Kabinet verlaagt TEK-regeling van 12,5 naar 7 procent


Ook cafetaria's hebben te maken met forse energienota's / Foto bij: ProFri

Overheid – Het kabinet verlaagt de drempel om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming in de energiekosten van 12,5 naar 7 procent. Die verlaging betekent dat tienduizenden ondernemers in energie-intensieve sectoren nu wel in aanmerking komen voor steun.

MKB Nederland en VNO-NCW zien het als belangrijke stap, maar zijn wel van mening dat het plafond van 160.000 euro verder omhoog moet. Het verlagen van de drempel was een belangrijk kritiekpunt, omdat veel energie-intensieve MKB-bedrijven zoals bakkers, slagers, maar ook garagebedrijven, niet aan de drempel voldeden, maar wel zwaar getroffen werden door hogere energielasten. Sommige zelfs zodanig dat zij hun activiteiten moesten staken.

Het kabinet heeft ook aangegeven dat ter overbrugging van het ingaan van de TEK-regeling in 2023 ondernemers uitstel van belastingen kunnen vragen. Ook zouden financiële dienstverleners soepel omgaan met aanvragen voor liquiditeit.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Verzuimcijfer daalt, maar preventie en verzuimbeleid blijven belangrijk

Achtergrond - Het aanhoudend hoge ziekteverzuim in combinatie met de krappe arbeidsmarkt maakt inzet op preventie en goed verzuimbeleid door werkgevers belangrijker dan ooit, zeker in het mkb. Het project Loondoorbetaling bij Ziekte van MKB-Nederland en VNO-NCW houdt zich al enkele jaren bezig met het bewustmaken van ondernemers en het informeren over preventie en re-integratie.

Lees bericht



Johnny’s Burger Company krijgt exclusieve franchiserechten O’Tacos

Formulenieuws - Het hamburger take-away en delivery bedrijf Johnny’s Burger Company krijgt de exclusieve rechten om O’Tacos te franchisen. Dankzij de overeenkomst tussen Johnny’s Burger Company en O’Tacos wordt een pad vrijgemaakt voor een nieuw type franchiseformule. Tijdens de pilot zal een dertigtal vestigingen van Johnny’s Burger Company starten met een zogenoemde virtual kitchen voor...

Lees bericht

KHN: ‘TEK-regeling moet toegankelijker worden’

Actie – De TEK-regeling voor horecaondernemers moet verbeteren en de toetredingsdrempels voor bedrijven moeten fors omlaag. Dat is de mening van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) omdat zij zien dat veel ondernemers de hogere kosten niet kunnen doorberekenen aan de gast.

Lees bericht


ING: Horeca laat gematigd positief beeld zien in 2023

Analyse - De horeca maakt dit jaar een grote inhaalslag met een verwachte volumegroei van rond de 30%. Desondanks is de horeca eind 2022 qua volume nog altijd niet terug op het pre-coronaniveau van eind 2019. De vooruitzichten voor de sector voor 2023 zijn gematigd positief met een volumegroei van circa 5%.

Lees bericht

Warme bakkers bakken zich arm

Bakkerij – De bakkers in Nederland maken zich grote zorgen over de stijgende energieprijzen en de inkoopprijzen van hun grondstoffen. De kostenstijgingen zijn van een zodanig niveau, dat forse prijsverhogingen nodig zijn, maar deze niet meer volledig zijn door te berekenen aan de klanten, zo laten veel bakkerijbedrijven weten. En het probleem doet zich niet alleen voor bij de warme bakkers....

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid