Bijdendijk en Brandt & Levie lanceren SNERT uit blik


Samuel Levie (l) en Joris Bijdendijk introduceren samen SNERT in blik

Introductie - Chef Joris Bijdendijk en Brandt & Levie worstmakers lanceren gezamenlijk een soep uit blik: SNERT. De erwtensoep  is geboren uit liefde voor deze Nederlandse klassieker en wil blikvoer opnieuw op de kaart zetten. Daarnaast dient de introductie ook een goed doel; van elk SNERT-pakket wordt namelijk één blik soep aan Voedselbank Amsterdam gedoneerd.

De SNERT-pakketten zijn vanaf vrijdag 13 november beschikbaar. Ze worden exclusief bezorgd door maaltijdbezorger Deliveroo en zijn ook exclusief verkrijgbaar in alle STACH-shops. Samuel Levie: “2020 kunnen we best een snert-jaar noemen, daarom lanceren we SNERT geheel in stijl op vrijdag de 13e. Zo krijgt het jaar toch nog een positieve draai.”

Het idee voor een eigen erwtensoep begon toen beide een blik erwtensoep uit de supermarkt proefden. Dat een icoon van de Nederlandse keuken zo proefde en er zo bij lag in het schap, was hen een doorn in het oog. Dat moest anders vonden zij. Ze ontwikkelden een recept op basis van spliterwten, blad- en knolselderij, wortel, pastinaak en natuurlijk de rookworst van Brandt & Levie. En dat werd verpakt in blik, omdat aan die verpakking niets mis is voor erwtensoep. Joris Bijdendijk: “Eten uit blik is een magische uitvinding, dat mogen we ons weer wat meer gaan beseffen. Het begint met goede ingrediënten. Wij gaan de wereld van blik komende jaren een flinke poetsbeurt geven.”

Bij de lancering van de SNERT wordt aan Overtoom 112 in Amsterdam een SNERT-bar ingericht. Dara kunnen liefhebbers van erwtensoep een warme kom soep afhalen, een blik SNERT kopen of een heel SNERT-pakket aanschaffen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Anne&Max komt met hybride Brandt & Levie Hotdog

Formulenieuws - Fresh food & coffee café Anne&Max start met een hybride Brandt & Levie Hotdog in samenwerking met chef Samuel Levie. Het gaat om een maandspecial van de formule die gemaakt is met een worst die bestaat uit 35% groente en 65% verantwoord vlees. De hotdog is in maart te bestellen in alle dertig Anne&Max vestigingen in Nederland.

Lees bericht

RIJKS na ingrijpende verbouwing weer open

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Lees bericht

Brandt & Levie en Grapedistrict komen met ‘Zwijn & Wijn’

Introductie - Twee Amsterdamse bedrijven Brandt & Levie’s en Grapedistrict komen met een nieuw product voor het borrelmoment: ‘Zwijn & Wijn’. Het gaat om een handgemaakte droge worst van beter vlees met daarin een rode wijn van een kleine wijnboer, Pedro, die is aangesloten bij Grapedistrict.

Lees bericht


Brandt & Levie worstmakers trekt Anne-Wies Bouritius aan

Benoeming – Per 1 september is Anne-Wies Bouritius gestart als nieuwe marketinglead bij Brandt & Levie worstmakers. Brandt & Levie haalde eerder dit jaar groeikapitaal op om te kunnen investeren in het team, distributie en productontwikkeling en zo een nog grotere bijdrage te leveren aan de voedseltransitie. Bovendien wil het bedrijf Europees groeien.

Lees bericht

Koen Regout nieuwe ceo Brandt & Levie

Benoeming – Met ingang van mei is Koen Regout aangetreden als de nieuwe CEO van worstmakerij Brandt & Levie. Samen met de huidige eigenaren wil hij van Brandt & Levie hèt verantwoorde worstenmerk van Europa maken.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid