Man Met Bril wil ’s werelds eerste koffiehotel openen


Oprichter Paul Sharo van Man Met Bril Koffie wil het eerste koffiehotel ter wereld

Hotel – Het Rotterdamse koffiemerk Man Met Bril Koffie wil in de Maasstad het eerste koffiehotel ter wereld openen. Het koffiehotel met 20 kamers en studio’s moet de deuren openen in de zomer van 2023 aan de Linker Rottekade in Crooswijk.  Initiatiefnemer van het koffiehotel is Paul Sharo van Man, eigenaar van Man Met Bril Koffie.

In het Man Met Bril Koffie Hotel komt straks alles bij elkaar, de branderij, een koffiebar, vergaderruimtes, sportmogelijkheden, een restaurant en een zonnig terras en ongeveer 20 hotelkamers en studio’s. Die kamers zijn niet alleen voor toeristen. Sharo: “Ik wil de internationale koffiecommunity vergroten door de beste barista's en branders naar het koffiehotel te halen waar zij tijdelijk kunnen wonen en kennis met ons uit kunnen wisselen en vergroten. Dit heeft nog nooit iemand gedaan.”  Hij noemt het in een toelichting ook een ‘revolutionaire’ manier van kennis delen

Crowdfunding

Op de bouw van het koffiehotel mogelijk te maken, zoekt hij financiers via crowdfunding. Zelf zal Sharo vanuit het koffiemerk ook investeren. Maar omdat het een plek is waar iedereen welkom is, ziet hij het hotel ook als locatie waar crowdfunding goed bij past. Investeren en ‘founder’ worden kan vanaf €5,-. Wie daar ja tegen zegt, krijgt het eerste bakje koffie in het hotel gratis. Voor iedereen die meer inlegt zijn er ook andere beloningen bedacht, boven op de rente van 3% op het geleende bedrag. Uiteindelijk wil Sharo met zoveel mogelijk mensen minimaal vijf ton ophalen.

Man Met Bril Koffie

Paul Sharo begon 12 jaar geleden met Man Met Bril Koffie, omdat hij vond dat koffie beter kon. Door samenwerkingen aan te gaan met boeren uit Midden- en Zuid-Amerika en Afrika en de bonen zelf te gaan branden is het merk Man Met Bril Koffie langzaam opgebouwd. De koffie is vooral in horecazaken in Rotterdam en omstreken verkrijgbaar. Via de webshop kunnen particuliere klanten ook koffie kopen.

Bron: Man Met Bril Koffie/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Inspirerend Amsterdam Coffee Festival 2024

Vakbeurzen - Klein, overzichtelijk, maar vooral inspirerend. Zo kunnen we het Amsterdam Coffee Festival in de Amsterdamse Gasfabriek wel samenvatten, die van 4 tot en met 6 april werd gehouden. Op dit driedaagse vakevent staan koffie en thee centraal en alles wat daarbij komt kijken op het gebied van techniek, verpakking en hulpmiddelen om de smaak en de beleving verder te vergroten.

Lees bericht

Sodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval

Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.

Lees bericht




Nieuw in Nederland: Wayang Coffee

Introductie - Wayang Coffee, onderdeel van The Hot Drinks Company, introduceert Indonesische koffiebonen in Nederland. De koffiebonen zijn 100% klimaatneutraal geproduceerd, verpakt in biobased folies en gecertificeerd door Rainforest Alliance.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid