Appèl nieuwe cateraar van Technische Universiteit Delft


Appèl gaat op de TU Delft ook nieuwe foodconcepten neerzetten

Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de Technische Universiteit Delft. Het gaat om meer dan 20 restaurants, koffiecorners en andere cateringlocaties en de op het terrein aanwezige foodtrucks. Ook de banqueting gaat Appèl verzorgen. Bij de aanbesteding stonden een duurzaam, internationaal en uitgebreid vegetarisch assortiment centraal.

Appèl laat weten ook nieuwe foodconcepten te gaan neerzetten. Deels worden die voor de zomer, maar ook deels na de zomer worden die geplaatst.  Hans van Veen, algemeen directeur Appèl: “Vanuit de Living Campus gedachte hebben we voor de verschillende locaties diverse vernieuwende concepten bedacht. We doen dit niet alleen: er is net als in de huidige situatie veel ruimte voor lokale ondernemers en we slaan de handen ineen met nationaal en internationaal gerenommeerde horecaspecialisten.”

Duurzaamheidsambities

Jaco van Noppen, directeur Campus Real Estate & Facility Management: “De nieuwe samenwerking sluit aan op de duurzaamheidsambitie van de TU Delft. De TU Delft werkt toe naar een CO2-neutrale, circulaire en klimaatadaptieve campus in 2030. En dat doen we op alle vlakken, dus ook met onze horeca-activiteiten. De nieuwe horeca-exploitant heeft naast gezondheid en innovatie, duurzaamheid hoog in het vaandel staan, zoals het reduceren van voedselverspilling en het gebruiken van materialen met een lage milieu-impact. Dat alles past natuurlijk heel goed bij de TU Delft campus en onze community.”

Living labs

Hans Zwartkruis, salesmanager Appèl: “De focus bij de TU Delft ligt op duurzaamheid, onderzoek en innovatie. Deze elementen brengen we prominent naar voren in het menu, waarin we werken volgens de richtlijnen van Eat-Lancet. Het daagde ons ook uit om vernieuwende concepten te bedenken, die nog beter aansluiten op de toekomst. Zo starten we ‘living labs’, waarin we de komende jaren restaurant- en foodconcepten kunnen uittesten. Dat past echt bij deze innovatieve en onderzoekende campus.”

Bron: Appèl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nice to Meat in de race voor beste steak ter wereld

Verkiezing - De Nederlandse horecaslagerij en vleesimporteur Nice to Meat in Almere is vorige week tijdens de internationale World Steak Challenge – de ‘Oscars voor steaks’ – volop in de prijzen gevallen. Een tachtigkoppige vakjury van slagers en chefs bekroonde de inzendingen van Nice to Meat met maar liefst acht gouden medailles, twee zilveren medailles en een bronzen medaille. Uit de winnaars...

Lees bericht


SVO vakopleiding food neemt Horeca Academie over

Overname - SVO vakopleiding food, mbo-vakopleider en trainer in de foodsector, maakt de overname bekend van de Horeca Academie. Door het samengaan van beide organisaties versterkt SVO vakopleiding food het aanbod aan hoogwaardige opleidingen en innovatieve trainingen aan (toekomstige) culinaire professionals.

Lees bericht

Sheraton Amsterdam maakt bier van overtollig brood

Voedselverspilling – Sheraton Amsterdam Airport Hotel gaat werk maken van een duurzamere toekomst en introduceert ‘Gouden Brood’, een innovatief bierconcept waarbij overtollig brood uit de keukens van Sheraton Amsterdam als voornaamste ingrediënt wordt gebruikt. Met dit nieuwe initiatief wil hotel een deel van de voedselverspilling terugdringen en zijn steentje bijdragen aan een duurzame wereld. Het ‘Gouden Brood'-bier is vanaf eind...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid