KHN vreest dominantie maaltijdbezorgers


Bezorging - De fusie tussen de maaltijdbezorgers Takeaway.com en het Britse Just Eat baart koninklijke Horeca Nederland (KHN) zorgen. De belangenvereniging voor horecabedrijven is bang dat er nog meer winst verdampt het rekening brengen van commissies. De bond is vooral bevreesd dat horecaondernemers steeds hogere commissie moeten betalen. De machtspositie van deze bedrijven wordt te groot. Robèr Willemsen, voorzitter van KHN vindt de machtspositie van maaltijdbezorgers zorgelij. Hij zegt: “Met de fusie wordt de dominantie alleen maar groter. We hebben de afgelopen jaren bij het groter worden van partijen gezien dat de commissies stijgen. Daar heeft de individuele ondernemer last van." Bron: @FoodClicks Bezorging - De fusie tussen de maaltijdbezorgers Takeaway.com en het Britse Just Eat baart koninklijke Horeca Nederland (KHN) zorgen. De belangenvereniging voor horecabedrijven is bang dat er nog meer winst verdampt het rekening brengen van commissies. De bond is vooral bevreesd dat horecaondernemers steeds hogere commissie moeten betalen. De machtspositie van deze bedrijven wordt te groot. Robèr Willemsen, voorzitter van KHN vindt de machtspositie van maaltijdbezorgers zorgelij. Hij zegt: “Met de fusie wordt de dominantie alleen maar groter. We hebben de afgelopen jaren bij het groter worden van partijen gezien dat de commissies stijgen. Daar heeft de individuele ondernemer last van." Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht


Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht

Thuisbezorgd reikt awards uit aan beste bezorgrestaurants

Verkiezing - Thuisbezorgd.nl reikt jaarlijks de awards uit voor de beste bezorgrestaurants van Nederland. Burgers & Frites uit Rotterdam kwam net als vorig jaar als winnaar uit de bus en ontving de titel: Beste bezorgrestaurant van Nederland. Het was de tiende keer dat de awards werden uitgereikt.

Lees bericht

Oud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos

Platform - Social platform Amigos heeft drie voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken, plus een bestuurslid KHN Amsterdam. De Amigos app heeft ruim 800.000 gebruikers, maar wil verder groeien. Ook internationaal. De nieuw aangetrokken investeerders gaan daarbij helpen.

Lees bericht


Thuisbezorgd.nl verlengt sponsorship met UEFA

Sponsoring - Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, Just Eat Takeaway.com, verlengt haar partnership met de UEFA Champions League, UEFA Europa League en UEFA Europa Conference League tot 2027, waarmee het totale aantal UEFA-competities dat het bedrijf ondersteunt op 11 komt.

Lees bericht

Nieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden

Winkelpanden – Branche- en werkgeversorganisaties hebben een nieuwe Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt. In het ROZ zijn de verhuurders vertegenwoordigd. Het model moet huurcontractbesprekingen tussen partijen evenwichtiger maken en onwenselijke situaties voorkomen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid