NewForrest gaat verkoop en distributie Vivera verzorgen in foodservice


Vegatarische merken groeien hard met hun plantaardige aanbod / Foto bij: Vivera

Samenwerking - Per 1 maart 2021 gaat NewForrest de verkoop en distributie van Vivera verzorgen naar de foodservicemarkt in de Benelux.

NewForrest heeft in de afgelopen jaren een sterke positie opgebouwd in de foodservicemarkt. Met een innovatieve aanpak, waarbij co-creatie van nieuwe producten een belangrijke rol speelt, is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke partner van veel producenten van voedingsmiddelen. Een positie die aansluit bij de groeiambitie van Vivera. 

Vivera levert niet alleen aan retail, maar ook een groeiend deel van haar assortiment aan de foodservicemarkt. ‘Een belangrijk deel van de beoogde verdriedubbeling van de groepsomzet binnen 5 jaar zal plaatsvinden in het foodservicekanaal, deels door specifiek voor deze markt te ontwikkelen producten,’ zo laat het bedrijf weten. Een sterke logistieke en creatieve partner in de foodservicemarkt is een belangrijke voorwaarde voor deze plannen.

Pionier

Vivera startte 30 jaar geleden als pionier en groeide sindsdien uit tot marktleider in Nederland en één van de drie grootste producenten van vleesvervangende producten in Europa. Vivera heeft groeiambities in binnen- en buitenland. Het bedrijf gaat de komende jaren €30 miljoen investeren in een verdubbeling van de productiecapaciteit van de fabriek in Holten. Het eerste deel van de nieuwbouw is inmiddels geopend. Daarnaast zal eveneens fors worden geïnvesteerd in een verdere uitbreiding van het productgamma en de continue verbetering van de producten.

Na de verkoop van de voormalige vleesactiviteiten (Enkco) aan Van Loon hebben de plantaardige producten van Vivera nu de volledige focus gekregen binnen het bedrijf. Tot dusver verliepen de leveringen aan de foodservicemarkt via Van Loon.

NewForrest

NewForrest Fingerfood is producent van Fingerfood. Het bedrijf in Wijk bij Duurstede telt 120 medewerkers. In december 2016 is een deel van de merkenportfolio van Royaan (waaronder Van Dobben) verkocht aan Van Geloven. De merken Buitenhuis en Kwekkeboom Oven & Airfryer, samen met de co-manufacturing business bleven onder NewForrest Fingerfood bestaan. Dankzij een management buy-out is NewForrest Fingerfood vanaf 1 augustus 2017 volledig zelfstandig.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecava toont te weinig antwoorden op de horeca-uitdagingen

Vakbeurzen - Afgelopen week kon horeca minnend Nederland zich op de Horecava weer te goed doen aan allerlei hapjes en drankjes en andere inspiratie voor de foodservicesector. Volgens de organisatie bezochten ruim 64.000 bezoekers deze foodbeurs voor professionals. Veel nieuws kregen die niet te zien. Natuurlijk er waren aanbieders met nieuwe snacks, nieuwe verpakkingen, maar veel verder dan een ander kleurtje,...

Lees bericht


Vivera lanceert plantaardige zalmfilet in Volendam

Plantaardig – Om zelfs ‘de meest kritische visliefhebber’ te overtuigen introduceerde Vivera haar plantaardige zalm op de vismarkt in Volendam. De filet heeft, volgens de producent, een vettige bite en valt door de flake-structuur als een echte zalm uit elkaar.

Lees bericht

Vivera introduceert plantaardige kipfilet

Introductie - Na de plantaardige steak, komt Vivera dit keer met een plantaardige kipfilet. Het merk stapt daarmee in een omvangrijke markt, aangezien Nederlanders jaarlijks in totaal maar liefst 200 miljoen kippen consumeren.

Lees bericht

Nederlanders eten de meeste vleesvervangers van alle Europeanen

Analyse – Nederlanders zijn koploper als het gaat om het eten van vleesvervangers en bovendien geven zij ook nog eens het meeste geld uit aan diverse plantaardige varianten. Want niet alleen wordt gekeken naar vleesvarianten, ook de verkoop van plantaardige kaas is in Nederland in twee jaar tijd gegroeid met 400% .

Lees bericht


ENKCO lanceert vleesloze lijn: The Blue Butcher

Introductie - Van Loon Group introduceert onder een nieuw label ‘The Blue Butcher’, een uitgebreid assortiment innovatieve vleesvervangers.  Met dit label geeft het bedrijf antwoord op de toenemende vraag vanuit de markt naar alternatieven voor vlees. De producten zijn te zien bij op de stand van ENKCO tijdens de Horecava. Volgens de Van Loon Group groeit de Nederlandse vleesvervangende markt...

Lees bericht

Sial blijft indrukwekkend foodplatform

Beurzen – De Sial die dezer dagen plaatsvindt in Parc des Exposition in Parijs blijft een indrukwekkend foodplatform voor internationale leveranciers en foodprofessionals. Beursgebouw en indeling maken het voor de bezoeker, ondanks het grote aanbod, ook altijd tot een overzichtelijke vakbeurs. De Sial begon afgelopen zondag 21 oktober en loopt door tot donderdag 25 oktober. Volgens de organisatoren groeit de beurs elk jaar...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid