Jumbo opent in Breda vijfde hub voor thuisbezorging


Bezorgdienst - Jumbo Supermarkten heeft maandag een nieuwe centrale thuisbezorglocatie in Breda geopend. Vanuit deze zogenaamde hub wordt directe bezorging van de online bestelde boodschappen verzorgd voor de regio West-Brabant. De boodschappen werden voorheen bezorgd vanuit diverse Jumbo winkels.

Door de grote groei van de online bestellingen liepen de vestigingen echter tegen de grenzen van hun bezorgcapaciteit aan. De nieuwe hub moet zorgen voor extra groei. Ook kan het aantal bezorgmomenten nu worden vergroot.

De nieuwe hub is gevestigd aan de Neerloopweg in Breda. Vanaf deze locatie worden de boodschappen direct thuisbezorgd bij online klanten in de regio West-Brabant. Na de zomer worden ook de klanten in de Drechtsteden bediend vanuit deze thuisbezorglocatie.

Snel en efficiënt bezorgen

Omdat het aantal onlinebestellingen hard blijft groeien, opent Jumbo op meerdere plekken kleinere distributiecentra voor online bestellingen. Volgens de supermarktorganisatie is met een centrale thuisbezorglocatie de capaciteit beter te benutten en zijn de ritten beter in te plannen. Hierdoor worden minder kilometers gemaakt.

Online bezorgcapaciteit

De hub in Breda is de vijfde centrale thuisbezorglocatie. De andere hubs zitten in Amsterdam, ’s-Hertogenbosch (bij het E-Fulfilment Center - EFC), Middelburg en Utrecht. Begin volgend jaar opent nog een nieuw EFC geopend in Bleiswijk dat tevens dienst zal doen als hub.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Picnic-klant bestelt steeds gezondere producten’

Analyse  – Nederlanders kiezen steeds vaker voor gezonde boodschappen als fruit en zuivel. Conference peren, Griekse yoghurt en tropisch fruit behoorden het afgelopen jaar tot de snelste stijgers op het boodschappenlijstje bij Picnic. Dat blijkt uit een analyse van de online supermarkt op basis van bestelgegevens van ruim één miljoen Nederlandse huishoudens.

Lees bericht


Jumbo sluit zich aan bij twee internationale inkooppartijen

Inkoop - Jumbo Supermarkten gaat samenwerken op het gebied van inkoop met andere Europese supermarktketens. Jumbo sluit zich hiervoor aan bij Everest en Epic Partners, twee Europese inkooporganisaties. De samenwerking gaat per direct van start en biedt vanaf 2024 voor Jumbo belangrijke schaalvoordelen.

Lees bericht


Eerste zuivel met twee sterren Beter Leven Keurmerk

Zuivel – Kees Schutte uit Agelo ontvangt als eerste veehouder het twee sterren Beter Leven keurmerk voor zuivel van de Dierenbescherming. Dit geeft aan dat bij de productie van zuivelproducten van zijn boerderij de integrale duurzaamheid is geborgd. Daarbij wordt gekeken naar dierenwelzijn, biodiversiteit en natuur. De volle melk is verkrijgbaar bij Jumbo onder de Direct van de Boerderij-zuivellijn. 

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid