Tankshopbeurs laat weinig shopinspiratie zien


Hakvoort wilde tankstationondernemers inspirerern

Petrol – De jaarlijks gehouden Tankstation & Carwash Vakbeurs in Houten toonde deze editie veel techniek en hardwaren, maar inspiratie voor de tankshop was er maar weinig. Slechts een handvol bedrijven lieten producten zien waar je in de tankshop wat mee kunt.

Tankstationondernemers die geïnspireerd wilden raken voor hun bakery-activiteiten of de toekomstige mogelijkheden wilden bekijken voor hun shop, kwamen de afgelopen twee dagen in Houten niet echt aan hun trekken. Of het moest de voordracht zijn geweest van shopspecialist Rob Doorn tijdens een van de congresonderdelen. The Bread Office, Gouden Ambacht met de Twentsche gehaktballen en De Maro waren de enige drie foodpartijen op de beursvloer. De andere foodgerelateerde partijen hadden slimme keukenoplossingen, vendingmachines, of  automaten waaruit snacks of pizza’s waren te bestellen. Maar het merendeel van de aanbieders zat in de carwash-techniek, veiligheid, afrekensystemen en brandstof hulpmiddelen. Deze editie ontbraken ook groothandels zoals Lekkerland en Foox. Verder lieten veel oliemaatschappijen deze beurseditie verstek gaan. Alleen groothandel Sligro was aanwezig op een gezamenlijke stand samen met partner GemaQ. Door het ontbreken van de groothandels ontbrak ook het centrale foodplein in het midden van de beursvloer, waardoor de beurs als ontmoetingsplatform deze editie duidelijk tekort schoot.

Hartig

Betekende dit alles dat er niets te ontdekken viel op de beurs? Dat niet. De Maro toonde hartige muffins, die feitelijk pas op de Horecava in januari worden gepresenteerd. De muffins spelen in op de reiziger die graag iets hartigs eet onderweg. Ook The Bread Office had een aantal nieuwe producten, waaronder een panini met pittige kip en verschillende nieuwe wraps. Minder aandacht werd er gelegd op de vegetarisch producten, want dat blijft bij de automobilist een moeilijk verhaal. Verder stonden er op de beursvloer een tweetal leveranciers met ‘slimme keuken oplossingen’. Devapo toonde de Merrychef waar eenvoudig en snel snacks in zijn te bereiden, zonder frituur. Bovendien kunnen er ook allerhande bakwaren in worden bereid. Sligro werkt samen met de Merrychef en heeft zo’n 80 recepten ontwikkeld voor deze high-speed oven, zodat op elke locatie toch een aardige menukaart kan worden getoond. Voor in- en verkooporganisatie GemaQ, waarbij zo’n 180 tankstationondernemers zijn aangesloten, is deze ‘slimme keuken’ onder andere een belangrijke reden geweest om de samenwerking aan te gaan met Sligro. Een soortgelijke oven was te zien bij de stand van de Duitse machinebouwer MKN. De Space Combi toonde hoe je op een klein oppervlakte toch eenvoudig een ruim aanbod aan gerechten en producten kunt aanbieden aan gasten.

Pizza-automaat

De ME Groep, die ook leverancier is van de wasmachine-installaties bij tankstations, toonde een pizzamachine die 4 type pizza’s kon leveren met een opslagcapaciteit van 64 pizza’s. De pizza’s met een diameter van 30 centimeter kunnen door de ondernemers zelf worden bereid. De pizza’s die een bereidingstijd hebben van vier minuten, kunnen met vier tegelijkertijd in vier verschillende ovens worden verwarmd. Het verbruik voor het verwarmen van een pizza zou volgens de leverancier zo’n 120 W bedragen. Ook Vending@work toonde een tweetal noviteiten. De eerste was een verbeterde versie van de eerder gepresenteerde slimme koelkast, die de verkoop van producten registreert op basis van gewicht. Elk schap in deze ‘smart fridge’ registreert, nadat de klant met een bankpas de deur heeft geopend, wat er door de gebruiker wordt meegenomen en brengt dat vervolgens in rekening. En voor het onbemande tankstation of de wasstraat had Vending@work een outdoor automaat. Een full service vending, die bestand is tegen alle weersomstandigheden en vandalisme en waarmee extra omzet is te realiseren.

Tankstation van de Toekomst

Indrukwekkend was de maquette van Vissers Energy Group, die het tankstation van de toekomst toonde. Dit nog te bouwen station krijgt alle voorzieningen op het gebied van de huidige en toekomstige mobiliteit. Met electrische en waterstofladers voor personenvervoer en vrachtvervoer en wasstraat met interieurbaan. Daarnaast krijgt het station horecafaciliteiten, maar ook een sportschool met op het dak ook sportaccomodaties. Waar het station wordt gebouwd werd door Gerbert Vissers van Vissers Energy Group niet gezegd. Het servicestation zal medio 2023 worden gebouwd.

Bron: @FoodClicks

De Merrychef voor locaties met weinig keukenruimte, maar waar toch snel verschillende gerechten geserveerd kunnen worden
De pizza-automaat waar vier verschillende pizza's tegelijkertijd in kunnen worden bereid
De outdoor automaat van Vending@work
De 'Slimme Koelkast' die het meegenomen product registreert op basis van het gewicht van het product op het schap
De Space Combi van het Duitse MKN
Ook op de beurs te zien: het tankstation van de toekomst van Vissers Energy Group

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Eerste van 100 24-uurs inleverlocaties statiegeld geopend

Statiegeld - Een primeur in Nederland: In Bunschoten-Spakenburg staat de eerste openbare statiegeldmachine waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, oneindig veel statiegeldflesjes en -blikjes in één keer kan inleveren. Deze locatie is de eerste van de 100 die er in Nederland worden geopend in de buitenruimte.

Lees bericht

Eerste Nederlandse Circle K opent bij station Bijleveld

Tankstation – Circle K, de formule van de Canadese retailer Alimentation Couche-Tard Inc., opent de eerste locatie op het tankstation van Bijleveld, langs de A12 bij Harmelen. Deze nu nog in de TotalEnergies-uitstraling staande shop wordt de komende tijd binnen een week verbouwd en is dan eind maart toegankelijk als Circle K voor de reiziger. Na Bijleveld volgen voor 1 mei 2024 de...

Lees bericht

Groothandel Sligro ontvangt keurmerk PSO ‘Trede 2’

Groothandel – Groothandel Sligro in Veghel heeft Trede 2 verdiend van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). PSO is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO en een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties is ingericht op sociaal ondernemen. Uit de erkenning blijkt dat Sligro meer dan gemiddeld gericht is op sociaal ondernemen en op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op...

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid