35 ondertekenaars Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2021-2025


Schoolcatering – Meer dan dertig bedrijven instellingen, waaronder cateraars, groothandels, automatenleveranciers, producenten en leveranciers van watertappunten, hebben vandaag hun handtekening gezet onder een nieuw akkoord dat invulling moet geven aan een gezonder aanbod op scholen voor de periode 2021-2025.

Het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2021-2025 is een initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) in samenwerking met het Voedingscentrum. Het akkoord moet leiden tot een gezonder aanbod op scholen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs en is een voortzetting van het eerdere akkoord voor de periode 2016-2020.

De 35 partijen zijn: 5th Season Fruit, Aqua Chain, Bazqet, Bright Trade, Cater Concept, Catermaat, Charlie’s Organics, Cirfood, Coca-Cola, CSM Bakery Solutions, Farmer Brothers, Food2Smile, Fruitfunk, Greenco Packing BV, Join The Pipe, Koninklijke Peijnenburg, KRNWTR, Langerak de Jong, Level Up Catering, Markies Catering, Mars Nederland, MERKKwater, Ological, Oranka Vruchtensappen BV, Sligro, SoPure, Spadel Nederland, Sprankle, St. Dat Lust Ik Wel, Stapfoods, Van Leeuwen Catering, Vending@Work, Vital4Skool, Waterlogic en WDM Schoolcatering, maar nieuwe partijen zijn welkom. “Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd en om dit te realiseren hebben wij iedereen nodig die het verschil kan maken”, aldus Marjon Bachra, directeur-bestuurder JOGG.

Het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen is een initiatief van JOGG en richt zich op alle individuele scholen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Deelnemers aan het Akkoord zorgen ervoor (direct als cateraar of indirect als leverancier) dat het aanbod van eten en drinken op scholen minimaal voldoet aan niveau ‘Zilver’ volgens de Richtlijn van het Voedingscentrum. Bij niveau Zilver bestaat ten minste 60% van het aanbod uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ALDI en JOGG breiden Groenteboxjes uit naar 14 extra gemeenten

Actie - Acht kinderdagverblijven in de gemeente Midden-Drenthe nemen vanaf deze week deel aan het programma Groenteboxjes van Aldi en Jogg. Bij dit programma krijgen kinderen op het kinderdagverblijf gedurende drie maanden dagelijks groente aangeboden en worden zij beloond voor het eten ervan. Het programma is effectief gebleken in het stimuleren van de groenteconsumptie bij kinderen.

Lees bericht


Lidl verlaagt prijzen vezelrijke producten

Supermarkt - Lidl voert een structurele prijsverlaging door op haar vezelrijke producten. De discounter gaat bovendien in samenwerking met het Voedingscentrum werk maken van een gezonde leefstijl met de campagne ‘Zuinig op je lijf? Spaar voor GRATIS producten uit de Schijf van Vijf!’.

Lees bericht


Naar een gezonder voedselaanbod, ook out-of-home

Congres - Wat is nodig om het voedselaanbod voor consumptie buitenshuis te verbeteren en hoe kan de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) daaraan bijdragen? Tijdens de inspiratiesessie ‘NAPV voor out-of-home en kant-en-klaar’ op 28 november, boog een dertigtal praktijkdeskundigen zich samen met experts van het RIVM en het Voedingscentrum over dit vraagstuk.

Lees bericht


Aldi haalt doelstelling CO2-reductie ruimschoots

Formulenieuws  – ALDI heeft de eigen uitstoot van broeikasgassen (CO₂) met 48.3 procent verlaagd ten opzichte van 2015. Daarmee werd de gestelde klimaatdoelstelling voor 2021 ruimschoots behaald. De discounter publiceert de resultaten in het internationale Duurzaamheidsverslag over 2021.

Lees bericht

Landelijke Week voor de Gezonde Jeugd van start

Actieweek – Vandaag, dinsdag 7 juni, is de landelijke Week voor de Gezonde Jeugd van start gegaan. Tijdens deze week vraagt het JOGG-werknet bestaande uit meer dan 200 gemeenten en een honderdtal maatschappelijke organisaties en bedrijven, extra aandacht voor een gezondere samenleving voor de jeugd.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid