HEMA en Lekkerland streven naar verdere ketenefficiency


HEMA en Lekkerland Nederland gaan nieuwe projecten starten gericht op verdere ketenefficiency

Samenwerking – HEMA en logistiek partner Lekkerland Nederland hebben hun samenwerking op het gebied van de food supply chain naar de winkels verlengd. Beide partijen werken al sinds 2006 samen. Afgesproken is te streven naar verdere ketenefficiency. Partijen gaan daarvoor een aantal nieuwe projecten realiseren.

Een van die nieuwe projecten is bijvoorbeeld de ontwikkeling van een supplier dashboard en het verder optimaliseren en integreren van forecastsystemen. Dit moet leiden tot een betere productbeschikbaarheid in de winkels. “Al ruim 15 jaar verzorgt Lekkerland de volledige supply chain van alle food producten bij HEMA (exclusief bakkerijproducten); van voorraad houden, tot last mile distributie,” aldus Olaf Gockel, Sales Directeur bij Lekkerland Nederland. “In Nederland en België verzorgen we de last mile distributie zelf of via onze Belgische collega’s bij Conway. In Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk wordt dit via het HEMA DC in Utrecht Lage Weide geëxporteerd. In dit geval leveren wij de goederen op filiaalniveau bij het DC van HEMA aan.”

Optimaliseren

Esther Moolenaar, Manager Planning Food bij HEMA: “We zijn blij dat we met Lekkerland de samenwerking hebben vernieuwd en hebben vertrouwen dat we samen onze supply chain nog meer kunnen optimaliseren en de beschikbaarheid verder verhogen. Daarmee gaan we de HEMA-klant iedere weer dag blij maken met ons verrassende assortiment eten en drinken.”

Oog voor duurzaamheid

Lekkerland Nederland is medeondertekenaar van het convenant ‘Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek 2025’. Duurzaamheid is daarom een belangrijk uitgangspunt. Een doelstelling die aansluit bij de strategie en missie van HEMA. Zo zorgt Lekkerland er voor dat alle producten van HEMA op een zo efficiënt en duurzaam mogelijke wijze in één keer worden geleverd bij de locaties. Gockel: “Ook zijn onze vrachtwagens voorzien van een duurzame Intelligent Cooling System (ICS). Een door Lekkerland Nederland ontwikkeld intelligent koelsysteem dat ervoor zorgt dat de temperatuur van de te leveren producten te allen tijde op peil blijft. Zo kunnen we de kwaliteitseisen van de klant waarborgen en garanderen we dat producten op de perfecte temperatuur geleverd worden.”

Bron: Lekkerland/@FoodClicks

De bekende HEMA-rookworst, ook verkrijgbaar als vegan
De nieuwe HEMA-vestiging in Leidschendam

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees bericht


Start vernieuwing HEMA-winkels op negen NS-stations

Formulenieuws - HEMA en NS hebben een overeenkomst getekend voor de verlenging van de winkels op negen grote stations. Deze overeenkomst geldt voor een periode van zeven jaar. Als onderdeel van de verlening worden de locaties aangepast met elementen uit de vier pilot-winkels zoals HEMA die begin dit jaar opende.

Lees bericht


Samenwerking Lekkerland Nederland en Joe & the Juice

Groothandel - De van oorsprong Deense keten van sapbars en coffeeshops Joe & the Juice en Lekkerland Nederland zijn een samenwerking aangegaan waarbij Lekkerland de full service partner is waarmee Joe & the Juice hun verdere groeiplannen binnen Nederland, België en Frankrijk gaat realiseren. Dat laat de groothandel uit Son weten.

Lees bericht


HEMA opent twee locaties met vernieuwde foodconcepten

Formulenieuws – Naast de nieuwe HEMA-locaties met de vernieuwde HEMA-foodcourt en de vernieuwende La Place-vestigingen in Hilversum en Alkmaar, opende de winkelketen onlangs ook een tweetal locaties met daarin het eigen foodcourt en een nieuwe opzet van het restaurant. Dat gaat om de locaties Voorburg en Assen.

Lees bericht

La Place opent in Efteling als Oosterse Kashba

Formulenieuws – Het is de grootste locatie van La Place, en meteen ook de duurste. Exploitant Vermaat heeft samen met attractiepark Efteling en La Place een waar ‘foodpaleis’ neergezet in de sfeer van Sinbad de Zeeman uit de verhalen van 1001-nacht. Het nieuwe restaurant, dat onder de naam Kashba wordt geïntroduceerd, kent naast het gebruikelijke La Place-assortiment ook een aantal...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid