Garden Gourmet en Health Food Wall samen in zorgmaaltijden
Samenwerken – Het plantaardige merk Garden Gourmet van Nestlé en Health Food Wall gaan samen een veganistisch menu van maaltijden en snacks voor de zorg ontwikkelen. De recepten zijn speciaal gemaakt om de zorg te ondersteunen in de behoefte aan smakelijke en volwaardige veganistische maaltijden.
De twee bedrijven spelen op die manier ook in op de getekende intentieverklaring ‘Voorhoedeziekenhuizen in Voeding’ door elf Nederlandse ziekenhuizen. In de verklaring geven deze ziekenhuizen aan dat zij in 2022 een volledig gezond en duurzaam voedingsaanbod hebben voor patiënten, bezoekers en medewerkers. De veganistische maaltijden en snacks van Garden Gourmet en Health Food Wall voor patiënten helpen de ziekenhuizen om dit doel te bereiken.
Vendingmachines
Health Food Wall biedt verse vegetarische en veganistische producten aan middels innovatieve vendingmachines, te vinden in ziekenhuizen zoals het Amsterdam AMC locatie UMC en het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Anouk Snelders, founder: “Met Health Food Wall bieden we gasten en werknemers 24/7 een gezond, vegetarisch en veganistisch aanbod. We zien kansen om ook patiënten in de zorg deze optie te bieden door middel van kant-en-klare veganistische maaltijden en snacks”.
Inspireren
Garden Gourmet wil mensen inspireren om meer te variëren met gerechten zonder vlees. Levensmiddelenbedrijf Nestlé heeft als missie om de kwaliteit van leven te verbeteren en bij te dragen aan een gezondere toekomst. Vanuit die gedachte zijn de veganistische snacks en maaltijden ontwikkeld met de vleesvervangers van Garden Gourmet. De producten worden gekookt door productiekeuken Kragtwijk Finest Foods, tevens verantwoordelijk voor de productie van de verse items van Health Food Wall.
Naast het aanbieden van de veganistische producten, hebben Health Food Wall en Nestlé de intentie uitgesproken zich inspannen om veganisme laagdrempelig te maken in de zorgsector.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Nestlé komt met eerste KitKat met traceerbare cacao
Introductie - Nestlé introduceert de eerste KitKat ‘Breaks for Good’ die gemaakt is met traceerbare cacaomassa. De basis voor de KitKat is afkomstig van bonen die verbouwd zijn door de boerengezinnen die deelnemen aan het Income Accelerator programma van Nestlé.
Lees berichtThe Right Meal en SYNDLE bundelen de krachten
Samenwerking - Online diëtistenpraktijk The Right Meal gaat samenwerken met organisatieadvies- en trainingsbureau SYNDLE. Beide partijen spelen een rol in het optimaliseren van voeding in de zorg, waarbij SYNDLE zich richt op zorginstellingen en The Right Meal op de individuele thuissituatie.
Lees berichtGarden Gourmet introduceert alternatief voor foie gras
Introductie - Nestlé blijft het assortiment van plantaardige producten uitbreiden en introduceert nu in Nederland Voie Gras, een plantaardig alternatief voor foie gras. Voie Gras werd vorig jaar al geintroduceerd in Zwitserland.
Lees berichtNieuwe norm gezonder en duurzamer voedingsaanbod zorg
Zorg - Goede Zorg Proef Je heeft dinsdag de nieuwe norm vastgesteld voor een gezonder en duurzamer voedingsaanbod in ziekenhuizen. De factsheet is ontwikkeld in samenwerking met stichting Alliantie Voeding in de Zorg, het Voedingscentrum en een aantal voorhoedeziekenhuizen, op initiatief van Vermaat.
Lees berichtHealth Food Wall nu ook op Eindhoven Airport
Foodconcept – Naast een tweede locatie op Schiphol heeft Health Food Wall recent ook een locatie gekregen op de luchthaven van Eindhoven. De vendingmachine met het plantaardige aanbod is te vinden in de centrale hal van Eindhoven Airport.
Lees berichtMartini Ziekenhuis volledig over op gezonde voeding
Zorg – Als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland is het Martini Ziekenhuis in Groningen vanaf juni volledig overgestapt op gezonde voeding. Het gezonde aanbod is niet alleen gericht op patiënten, maar ook op het bezoek en de eigen medewerkers.
Lees bericht