AB InBev zet tips verantwoord drinken op bieretiket


Bier –  Bierbrouwerij AB InBev voert op al haar bieretiketten in Nederland tips voor verantwoord drinken in. Eind 2020 staan op 60% van alle etiketten verschillende duidelijk zichtbare tips en waarschuwingen, zoals ‘Drink niet als je zwanger bent’, ‘Drink niet als je rijdt’ en ‘Drink niet als je borstvoeding geeft’.

Het is de bedoeling dat de boodschappen op de etiketten in 2021 gaan rouleren. In 2025 moeten wereldwijd alle bieretiketten voorzien zijn van boodschappen voor verantwoord drinken. Jasper Kessels, Retaildirecteur Bierbrouwerij AB InBev: “We zien een positieve trend waarbij consumenten steeds verantwoorder met bier en alcohol omgaan. De categorie 0.0% bier groeit enorm en overmatig drinken is steeds meer ‘not done’. Dat neemt niet weg dat onverantwoord drinken nog steeds een probleem is, bijvoorbeeld als minderjarigen of zwangeren drinken. We vinden het onze verantwoordelijkheid als brouwer daar wat aan te doen.” Met de tips voor verantwoord drinken op de etiketten wordt daarin nu door AB InBev een volgende stap gezet.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ID&T verruilt na 20 jaar Heineken voor AB Inbev

Festival - Bezoekers van de festivals Mysteryland, Defqon.1, en Awakenings drinken voortaan geen producten meer van Heineken, maar van AB InBev. Na 20 jaar heeft festivalorganisator ID&T Groep de samenwerking met Heineken beëindigd en stapt de organisator over op de biermerken Bud en Corona.

Lees bericht


Jasper Kessels nieuwe Directeur Horeca AB InBev

Benoeming - Jasper Kessels (36) is per 1 april de nieuwe Directeur Horeca van Bierbrouwerij AB InBev. Hij volgt Michele van Spilbeeck op, die na ruim 4 jaar in het Nederlandse horecateam in een andere rol zal starten bij de internationale brouwer.

Lees bericht

AB InBev lanceert alcoholvrije Corona Cero

Introductie - AB InBev, 's werelds grootste brouwerij, kondigt de Europese lancering aan van Corona Cero, een nieuw alcoholvrij bier gebrouwen met 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Corona Cero is nu verkrijgbaar in België, Finland, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Lees bericht



Nieuwe Bud-campagne toont duurzaamheid biermerk

Campagne – Bud lanceert een nieuwe tv-commercial die benadrukt dat elk blikje, flesje en fust van Bud in Nederland wordt gebrouwen met honderd procent hernieuwbare elektriciteit. Het biermerk wil met de campagne de nieuwe duurzame keuze met haar consumenten vieren.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid