Klanten Lidl doneren 250.000 euro aan de voedselbanken


Olcay Gulsen neemt symbolisch het ingezamelde bedrag in ontvangst

Actie - Klanten van Lidl hebben de eerste maanden van dit jaar massaal het bedrag van hun statiegeldflessen geschonken aan de voedselbanken. In totaal werd een bedrag van 250.000 euro aan bonnen ingeleverd.

Olcay Gulsen mocht als nieuwe ambassadeur van Voedselbanken Nederland, het bedrag symbolisch in ontvangst nemen. Ze was zichtbaar onder de indruk van het bedrag.

Lidl zet zich al veel langer in voor de voedselbanken. Enerzijds door voedsel en non-food artikelen te doneren, maar ook door het geven van geld. ‘’Het is fantastisch dat onze klanten zo vaak de keuze maken om het goede doel te steunen”, aldus Quirine de Weerd van Lidl Nederland. Aan de Voedselbanken doen de Lidl-klanten dat al sinds 2015. Die inzameling heeft inmiddels al vele tonnen opgeleverd voor de voedselbanken.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Verkoop Fairtrade producten stijgt met 6%

Fairtrade - In 2022 steeg de verkoop van producten met het Fairtrade keurmerk op de Nederlandse markt met 6% ten opzichte van vorig jaar. In foodproducten was de stijging 8%. Als gevolg van deze volumestijging ontvingen boeren en arbeiders in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een hogere Fairtrade premie. De premie lag in 2022 16% hoger dan het voorgaande jaar.

Lees bericht


Lidl Beste Supermarkt van Nederland in GfK zomerrapport

Verkiezing -  Lidl is in het Zomerrapport van onderzoeksbureau GfK uitgeroepen tot 'Beste Supermarkt van Nederland'. Dit jaarlijkse rapport beoordeelt de Nederlandse supermarkten op een aantal aspecten. Lidl is overall als beste beoordeeld op het onderdeel kwaliteit en versafdelingen.

Lees bericht


Gebruik creditcards vaak ongewenst bij retail in Nederland

Betaalmethode - Het gebruik van creditcards in Nederlandse supermarkten en conveniencestores ligt Europees gezien laag. Opmerkelijk want veel Nederlanders betalen wel in het buitenland met hun creditcard. Amper 2,5 procent van de kassabetalingen in Nederland wordt afgerekend met een creditcard.

Lees bericht


Lidl verlaagt prijzen vezelrijke producten

Supermarkt - Lidl voert een structurele prijsverlaging door op haar vezelrijke producten. De discounter gaat bovendien in samenwerking met het Voedingscentrum werk maken van een gezonde leefstijl met de campagne ‘Zuinig op je lijf? Spaar voor GRATIS producten uit de Schijf van Vijf!’.

Lees bericht

Algemeen directeur Lidl Nederland Koninklijk onderscheiden

Onderscheiding - Algemeen directeur Lidl Nederland, Marcel Oosterwijk, is woensdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke onderscheiding mocht Oosterwijk in ontvangst nemen voor zijn inzet en visie op het gebied van duurzaam ondernemen binnen de Nederlands samenleving.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid