Thuisbezorgd.nl komt met extra pakket ter ondersteuning restaurants


Op Nieuwjaarsdag liggen de bestellingen drie keer hoger dan op een normale dag

Bezorgdienst - Thuisbezorgd.nl, 's lands grootste etenbestelsite, komt met nieuwe maatregelen om restaurants te ondersteunen, naar aanleiding van de aankondiging van de regering om de horeca de komende maand in zijn geheel te sluiten. Eerder verlaagde de bezorgdienst al de afhaalcommissie tijdelijk tot 0% en trok het extra personeel aan voor het bezorgen,

Volgens Thuisbezorgd.nl heeft een meerderheid van de restaurants die zijn aangesloten bij de bestelsite de afgelopen maanden de omzet met bijna 50% zien groeien. Maar die groei zit niet bij elk restaurant. Voor sommige is de situatie ronduit slecht. Het gaat dan vooral om de restaurants die normaal gesproken slechts een deel van hun omzet halen uit bezorging en dus voor het grootste deel afhankelijk zijn van tafelreserveringen, of afhaalbestellingen. Thuisbezorgd is van mening dat de verplichte sluiting nu zal leiden tot het wegvallen van de volledige omzet bij die locaties. Maar vaak  zijn die restaurants partner van Thuisbezorgd.nl's eigen bezorgdienst Scoober, die actief is in de grote steden. Bezorgers die herkenbaar zijn aan de e-bikes en oranje bezorgtassen en ook in dienst zijn van Thuisbezorgd en verzekerd. Voor die restaurant heeft Thuisbezorgd het volgende ondersteuningspakket bedacht:

- Een korting van 25% op de Scoober commissie.

- De bezorging zelf wordt hierdoor zo goed als kosteloos voor de aangesloten restaurants;

- 0% commissie voor nieuwe restaurant aanmeldingen; en

- De commissie voor afhaalbestellingen, welke in maart al tijdelijk afgeschaft was, blijft 0%.

De maatregelen gaan per direct in en blijven van kracht tijdens de sluiting van de horeca in de komende maand.

Tevens zet Thuisbezorgd.nl in op:

- Versnelde uitbreiding van de huidige Scoober steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Almere, Den Bosch, Enschede, Leiden, Maastricht en Tilburg. Op zeer korte termijn worden Breda, Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn en Amersfoort toegevoegd. Nijmegen start reeds vandaag;

- Uitbreiding bezorggebieden in een aantal van de huidige steden; en

- De werving van honderden extra bezorgers en ondersteunend personeel.

Thuisbezorgd.nl laat weten dat het verdere ondersteuningsmaatregelen in de toekomst niet uitsluit.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorgd komt met afbreekbare verpakking met zeewier

Bezorgdienst – Bezorgplatform Thuisbezorgd.nl gaat de biologisch afbreekbare verpakkingen van Notpla exclusief voor de Nederlandse restaurants aanbieden. De afhaal- en bezorgverpakkingen bestaan uit karton dat gecoat is met zeewier. De dozen zijn biologisch afbreekbaar binnen vier weken en daarmee een goed alternatief voor single-use plastics.

Lees bericht


Nederlanders verbreken eerder hun goede (eet)voornemens

Bezorganalyse - Dit jaar verbreken Nederlanders eerder dan ooit hun goede eetvoornemens. Dat blijkt uit een prognose van Deliveroo. De maaltijdbezorgservice voorspelt dat donderdag 13 januari 2022 om 19:14 de Nederlandse consument de goed voornemens is vergeten en weer massaal fastfood, zoete lekkernijen en alcohol bestelt.

Lees bericht

Online warenhuis Peddler breidt verder uit in Nederland

Bezorgdienst - Peddler, de startup die producten van lokale ondernemers binnen één dag bezorgt, gaat uitbreiden. Dankzij een opgehaalde investering kan het online warenhuis na een succesvol eerste jaar in Amsterdam en Utrecht haar diensten ook in de rest van Nederland gaan aanbieden.

Lees bericht

Fooddelivery blijft onveranderd hard doorgroeien

Marktcijfers – De Nederlandse bezorgmarkt in de foodsector blijft groeien. Fooddelivery stijgt in 2021 met 27,9 procent ten opzichte van 2020. Dit blijkt uit het nieuwe Dossier Delivery van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). Bezorging door supermarkten en andere retailers is verantwoordelijk voor de grootste groei: 36 procent. Restaurants en andere foodserviceformules zijn goed voor 19 procent groei in 2021.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid