Ook McDrives morgenochtend weer open


Reizigers stoppen het vaakst bij een McDonald's, maar ook La Place is populair

Fastfood – Nu het afhalen weer is toegestaan, gaan niet alleen diverse cafetaria’s morgen weer open, maar ook de McDrives. De restaurantketen laat weten de locaties waar een afhaalmogelijkheid zit, deze vanaf 07.00 uur morgenochtend te openen.

Net als alle andere restaurants en ketens moest ook McDonald’s de locaties sluiten. Maar nu sinds vanmiddag is besloten dat bezorgen en afhalen, onder strikte voorwaarden mogelijk is, opent de keten de McDrives. Naar verwachting zullen ook de andere ketens dit voorbeeld volgen. Vanmiddag lieten ook al diverse zelfstandige ondernemers weten de zaken voor afhalen open te stellen. Voorheen konden locaties alleen de afhaalservice bieden met vergunning, maar daar wordt nu, naar het schijnt volgens het ministerie, minder op gelet.

Contactloos

Het betalen moet overal wel contactloos of met pin gebeuren om contact zoveel te vermijden. Voor veel ondernemers is die nieuw, maar bij McDonald’s was deze maatregel was al eerder genomen. Erwin Dito, Managing Director McDonald’s Nederland toen: “De gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. Dit betekent dat we elk fysiek contact zoveel mogelijk vermijden en bestellen in de McDrive zelfs geheel contactloos verloopt: van het betalen tot aan het afgeven van de bestelling.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cafetariaomzet groeit in februari met 2,4%

Cafetaria – De omzetten in de cafetariasector zijn in januari en februari dit jaar enigszins toegenomen ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar, met 2,8% in totaal. In de maand februari nam de omzet met 2,4% toe in vergelijking met dezelfde maand in 2023.

Lees bericht






ProFri gaat energiecrisis bij snackbars in kaart brengen

Cafetaria’s - Vakvereniging ProFri start een energie-enquête onder cafetaria’s, snackbars en frituren. De belangenvereniging wil inventariseren hoe groot de problemen zijn bij deze ondernemers als gevolg van de hoge energieprijzen. Volgens ProFri zijn er al tientallen cafetaria’s vanwege de oplopende kosten gestopt en overwegen honderden ondernemers te stoppen.

Lees bericht

Raad voor Volksgezondheid: “Niet alleen snackbars benoemen”

Actie - In het maatschappelijke debat over de gezondheidsachterstand in Nederland, mogen snackbars en fastfoodwinkels niet als enige bedrijfstak worden genoemd als veroorzaker van het probleem. Dat zegt Stannie Driessen, directeur van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, bij de overhandiging van het manifest door ProFri.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid