Meerjarige investering McCain van 75 miljoen in Lewedorp


De locatie Lewedorp van McCain, waar het bedrijf de komende jaren voor 75 miljoen euro gaat investeren

Investering – De productiefaciliteit van McCain in Lewedorp in de provincie Zeeland staat aan de vooravond van een grote investeringsoperatie met een totale waarde van 75 miljoen euro. Dat laat het bedrijf weten. McCain ziet de investering als een duidelijk versterking van de positie in Nederland.

De fabriek, die vorig jaar het 50 jarige jubileum vierde en waarmee McCain zijn intrede deed op de Europese markt, blijft ook in de toekomst een belangrijke rol spelen in het netwerk van McCain Continental Europe. De locatie Lewedorp is, mede door de strategische ligging in Zeeland en door de nabijheid van uitstekende aardappeltelers, ideaal voor de productie van kwalitatief hoogwaardig aardappelproducten. “Deze investering zal nieuwe mogelijkheden ontsluiten om onze klanten beter van dienst te zijn met superieure productkwaliteit en tegelijkertijd onze groeistrategie ondersteunen”, aldus Alain Duranleau, Regional President van McCain Continental Europe.

De investeringsoperatie is onderdeel van een meerjarige investeringsstrategie. De werkzaamheden beginnen voor de zomer van 2024 en worden volgens planning in 2027 afgerond. De investering resulteert onder meer in een nieuwe afvalwaterzuivering, een geavanceerde nieuwe verpakkingslijn, een gemoderniseerd vrieshuis en een geoptimaliseerd logistiek centrum.

50 productielocaties

Het wereldwijde netwerk van McCain bestaat uit meer dan 50 productiefaciliteiten, waarvan 9 in Nederland zijn gevestigd. Twee faciliteiten opereren als McCain-fabrieken; 5 vestigingen behoren tot ons zusterbedrijf Van Geloven, het aperitief- en borrelsnacksbedrijf met merken als Mora en Van Dobben. De overige 2 productielocaties in Kruiningen en Rilland behoren tot het recent overgenomen Nederlandse en wereldwijd opererende bedrijf Scelta Products dat is geïntegreerd in McCain Appetizers Europe.

Bron: McCain/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

McCain maakt goede start met regeneratieve landbouw

Duurzaam – Het vorig jaar gelanceerde programma voor regeneratieve landbouw van McCain in Nederland is boven verwachting uit de startblokken gekomen. Reden voor McCain om in 2024 de omvang van het programma verdubbelen. Onderdeel van di transitieproject is een samenwerking met de Rabobank voor het verstrekken van een aantrekkelijke rentekorting voor apparatuur die nodig is voor regeneratieve landbouw.

Lees bericht


Horecava toont te weinig antwoorden op de horeca-uitdagingen

Vakbeurzen - Afgelopen week kon horeca minnend Nederland zich op de Horecava weer te goed doen aan allerlei hapjes en drankjes en andere inspiratie voor de foodservicesector. Volgens de organisatie bezochten ruim 64.000 bezoekers deze foodbeurs voor professionals. Veel nieuws kregen die niet te zien. Natuurlijk er waren aanbieders met nieuwe snacks, nieuwe verpakkingen, maar veel verder dan een ander kleurtje,...

Lees bericht


McCain Foods zet in op regeneratieve landbouw

Duurzaamheid - McCain Foods heeft een nieuw programma voor regeneratieve landbouw in Nederland gelanceerd. McCain, inclusief zusterbedrijf CêlaVíta, ondersteunt hiermee Nederlandse aardappeltelers in de transitie naar duurzamere landbouwpraktijken met technische, commerciële en financiële steun (dat laatste in samenwerking met Rabobank).

Lees bericht


Jan Aaltzen Linde (Van Geloven):  ‘Leverbetrouwbaarheid is grootste prioriteit’

Interview - De gehele foodserviceketen heeft momenteel te maken met inflatie, personeelstekort, gestegen energie- en grondstofprijzen en als gevolg daarvan mindere servicelevels. Ook Van Geloven ontkomt hier niet aan, vertelt ceo Jan Aaltzen Linde. Maar hij heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. “We werken aan structurele oplossingen en dat begint z’n vruchten af te werpen.”

Lees bericht

Jan Aaltzen Linde nieuwe voorzitter van de AKSV

Benoeming - Jan Aaltzen Linde, Managing Director van Van Geloven, is per 1 januari 2023 benoemd als nieuwe voorzitter van de Algemene Kokswaren- en Snackfabrikanten Vereniging (AKSV). Hij volgt Ronald Prince op die onlangs is benoemd tot voorzitter van de FNLI.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid