Kip het meest populair bij Brabanders met carnaval


kipproducten zijn populair bij de Brabanders tijdens het Carnaval

Bezorgmarkt – Carnaval vieren maakt hongerig en dat ziet bezorgdienst Deliveroo terug in de cijfers; een stijging van twintig procent in de bestellingen, terwijl dat in de rest van het land slechts vijf procent is. Uit diezelfde cijfers blijkt ook dat kip het meest populair is bij de carnavalsvierders in Brabant.

De bestelvoorspellingen worden gedaan op basis van verzamelde data van de carnavalsdagen van de afgelopen jaren. Het bezorgbedrijf bekeek waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben. Op basis daarvan zijn er verschillen per stad aan te geven in wat er wordt gegeten tijdens het driedaagse feest, dat van 22 tot en met 25 februari voornamelijk in het zuiden en oosten van het land wordt gevierd.

Carpaccio-truffelbroodjes

De onderlinge verschillen per stad in het zuiden zijn opvallend. Zo waren in Den Bosch vorig jaar de carpaccio-truffelbroodjes niet aan te slepen en werd de kip tikka masala na deze broodjes het vaakst besteld door de Bosschenaren.

Kip het populairst

In zowel Eindhoven, Den Bosch als Tilburg stond een kipgerecht in de top drie en dan met name die van KFC. In Breda was ook kip het populairst, maar dan van Subway. Een broodje kip teriyaki staat daar op de eerste plek, gevolgd door een bowl kip met wokgroenten. In Eindhoven ging men het vaakst voor een Mexicaans gerecht: de klassieke burrito van Chidoz.

Eerste dag het drukst

Zaterdag 22 februari, de eerste dag van Carnaval, wordt naar verwachting de drukste dag voor bestellingen. De feestvierders willen het feest blijkbaar met een goed gevulde maag beginnen. De meeste maaltijden worden besteld om 19.00 uur ’s avonds.

Goede voornemens

Deliveroo verwacht op woensdag na carnaval een kleine opleving van de goede voornemens. In Eindhoven worden er tijdens de vier dagen carnaval al aardig wat poké bowls besteld, met name die van restaurant Hemels. In andere steden gaan ze pas weer gezond eten op woensdag: vanaf die dag bezorgt Deliveroo méér poke bowls en sushi in het zuiden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



‘Picnic-klant bestelt steeds gezondere producten’

Analyse  – Nederlanders kiezen steeds vaker voor gezonde boodschappen als fruit en zuivel. Conference peren, Griekse yoghurt en tropisch fruit behoorden het afgelopen jaar tot de snelste stijgers op het boodschappenlijstje bij Picnic. Dat blijkt uit een analyse van de online supermarkt op basis van bestelgegevens van ruim één miljoen Nederlandse huishoudens.

Lees bericht








© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid