‘Pakje Tabak’ nieuwe combinatie van twee zaken in Leerdam


Om in 2032 ook aan de wettelijke eisen te voldoen voor een tabaksspeciaalzaak heeft het pand twee aparte huisnummers, nummer 2 en 4

Tabaksspeciaalzaak - Nederland is een nieuw tabaksconcept rijker. In Leerdam opende vastgoedbeheerder Adrie Kleppe een Postkantoor en een tabaksspeciaalzaak onder de naam Pakje Tabak. De locatie heeft twee huisnummers en is defensief opgezet om de klantenstroom naar het winkelcentrum te behouden.

Kleppe Beheer B.V.  is eigenaar van het winkelcentrum Europaplein in Leerdam. Hij heeft het centrum telkens met winkelpanden samengevoegd nadat hij zijn eigen Superversmarkt in 1992 aan Plus supermarkten had verkocht en het pand aan hen had verhuurd. Kleppe heeft er dus belang bij dat alle voorzieningen voor de wijk Leerdam West in het winkelcentrum blijven bestaan. Omdat er vanuit bestaande winkeliers geen belangstelling was voor een tabakszaak en een postkantoor besloot Kleppe deze zelf te starten. “We hadden hier al wel een POST.nl pakketautomaat staan en die liep heel goed. Dus de belangstelling er voor is er. Nu hebben we er een volledig Postkantoor van gemaakt waar je rijbewijzen kunt verlengen en alle ander zaken kunt verrichten. Ook voor tabak was geen belangstelling terwijl we hier wel in een wijk zitten met vanuit het verleden veel arbeidersgezinnen waar nog veel wordt gerookt. Die mensen wil je wel behouden voor je winkelcentrum en ze niet de weg op sturen naar een andere wijk of stad.”

Defensief

In het winkelcentrum zijn een Plus en een Aldi gevestigd. Aldi was al eerder gestopt met de verkoop van tabak en de Plus moest stoppen per 1 juli jl. Kleppe: “De naam voor de formule had ik al jaren geleden bedacht. Die vind ik gewoon leuk en pakkend. Nu er geen winkelier wilde starten met een tabak- en gemakszaak, moest ik er volgens mij wel zelf een starten. De winkel is puur defensief bedoeld, want ik verkoop er verder geen staatsloten, cadeauartikelen, wenskaarten of ander zaken,  want dan zou ik mijn andere huurders gaan beconcurreren. Maar ik wil er wel voor zorgen dat het winkelcentrum aantrekkelijk blijft voor de wijk en de hele regio. De komende jaren zal ik er niets aan verdienen, maar ik verwacht er wel meer van als straks ook de tankstations geen tabak meer mogen verkopen, want daarvan zitten er hier nogal wat.”

Twee adressen

Om in 2032 ook aan de wettelijke eisen te voldoen voor een tabaksspeciaalzaak heeft het pand twee aparte huisnummers, nummer 2 en 4. “Voor het concept heb ik heel wat locaties bekeken, van Spot, Cigo’s tot Primera’s, maar ik heb er toch een eigen verhaal van gemaakt. Wel heb ik gekeken dat de winkel voldoet aan alle eisen en daar zijn we volgens de overheid in geslaagd”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kipster gaat dankzij Lidl van drie naar tien Kipsterstallen

Formulenieuws - Lidl en Kipster hebben in Barneveld officieel de derde Kipsterstal geopend. Bij die gelegenheid is tevens gesproken over het uitbreiden van het aantal stallen naar tien. Ook lanceerde Lidl een nieuw product: het Kipster-brood. De akkers waar het graan groeit worden bemest met Kipster kippenmest. Hiermee is de Kipster kringloop gesloten.

Lees bericht


Giftclub opent 8 nieuwe winkels in half jaar tijd

Formulenieuws - De Giftclub opende eind juni en begin juli drie nieuwe franchise Giftclub winkels in IJsselstein, Kloosterzande en Hengelo. Eerder dit jaar opende al vijf andere Giftclubs hun deuren. Zeven locaties worden gerund door supermarktondernemers, die per 1 juli in hun supermarkt moesten stoppen met de verkoop van tabak.

Lees bericht

Samenwerking HEMA en La Place eindigt in augustus

Formulenieuws – De La Place restaurants in de HEMA locaties in Hilversum en Alkmaar zullen per week 33 en 34 hun deuren sluiten. De sluiting in de eerste helft van augustus is het gevolg van de voorgenomen verzelfstandiging van La Place. De La Place-producten blijven wel beschikbaar voor de klanten van Jumbo. Ook de verskeukens bij de Jumbo supermarkten blijven in hun huidige...

Lees bericht

Restaurantketen La Place verder als zelfstandige organisatie

Formulenieuws – Het hing al een tijdje in de lucht, maar maandag is bekendgemaakt dat La Place, onderdeel van Jumbo, verder gaat als zelfstandige organisatie. Na een strategische heroverweging heeft Koninklijke Jumbo Food Groep de intentie om de activiteiten van de foodserviceformule onder te brengen in een zelfstandige joint venture met Koninklijke Jumbo Food Groep en Vermaat als beoogd aandeelhouders.

Lees bericht


Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht

REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid