Grolsch doet kartonnen draagtrays in de ban


Bierbrouwer - Bierbrouwer Grolsch neemt afscheid van de kartonnen festivaldraagtray en schakelt volledig over op herbruikbare draagtrays van gerecycled plastic. De bierbrouwer wil daarmee de hoeveelheid afval op de festivalterreinen verkleinen en meer bewustwording bij de festivalbezoekers realiseren.

Grolsch startte in 2018 al met de inzet van circulaire drinkbekers op festivals. Daarna werd gestart met het testen van herbruikbare draagtrays, onder andere bij de Zwarte Cross. Naar verwachting zal Grolsch vanaf januari 2022 voor 100% overgaan op de duurzame en herbruikbare draagtray. Tom Huijskes, Marketing Operations Manager bij Koninklijke Grolsch: ‘Het is écht tijd om over te stappen. Voor de kartonnen trays verbruiken we jaarlijks zo'n 40.000 kilo karton. Dat zijn al snel 132 volwassen bomen elk jaar’.

Schoner

Het festivalterrein en de feesttent zullen door de inzet van deze trays aanmerkelijk schoner zijn. ‘Een belangrijk effect van de herbruikbare tray is dat bezoekers veel minder bekers laten vallen tijdens een event als de vloer niet al bezaaid ligt met kartonnen trays.

Bruikleen

De draagtrays zijn gemaakt van gerecyclede Grolsch kratten en zijn geschikt voor vijf drinkbekers. De festivalbezoeker kan de tray gedurende het festival eenvoudig bewaren in zijn of haar broekzak, om deze vaker te gebruiken. Organisatoren van festivals krijgen de herbruikbare draagtrays van Grolsch in bruikleen. De trays worden in ruil voor een muntje via de festivalbars uitgegeven en naderhand weer ingenomen.

Proeven

Met de introductie van de herbruikbare festivaltray zet de Enschedese brouwer weer een nieuwe, duurzame stap. De brouwer verwacht op korte termijn ook helemaal over te stappen naar Recyclebare PET-bekers. Momenteel lopen er verschillende proeven rondom het inzamelen en recyclen daarvan.

Bron: Grolsch/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nespresso introduceert feloranje Travel Mug

Introductie - Nespresso viert Koningsdag met de introductie van de multifunctionele Travel Mug in een nieuwe koninklijke kleur. Daarnaast gaat het koffiemerk recepten aanbieden voor een warme koffieboost of een verkoelende koffiecocktail.

Lees bericht




Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht


‘Wegwerpbekers op festivals duurzaam en toegestaan’

Festivals – “Veel organisatoren van festivals en evenementen denken dat plastic wegwerpbekers per 1 januari verboden zijn, maar dat is niet waar. Wegwerpbekers zijn soms zelfs duurzamer dan herbruikbare bekers.” Dat zegt Bert Hengeveld van internationaal verpakkingsproducent Bordex Group.

Lees bericht

Heineken hoofdsponsor van Amsterdam jubileumjaar

Sponsoring – De Amsterdamse bierbrouwer Heineken wordt officieel hoofdsponsor van het Amsterdam 750 jubileumjaar. Om de samenwerking te vieren, hieven burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en Heineken CEO Dolf van den Brink in de oude bestuurskamer van de bierbrouwer aan het Tweede Weteringplantsoen in Amsterdam het glas.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid