Gastronomische Hoofdstad organiseert THT-diners


Duurzaamheid - Stichting Gastronomische Hoofdstad organiseert in Haarlem vier keer een THT-Diner. De ‘Tenminste Houdbaar Tot’-diners worden gehouden in Haarlem bij De Dakkas, Hotel Van der Valk en twee keer in het Nova College. De diners vinden plaatst tijdens de Week van de Duurzaamheid van 7 tot en met 10 oktober 2019. Veel producten met een Tenminste Houdbaar Tot datum worden weggegooid terwijl deze meestal nog prima zijn te eten. Dit zorgt voor onnodige voedselverspilling. Stichting Gastronomische Hoofdstad wil met de diners laten zien dat door die producten alsnog te gebruiken de voedselverspilling kan worden tegengegaan. Ondersteuning Haarlemse chefs gaan van de producten, die over de THT-datum zijn, gerechten samenstellen. De producten worden geleverd door de filialen van Albert Heijn Vos. Restaurateurs, hoteliers, winkeliers, supermarkteigenaren, bierbrouwers, bakkers, stadsboeren, een bankier en de ambtenaren van de stad Haarlem hebben voor het initiatief de handen ineengeslagen. Ook komt een aantal sprekers vertellen hoe weggooien van voedselproducten voorkomen kan worden. Eventuele opbrengsten van de THT-diners worden ingezet ter ondersteuning van het WK Koken, een gastronomische evenement in Schalkwijk en naar SMAAK, het restaurant in de Waarderpolder, waar jongeren met een verstandelijke beperking het horecavak leren. Bron: @FoodClicks Duurzaamheid - Stichting Gastronomische Hoofdstad organiseert in Haarlem vier keer een THT-Diner. De ‘Tenminste Houdbaar Tot’-diners worden gehouden in Haarlem bij De Dakkas, Hotel Van der Valk en twee keer in het Nova College. De diners vinden plaatst tijdens de Week van de Duurzaamheid van 7 tot en met 10 oktober 2019. Veel producten met een Tenminste Houdbaar Tot datum worden weggegooid terwijl deze meestal nog prima zijn te eten. Dit zorgt voor onnodige voedselverspilling. Stichting Gastronomische Hoofdstad wil met de diners laten zien dat door die producten alsnog te gebruiken de voedselverspilling kan worden tegengegaan. Ondersteuning Haarlemse chefs gaan van de producten, die over de THT-datum zijn, gerechten samenstellen. De producten worden geleverd door de filialen van Albert Heijn Vos. Restaurateurs, hoteliers, winkeliers, supermarkteigenaren, bierbrouwers, bakkers, stadsboeren, een bankier en de ambtenaren van de stad Haarlem hebben voor het initiatief de handen ineengeslagen. Ook komt een aantal sprekers vertellen hoe weggooien van voedselproducten voorkomen kan worden. Eventuele opbrengsten van de THT-diners worden ingezet ter ondersteuning van het WK Koken, een gastronomische evenement in Schalkwijk en naar SMAAK, het restaurant in de Waarderpolder, waar jongeren met een verstandelijke beperking het horecavak leren. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Albert Heijn gaat inzet servicebalies herzien

Supermarkten - “Albert Heijn heeft nagedacht over de veranderende functie van de serviciebalie, maar hebben we dat goed genoeg gedaan? Nee.”  Dat gaf Constantijn Ninck Blok, directeur merchandising & formats van AH ruiterlijk toe bij de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht


Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen

Voedselverspilling  – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.

Lees bericht

Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht




Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid