bureau van de ING. De verbetering van het consumentenvertrouwen en de stijging van de koopkracht werken, volgens het bureau, positief door in de omzet. In het eerste halfjaar van 2014 waren vooral tijdelijke effecten doorslaggevend. Horecaondernemers profiteerden duidelijk van het warmere weer en het WK-voetbal zorgde voor extra bestedingen in...

Lees bericht

{if '1' == '3'}

Fastservice groeit in aantallen vestigingen, de cafetaria’s alleen niet

Horeca- De fastservicerestaurants groeien tegen de verdrukking in. Daar waar de traditionele horeca onder druk staat als het gaat om aantal vestigingen, doen de lunchrooms, afhaal- en bezorgservices, mobiele verkooppunten en grillrooms het goed. De cafetaria’s dalen daarentegen wel. Dit blijkt uit cijfers van databureau Datlinq. Het aantal outlets in de traditionele horeca staat, volgens het bureau,  onder druk wat resulteert in een dalend aantal outlets in de segmenten...

Lees bericht

{if '2' == '3'}

Met MOWM prijst je collega een merk aan

Marketing - Consumenten laten praten over merken in plaats van zelf vertellen hoe goed je merk is. Dat is de kern van Word-of-Mouth Marketing (WOMM). Als mensen jouw merk en product aanbevelen bij hun vriendenkring, dan is dat een vorm van collaborative marketing. Consumenten kunnen bijvoorbeeld mee werken aan het bekend maken van producten en merken (Word-of-Mouth), content plaatsen op social media (Social Content), mee helpen aan productontwikkeling (Co-Creation), of...

Lees bericht

{if '3' == '3'}

Clémence Ross stopt als voorzitter bij Stichting Ik Kies Bewust

Personen – Clémence Ross stopt als voorzitter bij Stichting Ik Kies Bewust. Algemeen directeur Teun Verheij van Albron neemt de honneurs tijdelijk waar. Clémence Ross treedt vandaag als voorzitter toe tot het bestuur van Choices International Foundation (CIF). Dat is de overkoepelende organisatie die zich sterk maakt voor logo’s die consumenten op gezondere voeding wijzen. Het aftreden van Clémence Ross is gisteren tijdens een bestuursvergadering van Stichting...

Lees bericht

{if '4' == '3'}

FNLI-jubileumcongres op 30 oktober

Jubileum – Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) bestaat 10 jaar en viert dat tijdens de Jaarbijeenkomst op donderdag 30 oktober. Tijdens de jubileumbijeenkomst wordt vooruit gekeken waar de levensmiddelenindustrie over 10 jaar staat. Keynote spreker is de Ierse shopperexpert Ken Hughes. Ken Hughes is een toonaangevend expert op het gebied van retail en consumentengedrag. Hughes gaat in zijn presentatie “The new shopper DNA” in op de impact van “clicks“ op het gedrag van de...

Lees bericht

{if '5' == '3'}

Meer broodjescorners gekomen bij tankstations

Petrol – Hoewel het aantal tankstations het afgelopen jaar is gedaald, neemt het aantal broodjescorners nog steeds toe. Dit blijkt uit cijfers van databureau Datlinq. Het aantal tankstations daalde in het afgelopen jaar naar 3802 stations. Onbemand neemt nog steeds toe. Momenteel is 40% onbemand. Met name het aantal benzinestations aan N-wegen vertoont de laatste jaren een dalende trend, siganleert Datling, maar ook binnen de bebouwde kom daalde het aantal tankstations het afgelopen...

Lees bericht

{if '6' == '3'}

Lightproducten en zoetjes verhogen kans op diabetes’

Onderzoek – Zoetjes en lightproducten, zoals caloriearme frisdranken leiden sneller tot stofwisselingsafwijkingen bij mensen die daarvoor aanleg hebben. Het gebruik van die producten vergroot daarmee de kans op diabetes. Deze conclusie trekken Israëlische wetenschappers op basis van onderzoek bij muizen en mensen. De resultaten zijn gepubliceerd in het blad Nature. Volgens de onderzoekers zorgen de stoffen aspartaam, sacharine of sucralose, die veel voorkomen in lightproducten er voor dat de bloedsuikerspiegel...

Lees bericht

{if '7' == '3'}

Belgische supers gaan insectenburgers opnemen

Industrie – De test die La Place hield op Lowlands met de broodjes meelworm, leverde het bedrijf niet alleen veel publiciteit op, maar verkochten ook nog eens goed. Er is dus markt voor insecten. In België presenteert nu voedingsproducent Damhert Nutrition haar insecta-lijn bestaande uit nuggets, burgers en schnitzels van buffalowormen. Op 1 oktober liggen de producten in een groot aantal Belgische supermarkten. Eerder zijn de producten te zien op 21 september tijdens...

Lees bericht

{if '8' == '3'}

Congres over impact zwerfafval

Congres - Winkeliers, gemeenten, OV-aanbieders, horecaondernemers, bedrijven en evenementenorganisatoren: iedereen heeft te maken met zwerfafval. Door de krimpende budgetten is de aanpak hiervan een uitdaging geworden. Want hoe zorg je samen met de inwoners, consumenten of bezoekers ervoor dat de omgeving schoon blijft? Hogere boetes? Gewenst gedrag belonen? Verantwoordelijkheden van (markt)partijen scherper definiëren? Om dit soort vragen te beantwoorden organiseert NederlandSchoon samen met Gemeente Schoon op 12 november 2014 het...

Lees bericht

Toiletpapier verhelpt riool- en stankproblemen

Industrie - Bedrijven die kampen met rioolproblemen en stankoverlast zijn daar binnenkort van verlost. Volgens Bunzl Foodservice is er nu een milieuvriendelijk toiletpapier dat binnen vier weken de problemen oplost. Biotech heet het reinigende toiletpapier. Deze range toiletpapier is voorzien van micro-organismen die na aanraking met water de afvoer en het riool reinigen en tevens nare toiletgeurtjes verminderen. Gemiddeld is een afvoer na vier weken gebruik van het toiletpapier volledig...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid