‘Bioscopen, pret- en dierenparken mogelijk toch snel weer open’


Horeca bij Wildlife Emmen

Leisure – Bioscopen, musea, dieren- en pretparken mogen binnenkort de deuren toch weer snel openen. Het aantal coronabesmettingen blijft zodanig dalen, dat verzwaring of verlening van de maatregelen die de dagrecreatie gesloten hield, wellicht niet meer nodig is.

Dat liet Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, vandaag weten in een toelichting op de recente coronacijfers. Hij gaf aan dat het aantal coronabesmettingen fors daalt en dat ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnamen inmiddels een stuk lager ligt dan eind oktober. Gezien deze ontwikkeling is het volgens Kuipers mogelijk dat de gedeeltelijke lockdown, die vorige week voor twee weken inging, volgende week weer losgelaten zou kunnen worden. Uiteraard gaf hij daarbij aan dat het een beslissing is van het kabinet.

Vorige week maakte het kabinet bekend dat dierenparken, musea en andere 'doorstroom-dagrecreatie' hun duren gesloten moesten houden om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Feitelijk is de maatregel nog meer bedoeld om de mobiliteit van mensen tegen te gaan. Het zorgde er wel voor dat die gelegenheden van donderdag 5 tot en met woensdag 18 november de deuren dicht moesten houden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Jimmy’s bouwt nieuwe duurzame hoofdvestging in Ridderkerk

Hoofdkantoor - Jimmy Products, de producent van Jimmy’s Popcorn, Nachos en Dips, heeft bekend gemaakt dat het een nieuwe hoofdvestiging gaat bouwen op het bedrijventerrein Dutch Fresh Port in Ridderkerk. Dit nieuwe bedrijvenpark is uitsluitend bestemd voor circulaire en duurzame agrofood-bedrijven. Jimmy’s wil hier de eigen ambities op het terrein van duurzaamheid verwezenlijken.

Lees bericht



Eerste Pinksterdag recorddag voor bioscopen en filmtheaters

Leisure - Eerste Pinksterdag was een recorddag voor alle bioscopen en filmtheaters. In totaal hebben 189.263 mensen de bioscopen en filmtheaters bezocht. Zondag 5 juni is daarmee de beste dag sinds de start van de coronapandemie van 26 februari 2020. Dat meldt de vereniging voor bioscopen en filmtheaters (NVBF).

Lees bericht

Kabinet: ‘Alles kan weer open in 3 stappen’

Coronamaatregelen - Ondanks de hoge besmettingscijfers, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. Toch gaat het kabinet versoepelen en wel in een drietal stappen. Waarom? We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Maar tijdens de persconferentie dinsdagavond waarschuwde minister Ernst Kuipers wel, want het zijn grote stappen, die snel achter elkaar.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid