Eerste Bakker Bart in ziekenhuis komt in nieuwe Rijnstate Elst


Arist Impression van de locatie van Bakker Bart zoals die wordt gebouwd in nieuwe Rijnstate ziekenhuis in Elst

Formulenieuws – Broodformule Bakker Bart krijgt in het toekomstige nieuwe dagziekenhuis Rijnstate in Elst een eerste vestiging. De locatie gaat van de zomer open. De locatie wordt gerund door ondernemer en franchisenemer van Bakker Bart, John Macleane, die ook een tweetal Jumbo-supermarkten in Elst exploiteert.

Rijnstate zegt in een toelichting op de samenwerking met Bakker Bart de visie op gezonde voeding te delen. ‘In Elst bieden we lekker en gezond eten en drinken aan. We werken samen aan een duurzame voedselketen, met onder andere plantaardige producten, lokale leveranciers en iedere dag vers. We willen ons best doen om bij te dragen aan minder voedselverspilling,’ laat het ziekenhuis weten op de website. Rijnstate zegt een voorbeeld te willen zijn op het gebied van gezond eten. Want gezonder eten bevordert niet alleen het  welzijn van mensen, het helpt ook bij een sneller herstel als je ziek bent, of een operatie achter de rug hebt. Willem-Jan Hanegraaf, directeur Bouw bij Rijnstate, zegt daarover: “In de Bakker Bart van Rijnstate Elst is iedereen welkom. Patiënt, bezoeker, medewerker of voorbijganger, iedereen die gezond denkt en gezonder wil doen, willen wij een gastvrij onderkomen bieden..”

Bakker Bart

Henri Froeling, operationeel directeur van Vital Food Group waar Bakker Bart onderdeel van is: “Met Rijnstate en het team van John Macleane hebben we partners gevonden die bij ons passen. Passie voor eerlijk en gezond eten, de ambitie om een gastvrije omgeving te creëren voor alle doelgroepen en heerlijk ondernemend. Op het gebied van duurzaamheid, welzijn en gezondheidsbeleid zijn wij continue in ontwikkeling. Met Bakker Bart in Rijnstate gaan we hier weer een volgende stap in zetten.”

Bron: Rijnstate/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht


Onmisbare rol personeel bij gezonde voeding zorginstelling

Onderzoek - Onderzoek van het Louis Bolk Instituut laat de onmisbare rol van het personeel zien in de transitie naar een gezonder en duurzamer voedselaanbod binnen woonzorgcentra. Gebleken is namelijk dat werknemers niet alleen cruciaal zijn als het gaat om een goed eetpatroon maar ook als het gaat om ondervoeding en het verspillen van eten.

Lees bericht

Selecta ziet Shop & Go-concepten in 2024 doorbreken

Shopformat - Selecta ziet onbemande Shop & Go-concepten en nieuwe betaalopties als alternatief voor cafetaria’s en shops definitief doorbreken. Als leverancier van koffie- en voedingsautomaten verwacht het bedrijf dat slimme foodtech-toepassingen in 2024 verder zullen doorbreken. Vooral onbemande minimarkets zijn volgens het bedrijf aan een opmars bezig in onder meer ziekenhuizen en aan laadstations voor elektrische autos.

Lees bericht

Eerste ziekenhuislocatie van Bakker Bart in Rijnstate Elst

Interview – Het is de grootste Bakker Bart van Nederland en het is de eerste vestiging in een ziekenhuis. De nieuwste locatie van het horecaconcept in het net geopende Rijnstate Elst in Elst is in meerdere opzichten bijzonder. Ook voor de ondernemer zelf, want voor John Macleane, die twee Jumbo’s runt in het Gelderse plaatsje is het zijn eerste foodservicebedrijf.

Lees bericht


Ondernemersfamilie Macleane neemt Jumbo Beuningen over

Supermarkten - De Jumbo winkel in Beuningen van de familie Kalkman wordt op 20 november overgedragen aan de ondernemersfamilie Macleane. Na 32 jaar ondernemerschap in Beuningen, neemt de familie Kalkman afscheid van de vestiging om van hun vrije tijd te genieten. De familie Macleane beheert momenteel al twee Jumbo winkels in Elst en een Bakker Bart in Rijnstate Elst.

Lees bericht

Jumbo sluit zich aan bij twee internationale inkooppartijen

Inkoop - Jumbo Supermarkten gaat samenwerken op het gebied van inkoop met andere Europese supermarktketens. Jumbo sluit zich hiervoor aan bij Everest en Epic Partners, twee Europese inkooporganisaties. De samenwerking gaat per direct van start en biedt vanaf 2024 voor Jumbo belangrijke schaalvoordelen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid