Brandt & Levie wil internationaal groeien, ook met vegan worst


Als chefs draaiden Geert van Wersch, Jiri Brandt en Samuel Levie hun eerste worsten in de keukens van de Amsterdamse horeca

Sharefunding - Het Amsterdamse biologische worstenmerk Brandt & Levie start een sharefunding campagne om haar internationale- en vegan groeiambities waar te maken. Doel is om ervoor te zorgen dat in 2028 de helft van de worst die in Noordwest-Europese huishoudens wordt gegeten verantwoord is.

Samuel Levie, founder: “Tien jaar geleden startten we met onze missie om zoveel mogelijk mensen te inspireren om beter vlees te eten. We zijn de afgelopen drie jaar met 25% gegroeid en inmiddels een van de grootste biologische worstmakerijen van Nederland. Afgelopen jaar zijn er meer dan drie miljoen worsten verkocht. Worst is vaak het symbool van het afvoerputje van de vleesindustrie, en dat gaan wij veranderen. Als mentaal marktleider willen we een voorbeeld zijn voor de gehele vleesindustrie. Met sharefunding bouwen we samen met onze fans aan de toekomst, met honderden of zelfs duizenden ‘worstvrienden’ als aandeelhouder.”

In twee rondes wil het merk een miljoen euro ophalen. De ambitie is grote stappen te zetten in de noordwest Europese markt en aan de slag te gaan met de ontwikkeling van de lekkerste vegetarische droge worst. Brandt & Levie wil in twee tot drie jaar de omzet verdubbelen. Grotere investeerders zijn net zo welkom als kleine. Afgelopen donderdag is de voorinschrijving van start gegaan, en er is inmiddels al voor ruim €500.000 ingeschreven door meer dan 400 mensen. 

Vegan worst

Afgelopen jaar brachten de worstpioniers tijdens hun jubileum al een 100% circulaire worst op de markt. Ook de vega-vlees hybride knakworst met biet en kikkererwten is een succes. De ondernemers willen nu een stap verder gaan door in 2023 ook een volledig vegetarische worst te ontwikkelen en op de markt te brengen. Samuel Levie: “Wij geloven dat de vega opties die nu in de supermarkt liggen zoveel beter en lekkerder kunnen. We willen onze chefs-achtergrond en kennis van worstmaken inzetten om ook de allerlekkerste vegetarische worst te ontwikkelen.”

Bron: Brandt & Levie/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Anne&Max komt met hybride Brandt & Levie Hotdog

Formulenieuws - Fresh food & coffee café Anne&Max start met een hybride Brandt & Levie Hotdog in samenwerking met chef Samuel Levie. Het gaat om een maandspecial van de formule die gemaakt is met een worst die bestaat uit 35% groente en 65% verantwoord vlees. De hotdog is in maart te bestellen in alle dertig Anne&Max vestigingen in Nederland.

Lees bericht

Brandt & Levie en Grapedistrict komen met ‘Zwijn & Wijn’

Introductie - Twee Amsterdamse bedrijven Brandt & Levie’s en Grapedistrict komen met een nieuw product voor het borrelmoment: ‘Zwijn & Wijn’. Het gaat om een handgemaakte droge worst van beter vlees met daarin een rode wijn van een kleine wijnboer, Pedro, die is aangesloten bij Grapedistrict.

Lees bericht

Brandt & Levie worstmakers trekt Anne-Wies Bouritius aan

Benoeming – Per 1 september is Anne-Wies Bouritius gestart als nieuwe marketinglead bij Brandt & Levie worstmakers. Brandt & Levie haalde eerder dit jaar groeikapitaal op om te kunnen investeren in het team, distributie en productontwikkeling en zo een nog grotere bijdrage te leveren aan de voedseltransitie. Bovendien wil het bedrijf Europees groeien.

Lees bericht


Koen Regout nieuwe ceo Brandt & Levie

Benoeming – Met ingang van mei is Koen Regout aangetreden als de nieuwe CEO van worstmakerij Brandt & Levie. Samen met de huidige eigenaren wil hij van Brandt & Levie hèt verantwoorde worstenmerk van Europa maken.

Lees bericht

Oma’s Soep zoekt groeikapitaal in strijd tegen eenzaamheid

Sociaal - Oma’s Soep, bekend van de verkoop van haar verse soepen en maaltijden, is op zoek naar groeikapitaal. Dit jaar zal de sociale onderneming al zo’n 1 miljoen soepen en 1 miljoen maaltijden verkopen met een winstgevend business model. Door deze verkoop wordt er inmiddels in 10 steden in Nederland activiteiten voor ouderen georganiseerd.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid