Nederland Schoon ziet broodtrommel graag terugkeren


De favoriete lunch van Nederlanders verpakt in een broodtrommel / Foto bij: Sjors Massar Fotografie

Onderzoek – Brood is de favoriete lunch van Nederlanders geeft 84% van de Nederlanders aan en de helft (50%) neemt het brood ook mee van huis in een lunchbox. Dat de andere helft van de Nederlanders géén broodtrommel meeneemt komt door gebrek aan de ruimte in de tas, het gemak van geen leeg bakje mee terug hoeven nemen of omdat het simpelweg een gewoonte is om het in een boterhamzakje of andere eenmalige verpakking te doen.

Dat blijkt uit onderzoek dat Stichting Nederland Schoon heeft laten uitvoeren naar de lunchgewoontes in Nederland. En dan vooral hoe Nederlanders de lunch verpakken. Aan het onderzoek deden 1.171 mensen mee. Op de vraag wat Nederlanders zoal meenemen voor de lunch staat de boterham met 84% ruim bovenaan. Gevolgd door fruit (46%), stukjes rauwkost (21%), snacks zoals een mueslireep, koekje, snoepje (21%), kwark/yoghurt (21%), salade (14%), crackers of beschuit (14%), warme maaltijd (8%), wraps (8%) en noten/rozijnen/gedroogde vruchten (6%).

Comeback broodtrommel

Dat brood wordt meegenomen in een eenmalige verpakking ziet Stichting Nederland Schoon graag veranderen. De stichting pleit daarom voor een comeback van de broodtrommel. Een lunchbox voorkomt op die manier afval. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 55% van de mensen die geen herbruikbaar alternatief meeneemt, wél bereid is om over te stappen. Daarnaast neemt 81% van de basisschoolleerlingen nog altijd een broodtrommel mee versus nog maar 50% van de werkenden.

Herbruikbare waterfles

Opvallend is in de uitkomsten laat de stichting weten is dat een herbruikbare (water)fles al wel genormaliseerd blijkt te zijn. 77% van degenen die aangeven zelf drinken als water mee te nemen naar school of werk, doet dit in een herbruikbare (water)fles.

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nespresso introduceert feloranje Travel Mug

Introductie - Nespresso viert Koningsdag met de introductie van de multifunctionele Travel Mug in een nieuwe koninklijke kleur. Daarnaast gaat het koffiemerk recepten aanbieden voor een warme koffieboost of een verkoelende koffiecocktail.

Lees bericht


Napoleon snoepjes voortaan in waspapieren wikkel

Zoetwaren - Snoepproducent Confiserie Napoleon stapt vanaf dit najaar over op een waspapieren wikkel in plaats van de traditionele plastic variant. De nieuwe verpakking geldt voor alle 27 smaakvarianten. Met de jaarlijkse verkoop van 360 miljoen snoepjes in Nederland en België bespaart het merk 60.000 kg plastic.

Lees bericht

Herbruikbaar plastic welkom bij winkels met sticker

Actie - Stichting Nederland Schoon, Milieu Centraal en Zero Waste Nederland introduceren een raamsticker die consumenten vertelt waar eigen herbruikbare verpakkingen kunnen worden meegenomen. Een uitvergrote versie van de sticker werd geplakt op het raam van de biologische bakker KEEK in Utrecht.

Lees bericht

Kritiek ProFri bij aftrap overheidscampagne Minder Wegwerpplastic

Verpakkingen – De bewustwordingscampagne 'Supporter van Schoon' over het verminderen van het gebruik van eenmalig plastic, heeft niet de steun van ProFri. De campagne is woensdag door Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Milieu ludiek afgetrapt door een bakje friet te laten vullen in een zelf meegenomen bakje. De vakvereniging van frituurders heeft belangrijke bezwaren tegen wijze waarop wordt gecommuniceerd in de campagne.

Lees bericht


Gemeenten ontevreden over kabinetsaanpak honger op scholen

Scholen - De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vindt dat het kabinet de kinderen die met een lege maag in de klas zitten onvoldoende helpt. Dat zegt VNG-woordvoerder Peter Heijkoop tegen het journalistieke onderzoeksplatform Pointer (KRO-NCRV). “Dit is een doekje voor het bloeden, er moet een structurele oplossing komen.”

Lees bericht

Mentos Gum komt met kartonnen kauwgum pot

Introductie – Perfetti  van Melle introduceert voor het  merk Mentos Gum een nieuwe versie van haar bekendste kauwgum pot, een pot gemaakt van karton. Mentos Gum zet hiermee een belangrijke stap in het verduurzamen van de verpakking van één van haar bekendste producten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid