Frietje Precies' staat symbool voor transitie van de akkerbouw


Technologie - FoodUp! Brabant heeft een nieuwe, natuurinclusieve landbouwmethode ondersteund, die precisietechnologie combineert met strokenteelt. Deze nieuwe landbouwmethode heeft ook een product opgeleverd, namelijk het Frietje Precies. FoodUp! Brabant wil graag de ontwikkeling van een geautomatiseerde, grootschalige en gevarieerde akkerbouw een duwtje in de rug te geven. Afgelopen jaar is daarom met ontwerpbureau Ultra Ultra en precisielandbouwer Jacob van den Borne uit Reusel gewerkt aan een nieuw marktconcept. Dit om zowel de consument bewust te maken van de grote opgave waar de landbouw voor staat, als de teler te ondersteunen bij de transitie. Het werd het Frietje Precies. Dutch Design Week Met de bestelling van 10.000 porties Frietje Precies bij teler Jacob van den Borne wil FoodUp! Brabant deze transitieontwikkeling een duwtje in de rug geven. De porties worden te koop aangeboden op de Dutch Design Week, die van 19 tot en met 26 oktober in Eindhoven wordt gehouden. Natuurinclusief Van den Borne teelt natuurinclusief door precisietechnologie te combineren met strokenteelt. Dat houdt in dat rijen van verschillende gewassen en bloemen elkaar afwisselen. Dit maakt de gewassen op een natuurlijke manier weerbaarder tegen extreem weer en ziektes. De grotere gewassen- en bloemenvariëteit zorgt ook voor een rijker leven op, rond en onder de akker (meer biodiversiteit). Zorg voor iedere plant Sensortechnologie en robotica maken het mogelijk om heel precies de staat en behoeften van de akker en de gewassen in kaart te brengen. Zo kan de boer elke afzonderlijke plant exact dat geven wat deze nodig heeft en alleen op het moment dat dit nodig is. Daardoor daalt het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en water, en is het gebruik van kunstmest niet meer nodig. Tegelijkertijd verbeteren de oogsten en kwaliteit van de bodem. Het Frietje Precies is het eerste consumentenproduct dat op deze manier is geteeld. Bron: FoodUp! Brabant/@FoodClicks Technologie - FoodUp! Brabant heeft een nieuwe, natuurinclusieve landbouwmethode ondersteund, die precisietechnologie combineert met strokenteelt. Deze nieuwe landbouwmethode heeft ook een product opgeleverd, namelijk het Frietje Precies. FoodUp! Brabant wil graag de ontwikkeling van een geautomatiseerde, grootschalige en gevarieerde akkerbouw een duwtje in de rug te geven. Afgelopen jaar is daarom met ontwerpbureau Ultra Ultra en precisielandbouwer Jacob van den Borne uit Reusel gewerkt aan een nieuw marktconcept. Dit om zowel de consument bewust te maken van de grote opgave waar de landbouw voor staat, als de teler te ondersteunen bij de transitie. Het werd het Frietje Precies. Dutch Design Week Met de bestelling van 10.000 porties Frietje Precies bij teler Jacob van den Borne wil FoodUp! Brabant deze transitieontwikkeling een duwtje in de rug geven. De porties worden te koop aangeboden op de Dutch Design Week, die van 19 tot en met 26 oktober in Eindhoven wordt gehouden. Natuurinclusief Van den Borne teelt natuurinclusief door precisietechnologie te combineren met strokenteelt. Dat houdt in dat rijen van verschillende gewassen en bloemen elkaar afwisselen. Dit maakt de gewassen op een natuurlijke manier weerbaarder tegen extreem weer en ziektes. De grotere gewassen- en bloemenvariëteit zorgt ook voor een rijker leven op, rond en onder de akker (meer biodiversiteit). Zorg voor iedere plant Sensortechnologie en robotica maken het mogelijk om heel precies de staat en behoeften van de akker en de gewassen in kaart te brengen. Zo kan de boer elke afzonderlijke plant exact dat geven wat deze nodig heeft en alleen op het moment dat dit nodig is. Daardoor daalt het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en water, en is het gebruik van kunstmest niet meer nodig. Tegelijkertijd verbeteren de oogsten en kwaliteit van de bodem. Het Frietje Precies is het eerste consumentenproduct dat op deze manier is geteeld. Bron: FoodUp! Brabant/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Den Bosch toont de Beste Brabantse Borrelplank

Initiatief – Aanstaande zondag, 20 oktober, lanceert Dutch Cuisine tijdens KP Proeft in Den Bosch niet alleen De Beste Brabantse Borrelplank, maar ook de langste. Samen met Sligro, FoodUp Brabant en Visit Brabant is het initiatief opgepakt om met deze uitgebreide vegetarische borrelplank duidelijk te maken dat het Bourgondische leven van de Brabanders overeind kan blijven, ook in de toekomst, met meer...

Lees bericht


FrietHoes introduceert borrelsnack van restafval

Introductie – FrietHoes lanceerde afgelopen weekend tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven een nieuw product: De Balletjes.  Gemaakt van de resten die overblijven bij het produceren van de verse friet van FrietHoes. FrietHoes streeft er in hun fabriek in Haarlem naar om zo min mogelijk afval over te houden bij het maken van de verse friet, maar bij het snijden...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid